Jump to content

Александар Ламброс: Израелско-палестински сукоб за неупућене

Оцени ову тему

Препоручена порука

Што се тиче Јевреја као народа и нације они су се национално дефинисали негде на око 200 година пре доласка Христовог.

До тада су били искључиво верска заједница, али у време хеленизма народност и обичајност преузимају примат у дефинисању нације а вера која је увек била намбр ван полако постаје само форма.

Иако се и дан данас Јеврејин дефинише вером ипак је мноштво Јевреја који су агностици па и атеисти или потпуно религиозно индиферентни.

Да ли можемо рећи да Србима не припада Косово зато што је један део Срба нерелегиозан?

Можемо, наравно. То и говоре многи црквени људи. Међутим нација није само вера.

Мада је код Срба и Јевреја тај део изразит.

Ипак ни нерелигиозни Срби не пристају лако на отуђење Косова. Па тако и нерелигиозни Јевреји не прихватају олако отимање Израела, Јерусалима и др.

У сваком случају религија и тамо и вамо( и код Срба и код Јевреја) јесте база националног идентитета, али је он ипак шири од саме религије.

Дакле било да су Срби и даље у завету или да су га напустили Косово је српско. Исто тако и са Јеврејима било да су и даље у завету или да су га напустили Израел је Јеврејски.

Међутим уколико су Срби напустили видовдански завет онда Косово  више није за њих сакрална територија већ само обична територија, али од великог националног значаја.

Исто тако аналогно и Израел и Јевреји.

xfSVRYl.gif

Свака ти част на објективном и непристрасном посту. Право у суштину!  facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Koliko sam skapirao od Željka, jevreji ne gube status izabranog naroda iako su Hrista osudili na smrt i govorili mu da sva ta krv njihova na decu svoju padne.?

Kad Apostol Pavle govori o izabranom narodu, misli na sve jevreje? I one što se Hrista odrekoše i one što Hrista prepoznaše?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Пропаганда :)))

Ово се врти већ неко време у разним облицима по нету.

Фора је у томе да тамо никада неће бити мира. И да је обрнута ситуација, муслимани би исто, можда чак и горе, третирали јевреје.

Ако се позивамо на то чија је земља, као што се позивају јевреји, онда би требала бити Хришћанска.

Ако верујемо, тј знамо да је Христос дошао да испуни Стари завет,  а не да га укине, онда смо ми наследници те земље, пошто га је народ који сада себе сматра да је изабран, а по нама није, није признао за Месију, онда они аутоматски испадају. Кај, не?

Zanimljivo da vec drugi put na temama o ovom problemu vidim da tvrdis da je sve ovo propaganda, ali nigde ne vidim sta je tacno po tebi ovde propaganda (= neistina), i koji su argumenti kojima to potkrepljujes.

Znaci, ako ti nije tesko, zanima me ovaj clanak na kome je tema - ako mozes, kreni po pasusima, i samo ukratko mi navedi sta u njima nije tacno ili je delimicno tacno (tj., sta je propaganda), i dodaj bar po neki jasan argument u to ime...

8086.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

...јесте баш, Бог је имао прилику да бије а изабрао је да буде бијен, до смрти...зашто, зато што је коначни биланс са друге стране, а не овде како мисле они који се оружају, преко мере...не знам због чега се сетих апостола Петра и оне његове бритвице...знате, нисам пацифиста, убијао сам људе... :)

Bravo!

Подели на овим сајтовима

Могу да се кладим , кад све поравњају до Египта, да ће све да избетонирају и у рекордном року да поново саграде објекте - по систему кључ у руке својима...А амери ће можда да запрете санкцијама и сва прича ће да се заврши као да никад ништа није било.

Neki dan sam na TV gledao jedan od tunela koji su pronasli. Zao mi je poginulih ali posle onoga sto sam video potpuno razumem Izrael i nalazim opravdanja za njih i za ono sto sada rade. Neznam da li bi ijedna zemlja na svetu ostala mirna kada neko hoce da je unisti.

Sto se tice civilnih zrtava, kada sam bio u Bosni tokom rata slusao sam price o muslimanskoj deci koju su slali sa bombama skrivenim u njihovim torbama ili slicno. Muslimani imaju jako cest obicaj da koriste decu u ratu. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

kada sam bio u Bosni tokom rata slusao sam price o muslimanskoj deci koju su slali sa bombama skrivenim u njihovim torbama ili slicno. Muslimani imaju jako cest obicaj da koriste decu u ratu. 

`ел можеш да поделиш то са нама... Али, не у инфинитиву , него баш тако-како си рекао... Тј. слушао... Дакле, као кажеш, муслиманско дете-сктивена торба и слично... И то муслиманској деци.. Мсм да користе децу!? Кад већ помињеш, лепо би било да поделиш са нама...

Подели на овим сајтовима

И то муслиманској деци.. Мсм да користе децу!?

Ево како Палестинци манипулишу својом децом. Користе децу за ширење пропаганде, шаљу их да провоцирају Израелске војнике.

Ово је ''безазлени'' пример, спремни су и на горе ствари.

http://youtu.be/ax-Jk2iJL0k

Подели на овим сајтовима

U Izraelsko-palestinskom sukobu obema stranama su okrvavljene ruke. Zato tamo nikad nece biti mira.

Ali ipak sama sustina problema je nacin kako je Izrael nastao, slicno kao i Hrvatska na zlocinu i protjerivanju tamosnjeg palestinskog stanovnistva. Svijet je cutao zbog holokausta. Izrael nije stao samo na tome, prigrabili su vazne izvore vode i okupirali Golansku visoravan koja pripada Siriji zbog toga. Dakle dosli su gazeci sve predsobom samo da bi sebi obezbjedili sve uslove za zivot. A ovo sve naravno otezava, stavkja gotovo u nemogucu situaciju, mogucnost da tamo ikad bude mira.

A evo danas, od nekadasnjih zrtava postali su nemilosrdni agresori koji cine isti zlocin kroz koga su prosli njihovi sunarodnici. Srozalili su na dno, tuzno.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...