Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ne znam jesi ovo namerno ili slucajno uradio, ali to je isprovocirana banana. Провоцира он већ неколико дана. Чекао сам да видим докле ће. Што би се рекло, праћен је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 A mislis ubrzo si postupak, malo si mu dao poleta, vetar u ledja Treba traziti uzroke, on cim je doso na forum, postovi su mu brisani bez ikakvog obrazlozenja pa se zblanuo, nije znao sta se desava itd. Mozda mu je takvo ponasanje potaklo protivrecenje i inat... to je ono kako ti meni, tako i ja tebi, fora ogledala. Sve u svemu laksi nacin... ja dok sam bio moderator na vise foruma uvek sam birao tezi nacin i isplatilo se. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Читао човек Добротољубље па му се мало завртело у глави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ovo je sad postbananska spustalica i nije posteno. Odo iz teme. Н И Н Е, Suncokret54 and Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Свако ко је хришћанин а пита о Библији, одговор је следећи - идите истим путем куда је прошла и Библија у свом настанку. Немојте ићи протестантском sola scriptura логиком. Наша вера није вера књиге већ вера Литургије. То значи, прво се оцрковите. Учините себе органским делом Свете Литургије. Потрудите се да разумете њену суштину. У тајни Цркве и Свете Литургије налази се и кључ тумачења Библије. Јер она настаје и јесте Библија као плод, надахнуће и искуство служења Богу. Када се ту добро утврдите, онда крените са читањем и проучавањем Новог завета. Када тај садржај прионе за душу, онда читајте Стари завет. На крају, биће вам јасна веза Старог и Новог завета. Схватићете да је Стари завет сенка Новог, чежња и ишчекивање Месије (Христа), Спаситеља којег је Бог обећао на самом почетку света: "И још стављам непријатељство између тебе и жене и између семена твог и семена њеног. Он ће ти на главу стајати а ти ћеш га за пету уједати." (Пост 3, 15) Aco,ovo sto si ti napisao nema veze sa temom.Pre bi se reklo fino napisan post da bi se nahranio sopstveni ego i zaradio koji koji jeftin lajk,kad se nema puno odgovora odgovarajucih za temu. Nasa vera se ipak zasniva na Knjigi koja se zove Sveto pismo,kao i na svetom predanju.Znaci nasa vera jeste vera knjige.Zar ima veci autoritet od Bozije reci?I sama sveta liturgijaa se zaniva na svetom pismu,u vidu zrtve,tajne i ispovedanja. Eto,ona sveta mucenica Marija Egipcanka sto je levitirala metar iznad zemlje nije nikad bila prisutna na sv.Liturgiji,pa je svetiteljka,i to kakva. Al,kakve ovo veze ima sa temom,i sa pitanjima koja se provlace kroz temu?Nikakve. I ovo sto si ti napisao moze da razume vernik koji ide decenijama na Liturgiju,nikako neofit koji postavlja pitanja. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Овде се расправља о томе шта је ок а шта није да Бог уради. Ко смо ми да судимо о томе? Он бира шта је ок а шта није. Ми смо прах... Ђорђе Р, Melhisedek88 and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Nasa vera se ipak zasniva na Knjigi koja se zove Sveto pismo,kao i na svetom predanju.Znaci nasa vera jeste vera knjige.Zar ima veci autoritet od Bozije reci? Ја бих баш волео да знам одкле ти следећи закључци 1. Да се наш вера заснив на светом писму. 2. Да је свето писмо = Божија реч. Без икакве провокције и вређања те ово питам (пошто те јесм провоциро и вређао у пар прошлих постова), заист ме заним зашто тако рзмишљаш. Ево ја ћу да ти дам пар аргумента зашто мислим да ниси у праву. 1. Христос, Живи Бог, ниједну књигу није написао. Он је оствио предање 2. Библија је "створена" 300 година после Христа живог Бога. 3. Аутори јесу Богонадханути, али Богонадхнуће и Божиј реч су две друге ствари. Богонадхануће је Богоинспирациј, а Божиј реч би било оно што је Мухаамед тврдио да је доживео, да му је Бог директно диктирао шта да пише. Пример Божије речи у Хришћанству су 10 заповести које је Бог директно диктирао Мојсију. Док је Богонадхануће нешто друго. То је кад ти Бог пошаље поруку па је ти преточиш у облик неки. Дакле, моје је мишљење да ти стављаш Библију на високо место и да је тумачиш ван црквене херменеутике. И да не буде да не "аргументујем" и да "избегавам" ја см ти дао три јасна аргумента мог виђења ствари. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Овде се расправља о томе шта је ок а шта није да Бог уради. Ко смо ми да судимо о томе? Он бира шта је ок а шта није. Ми смо прах... Видиш, када кажем верујем у Бога, ја не мислим само да је то чињеница - признјем да он постоји. Већ мислим и да имаам поверење у њега, однос са њим. Као син с оцем, брат с брартом, човек с другим човеком. Искрено мислим да је најближи однос мене и Њега син са Оцем.(под син, наравно не мислим Христос, он је у ову сврху Син) Ако је он заист убијао малу децу јер су се смејали ћелавом пророку, ја бих и даље веровао да ОН постоји, али не бих имао поверење у њега. Исто ко што не бих имо поверење у мог рођеног оца, ако знам да убија људе. Ето. То што сам ја прах, не одузима ми право слободне воље. Ја желим да будем у зједници са Богом који је љубав, али не са Богом који убија малу децу јер се смеју ћелавом пророку. И мени је лично јако битно. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ја бих баш волео да знам одкле ти следећи закључци 1. Да се наш вера заснив на светом писму. 2. Да је свето писмо = Божија реч. ) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 ) Лепо те питам. Аа видим и у потпис си ставио моја пристојна питања. Решио си и ти да фураш гордост, свиђа ти се како мени стоји? Ето ти је.. носи је. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Видиш, када кажем верујем у Бога, ја не мислим само да је то чињеница - признјем да он постоји. Већ мислим и да имаам поверење у њега, однос са њим. Као син с оцем, брат с брартом, човек с другим човеком. Искрено мислим да је најближи однос мене и Њега син са Оцем.(под син, наравно не мислим Христос, он је у ову сврху Син) Ако је он заист убијао малу децу јер су се смејали ћелавом пророку, ја бих и даље веровао да ОН постоји, али не бих имао поверење у њега. Исто ко што не бих имо поверење у мог рођеног оца, ако знам да убија људе. Ето. То што сам ја прах, не одузима ми право слободне воље. Ја желим да будем у зједници са Богом који је љубав, али не са Богом који убија малу децу јер се смеју ћелавом пророку. И мени је лично јако битно. Ако је убијао малу децу сигурно је постојао добар разлог за то а није на нама да захтевамо објашњење. Буди опрезан са слободном вољом. Сети се да је ђаво био највећи међу анђелима па је слободном вољом постао наш непријатељ. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ако је убијао малу децу сигурно је постојао добар разлог за то а није на нама да захтевамо објашњење. Ја мислим да јесте. Ако заиста јесте убијао малу децу, ја бих волео да знам, којим је то добрим разлогом одузео живот који им је дао. Зашто онд не одузима живот силним злочинцима који чине разна тешка злодела, али је зато послао медведе да покоље дечурилију јер су се непристојно понашала. Зашто онда дозвољва силну бол и патњу, ако је је вољан да побије дечурилију јер су се непристојно понашња. Онда комплетна вера у Бога у мојим очима пропада. Просто и једноставно. Дао ми је разум да могу да разумем и преиспитујем ствари, а не да га гасим, и ћутим и робујем верује без икаквог преиспитивња. Tuzni Ratnik је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 За твоју информацију, у свету дневно умре у просеку 29000 деце млађе од 5 година. То је све са Његовим допуштењем. http://www.unicef.org/mdg/childmortality.html А ти ћеш да изгубиш веру због 40 које су убили медведи. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 За твоју информацију, у свету дневно умре у просеку 29000 деце млађе од 5 година. То је све са Његовим допуштењем. http://www.unicef.org/mdg/childmortality.html А ти ћеш да изгубиш веру због 40 које су убили медведи. Друго је допуштење. Под његовим допуштењем, сматра се да живот тече својим током и он се не меша у то. А друго је његов вољна акција да учини убиство. Ја нећу да изгубим веру, јер не верујем да је Он убио заиста децу, јер нас Он учи другачије и Христос нас учи другчије. То што је у Књизи коју су одржвали и писали Јеврејски свештеници (што је чињеница) написно да су деца побијена не значи да заиста јесу. Као што рекох библија није центар православне вере, центар је Црква, Литургија-Саборност. Центрлно учење црквено учење а библија је нешто као приручник у целој причи. Бог да је хтео да нам остави књигу, ХРистос би је написао када је био ту. Али он није - он је оставио заједницу. Јер је заједница битнија од сваке књиге. И главне одлуке не доносимо према Књизи већ кроз саборност и заједницу. Исто тако чак и тумачење те књиге - одлучујемо кроз саборност и заједницу. Tuzni Ratnik је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ја бих баш волео да знам одкле ти следећи закључци 1. Да се наш вера заснив на светом писму. 2. Да је свето писмо = Божија реч. Брате мили, па читаво Православно предање потврђује да је Свето Писмо Божја Реч и да се на тој Речи заснива наша вера. Видиш, када кажем верујем у Бога, ја не мислим само да је то чињеница - признјем да он постоји. Већ мислим и да имаам поверење у њега, однос са њим. Ако је он заист убијао малу децу јер су се смејали ћелавом пророку, ја бих и даље веровао да ОН постоји, али не бих имао поверење у њега. Исто ко што не бих имо поверење у мог рођеног оца, ако знам да убија људе. Ако имаш поверење у Бога, како ниси помислио да је то било време великог ''отпада'', да су та деца васпитавана у сатанистичком окружењу и да су можда режали на Божјег човека, вређали га, а можда и хтели да га растргну. У томе би требало да видиш милост Божју, а не суровост. Тим потезом је Бог спасио и пророка Јелисеја од физичке смрти, јер му је био потребан, а и четрдесет двоје деце, која би изгубила своје душе да су остала у животу. Те дечје душе су сачуване од пропасти, тако да ја у овом догађају видим бескрајну Божју милост, као и у свакој Његовој Речи, која је записана у Светом Писму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука