bane64 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Naši mediji su majstori drame... Kiša, vetar - pa šta! Kiša ko kiša pada, vetar ko vetar duva, grom po običaju grmi. K'o da nikad nije ni padao pljusak, ni duvao vetar, ni grmelo. Još oni voditelji kad počnu vesti sa onim njihovim dramatičnim ,,Dobar DAN poštovani gledaoci" i izbečenim pogledom, ko da je pola sveta nestalo Tačno,sedamdesetih godina u okviru vremenske prognoze pojavi se Kamenko Katić i kaže:"mestimično kiša tu i tamo..." i to je bilo to,a ne čitava paleta zastrašujućih vesti iz celog sveta,pravo bombardovanje... Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bane64 Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Meni nikako nije jasno kako Vulkan koji je zavisan od tektonskih desavanja moze da reaguje na klimatske promene??? Mislim da je i u vezi učestalosti zemljotresa. Daleko ih je više kada su niže temperature,počev od jeseni,dakle kada se zemlja hladi i kada ima više kiša... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 То се зове неуро-лингвистичко програмирање илити НЛП....има школе за то а и мноштво онлајн курсева... na prvi pogled deluje interesantno, procitacu vise o tome kad stignem, hvala za info Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ja samo znam sledece,da smo slicno vreme,poplave,nenormalne pljuskove,grmljavine,grad i druge abnormalne kolicine nepogoda imali ni manje ni vise u slicnoj meri 1999,kad je kuljala prica da to oni sto nas bombarduju i ubijaju malo se igraju sa nama. Recimo tad smo svi bili svedoci i svi smo bili uvereni da je to kreirano ali ne sa neba. Doduse tad nismo imali mnoge sa foruma da nam kazu koliko smo nepismeni. Ali pre svega bi se zapitao da li posle silnih ovih poplava,grada velicine lubenice od 15kg zaista kao sto se prica zloglasni monsanto deli velikodusno svoje seme kao pomoc gradjanima Srbije? p.s. I da Juan,Milosavljevic,Grizli i jos mnogi ne nisam u pravu "haarp je " hehe i da monsanto je renomirana kompanija od koje bezveze i bez potrebe nepismeni Srbi zaziru,ne pitam vas. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 28, 2014 Пријави Подели Написано Јул 28, 2014 Ja samo znam sledece,da smo slicno vreme,poplave,nenormalne pljuskove,grmljavine,grad i druge abnormalne kolicine nepogoda imali ni manje ni vise u slicnoj meri 1999,kad je kuljala prica da to oni sto nas bombarduju i ubijaju malo se igraju sa nama. Recimo tad smo svi bili svedoci i svi smo bili uvereni da je to kreirano ali ne sa neba. Doduse tad nismo imali mnoge sa foruma da nam kazu koliko smo nepismeni. Ali pre svega bi se zapitao da li posle silnih ovih poplava,grada velicine lubenice od 15kg zaista kao sto se prica zloglasni monsanto deli velikodusno svoje seme kao pomoc gradjanima Srbije? p.s. I da Juan,Milosavljevic,Grizli i jos mnogi ne nisam u pravu "haarp je " hehe i da monsanto je renomirana kompanija od koje bezveze i bez potrebe nepismeni Srbi zaziru,ne pitam vas. А да ли би ти мало престао да прозиваш људе који не дискутују са тобом? У реду, рекао си своје мишљење, као и остали... Нико не полемише... Ове приче су на овом Форуму давно испричане и људи су се просто мало уморили од полемисања конкретно на ову тему... Нико ти не брани, ни теби, ни осталима да мислиш да постоји негде у Мрдуши Доњој, Вошингтону ил` Паризу неко дугме где га неки баја притисне и Србијицу затекне вишемесечна киша... Како год, твоја и ваша ствар, али свакако није у реду да се прозивају људи који нити учествују на теми, нити су рекли шта о њој. GeniusAtWork, JESSY and Anette је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Pa koliko sam video ucestvovali su poneki,drugo ne znam za kakvo prozivanje pricas? pa ja sam samo zamolio doticne da na moje pitanje ne odgovaraju jer njihov odgovor manje vise je poznat. A nije ni to bitno da li su svi ucestvovali u ovoj temi jer jelte ova tema nije ovde prvi put sada u istoriji foruma i sveta,vec je slicnih tema mali milion bilo gde su ucestvovali svi nabrojani i gde su sve rekli o tome i gde smo shvatili da oni koji veruju da je 2014 moguce manipulisati vremenom su nepismena stoka (ukljucujem i sebe) a da samo oni koji ce ostaviti duhoviti i saljiv odgovor o harpu obrazovna elitna jedinica ovog foruma. A ti nemoj biti ko pravedna baba hurana gde ces u svakoj prilici pokazati da i u seljackoj Srbiji zivi covek otvorenog uma koji se izdvaja iz mase onih seljana sto veruju u bajke i teorije zavere,mislim shvatili smo a i kontam da nikome ne treba drveni advokat. Ko jos veruje i u bombardovanje pre 15 godina,eeej kao na neku malenu Jugoslaviju,o kome se skoro sve zemlje sveta i bombarduju i to Amerika da bude na celu sa izmisljenim i isceniranim masakrom u Racku koji je bio povod za bombardovanje,jeeeeeste i na grani rastu bombone. E sad molim za odgovor za monsanto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Pa koliko sam video ucestvovali su poneki,drugo ne znam za kakvo prozivanje pricas? pa ja sam samo zamolio doticne da na moje pitanje ne odgovaraju jer njihov odgovor manje vise je poznat. A nije ni to bitno da li su svi ucestvovali u ovoj temi jer jelte ova tema nije ovde prvi put sada u istoriji foruma i sveta,vec je slicnih tema mali milion bilo gde su ucestvovali svi nabrojani i gde su sve rekli o tome i gde smo shvatili da oni koji veruju da je 2014 moguce manipulisati vremenom su nepismena stoka (ukljucujem i sebe) a da samo oni koji ce ostaviti duhoviti i saljiv odgovor o harpu obrazovna elitna jedinica ovog foruma. A ti nemoj biti ko pravedna baba hurana gde ces u svakoj prilici pokazati da i u seljackoj Srbiji zivi covek otvorenog uma koji se izdvaja iz mase onih seljana sto veruju u bajke i teorije zavere,mislim shvatili smo a i kontam da nikome ne treba drveni advokat. Ko jos veruje i u bombardovanje pre 15 godina,eeej kao na neku malenu Jugoslaviju,o kome se skoro sve zemlje sveta i bombarduju i to Amerika da bude na celu sa izmisljenim i isceniranim masakrom u Racku koji je bio povod za bombardovanje,jeeeeeste i na grani rastu bombone. E sad molim za odgovor za monsanto. Ја те још једном молим да спустиш мало гард у својим коментарима и етикетирању других људи.. Не желим појединачно да коментаришем твоју претходну поруку. У њој си рекао довољно о себи... Дакле, или се понашај по правилима Форума или брате нађи неко друго место где ћеш да се истресаш по другима. Што се тиче Монсанта и сличних прича, довољно је да претражиш Форум, па ћеш наћи барем 10-ак тема о томе... Унапред хвала. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Србадија Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 koja etiketa? ja napisem poruku gde postavim pitanje da mi neko odgovori sem i napomenem koga jer za njihov odgovor znam i ti dodjes i napises da ih ja prozivam,etiketiram,sta jos? Jel sam jos i ubio nekog od njih? manje licemerstva (hvala unapred). Sto se tice monsanta ja znam ko su i sta su oni,pitanje koje sam postavio je da li nakon svih ovih poplava,grada,velikodusno daju sakom i kapom Srbima svoja semena i da li je istina to sto se prica. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 koja etiketa? ja napisem poruku gde postavim pitanje da mi neko odgovori sem i napomenem koga jer za njihov odgovor znam i ti dodjes i napises da ih ja prozivam,etiketiram,sta jos? Jel sam jos i ubio nekog od njih? manje licemerstva (hvala unapred). Sto se tice monsanta ja znam ko su i sta su oni,pitanje koje sam postavio je da li nakon svih ovih poplava,grada,velikodusno daju sakom i kapom Srbima svoja semena i da li je istina to sto se prica. У реду... Да се не прегањамо више... Знаш и сам како треба и умеш када хоћеш... Ово није тема о Монсанту, као што рекох имаш их на Форуму барем десетак... Успут, ето ја сам сељачко дете и сва родбина ми је на селу и бави се пољопривредом и не чух да им је неко "шаком и капом" дао некакво семе... Ти имаш нека друга сазнања? Али, молим те на другој теми... Ово је тема о климатским променама... JESSY је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Nevreme preti Hrvatskoj, ali i nama IZVOR: B92 Beograd -- Hrvatski meteorolozi objavili su crveno upozorenje, koje znači da će vreme u sredu biti izuzetno opasno. Posle podne nevreme i u Srbiji. (Tanjug) U Hrvatskoj se očekuju jaki pljuskovi s grmljavinom, obilna kiša, grad, snažan vetar, pa čak i mogućnost pojave pijavica. Crveni alarm znači da se očekuje izuzetno opasno vreme, velika šteta i nezgode na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život, pojašnjavaju hrvatski meteorolozi. Nepogode se očekuju ujutru najpre na području Istre i severnog Jadrana. Kasnije posle podne i uveče nevreme će zahvatiti i Srbiju, kaže za B92 meteorolog Đorđe Đurić. “Na nivou cele Srbije u toku večeri i noći očekuju se obilnije padavine pljuskovitog karaktera, a lokalno će biti i grmljevinskih nepogoda poput onih koji su se dešavali prethodnih dana. Znači, to su nepogode na malom prostoru, ali mogu biti vrlo jake i doneti obilnije pljuskove, lokalne pojave grada i olujnog vetra", navodi on. " U kratkom vremenskom intervali postoji mogućnost da padne i preko 20, pa i 30 milimetara kiše po metru kvadratnom, što bi lokalno dovelo do kratkotrajnih poplava ili bujica na manjim bujičnim tokovima“, objašnjava Đurić. “Opasnost postoji na nivou cele Srbije, ali tačnija lokacija tih nepogoda se može odrediti svega dva do tri sata ranije. Inače, na nivou cele zemlje postoji opasnost od obilnijih pljuskova i lokalnih nepogoda. Prvo u zapadnim i severozapadnim, a kasnije tokom noći, i u četvrtak, i u istočnim i jugoistočnim delovima zemlje“, dodaje on. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 koja etiketa? ja napisem poruku gde postavim pitanje da mi neko odgovori sem i napomenem koga jer za njihov odgovor znam i ti dodjes i napises da ih ja prozivam,etiketiram,sta jos? Jel sam jos i ubio nekog od njih? manje licemerstva (hvala unapred). Sto se tice monsanta ja znam ko su i sta su oni,pitanje koje sam postavio je da li nakon svih ovih poplava,grada,velikodusno daju sakom i kapom Srbima svoja semena i da li je istina to sto se prica. Za to (jos) nisam cuo, ali recimo sto sam cuo je da sismis Miskovic ili koji vec, je na Fruskoj Gori nakupovo hektare i hektare vinograda, samo da bi ih sve iscupao i posadio GMO soju valjda. izvinte na offtopicu necu vise Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Ciklon iz Hrvatske stiže u Srbiju IZVOR: B92 Beograd -- Ciklon koji je bio iznad Hrvatske, a koji je trenutno nad Zagrebom, večeras bi trebalo da zahvati i Srbiju i donese jake pljuskove i grmljavinu. Tanjug Slobodan Sovilj iz RHMZ upozorava da će se ciklon večeras primaći i granicama Srbije. "Nakon što je pogodio Hrvatsku, s naglaskom na primorju, ciklon se izmestio u kontinentalni deo Bosne i Hercegovine, a večeras će se primaći i granicama Srbije". "Pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće zapadne delove Srbije. Očekuje se od 20 do 40 litara kiše po metru kubnom, lokalno i do 60", dodaje Sovilj. On, međutim, ističe da se ova količina padavina ne odnosi na šire područje Srbije, već na određene lokalitete. Podsetimo, jako nevreme je danas zahvatilo Hrvatsku - uglavnom primorje. Ciklon nad Hrvatskom doneo je kišu, grmljavinu i "pijavice". U Bosni i Hercegovini "upaljen" je narandžasti meteorološki alarm zbog najavljenih obilnih kiša i jake grmljavine za neke oblasti - banjalučku, tuzlansku, bihaćku, kao i za regije Mostara i Trebinja. Naradžasto upozorenje se daje kada su prognozirane opasne vremenske pojave, jači i učestaliji grmljavinski procesi takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. I Hidrometeorološki zavod RS upozorio je da bi, usled obilnih pljuskova koji se očekuju, u naredna dva dana moglo doći do bujičnih poplava manjih vodotokova u severnom i severozapadnom delu RS. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 RHMZ izdao upozorenje za Srbiju Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za Srbiju najavljujući večeras i u toku noći, kao i sutra, obilnije padavine. U većini mesta pašće od 20 do 40 l/m2, lokalno i oko 60 l/m2, noćas na severu, a sutra uglavnom u centralnim i istočnim krajevima. Moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom. RHMZ je, takođe izdao i hidrološko upozorenje. Na Kolubari, Ljigu, Tamnavi, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Jasenici, Kubršnici, Resavi, Lugomiru, Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu do 02. avgusta sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja uslovnih vodostaja (upozoravajućih nivoa). Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=30&nav_category=167&nav_id=882614 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Upozorenje Štaba u Paraćinu zbog mogućih poplava Štab za vanredne situacije u Paraćinu naložio je danas pripravnost opštinskim službama zbog mogućih bujičnih poplava od pljuskova najavljenih za sutra i prekosutra. Štab je, posle upozorenja Hidrometeorološkog zavoda Srbije da se i na teritoriji Paraćina očekuje veća količina kiše, utvrdio neophodne mere, navodi se u saopštenju. Očekuje se 20 do 30 litara kiše po kvadratnom metru za tri sata u narednih nekoliko dana, te i porast vodostaja reke Crnice. "Ipak, i ukoliko dodje do izlivanja ne očekuje se količina vode kao 15. maja", rekao je predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović koji je i komandant štaba. "Srbijavode" su očistile korito Crnice na dva mesta, ali moguće je izlivanje bujičnih voda u selima kod Paraćina. Zbog toga je naložena pripravnost komunalnoj inspekciji, policiji i predsednicima mesnih zajednica: da prate stanje i izveštavaju dežurnu službu policije o promenama i eventualnim opasnostima. Komunalnom preduzeću je naloženo da pripremi džakove s peskom, a Direkciji za izgradnju da pripremi mašine i mehanizaciju privatnih lica, kao i pumpe za vodu i čamce za eventualnu evakuaciju. Poverenicima u selima Gornja Mutnica, Izvor, Davidovac, Glavica, Zabrega, Striža, Krežbinac, Busilovac i Golubovac, gde ima problema s bujičnim vodama, naloženo je da lično upozore meštane. Štab je upozorio gradjane da uklone vredne stvari i drugu imovinu iz podruma. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=07&dd=30&nav_category=12&nav_id=882775 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Ево шта Хидрометеоролошки завод каже за надолазећу олују inShare Упозорење на обилне падавине издато је данас од стране Републичког хидрометеоролошког завода, које гласи: 30.07.2014. у 12:00 увече, током ноћи (30/31.07.) и сутра (31.07.) очекују се обилније падавине, у већини места од 20 до 40 л/м2, локално и око 60 л/м2, ноћас на северу, а сутра углавном у централним и источним крајевима. Могуће су краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром, стоји на званичном сајту ХМЗ. Олујно време, фото: Photocrati.com На Млави, Пеку, Тимоку, Јасеници, Кубршници, Ресави и Лугомиру водостаји ће бити у већем порасту до 03. августа и кретаће се између граница за предузимање мера редовне и ванредне одбране од поплава. На бујичним водотоцима ових сливова могућа су већа локална изливања. На Колубари, Љигу, Убу, Тамнави, Јадру, Моравици, Бјелици, Скрапежу, Ђетињи, горњем току Западне Мораве, Нери, Брзави и банатској Моравици водостаји ће бити у порасту до 03. августа са превазилажењем условних водостаја (упозоравајућих нивоа). На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања. http://www.pravda.rs/2014/07/30/evo-sta-hidrometeoroloski-zavod-kaze-za-nadolazecu-oluju/ ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука