feeble Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ima ih koji dodju da nam kazu da se samozavaravamo, i hvala im na tome jer ljudi hoce da nam pomognu a ne nesto drugo, jelte. Manolis and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ovde si odlicno samog sebe opisao... 8086.gif Varaš se, ovdje sam da bih ukazivao na sličnosti izmedju klatoličanstva i pravoslavlja a ti koji poriču čak i one očigledne u oči bijući sličnosti a deklarišu se pravoslavcima su ti koji su htjeli biti u stalnoj konfrontaciji i opoziciji sa mnom ili drugim nekim katolicima koji su htjeli ukazat na to isto kao i ja i radi toga smo najviše ovdje. Ne pravi se molim te nevješt, samo treba da se sjetim onih praznoslovnih nadmudrivanja oko toga da li se kaže Sveta Trojica ili Sveto Trojstvo, križ ili krst, misa ili liturgija, da li je biskup ili episkop isto i sličnih rječičkovanja. Kad i koliko puta sam ja doveo u pitanje legitimnost apostolske sukcesije recimo carigradskog patrijarha? A ovdje je pisanje o navodnom nepostojanju apostolske sukcesije rimskog pape ili nekih drugih katoličkih biskupa skoro sasvim normalnom pojavom itd. A s tim takvim stvarima ste uvijek započinjali vi, otvarali takve teme i pisali o tome, postavljali članke itd. cloudking је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Uopšte se ne osećam strancem ovde, dok za ateiste se ne bih baš kladio. Osećao bih se strancem da sam recimo Jehovin svedok ili sl. Da se ne osecaju dobro, ne bi ni bili ovde, i ne bi ucestvovali na toliko razlicitih tema... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Пре него што гренете ове генерлизовне предрсуде, ја сам овде дошао као атеиста. Нисам дошао јер сам хтео неком да објасним да се самозаварава нити за било шта друго, већ да дискутујем о мојим ставовима, да видим колико су ми исправни аргументи и шта у мом ставу могу да променим. Тако да питати "шта атеисти трже" нема смисла, може да се пит поједини атеиста. Олимп је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Moram da idem, a dotle će se valjda barem jedan ateista oglasiti. Glupo je da mi hrišćani izigravamo njihove advokate i da se međusobno prepucavamo kada je pitanje postavljeno njima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Varaš se, ovdje sam da bih ukazivao na sličnosti izmedju klatoličanstva i pravoslavlja Mislis da mi to bez tebe ne bismo znali? Vrlo jasno vredjanje inteligencije sagovornika... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Као неко ко је мало активан на форуму није ми пријатно да се изјашњавам кад су у питању овакве теме али имам потребу, па ћу се би и дозволити да напишем коју реч. У у реал лифе и у форумском животу волим да потпуно отворено причам и са атеистима и са римокатолицима и са осталима који не деле моја верска убеђења. Нека је атеиста и нека је на форуму...Мислим да је корисно за све да на форуму постоје различита виђења и да се кроз здрав дијалог комуницира са другим без намере да му се наметне своја вера или невера већ да кроз аутентично сведочење сопствене вере ( мислим на православне) пре свега животом понудимо оно што смо и сами добили, па ко може да прими нека прими. Дијана. and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Пре него што гренете ове генерлизовне предрсуде, ја сам овде дошао као атеиста. Нисам дошао јер сам хтео неком да објасним да се самозаварава нити за било шта друго, већ да дискутујем о мојим ставовима, да видим колико су ми исправни аргументи и шта у мом ставу могу да променим. Sećam se tebe od ranije. Boga mi, bio si itekako agresivan. Da ne kažem da si maltene ujedao... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ne razumem zašto sad čoveka napadate što je postavio ovo pitanje, neka odgovori onaj kome je ovo pitanje upućeno. Mislim čemu polemika oko toga. Manastir Bradaca, Натан, Џуманџи and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Манолисе у твом потпису је одговор зашто су ту - јер подсвесно траже Бога . Manastir Bradaca, Manolis and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Mislis da mi to bez tebe ne bismo znali? Vrlo jasno vredjanje inteligencije sagovornika... Koje vrijedjanje inteligencije sagovornika kad je ovdje toliko tema od kojih kad bih samo povadio i napostovao njihove naslove oni govore već sve a bilo bi jasno kako se o toj sličnosti gleda, kao da i ne postoji. Ne možete poricati da ste o katoličanstvu znali malo ili skoro ništa a ni izbliza toliko koliko recimo prosječan katolik u Češkoj o pravoslavlju, to mogu dokazati vrlo lako svakome i svugdje. Mnogi od vas su se sami priznali da u katoličkoj crkvi nisu bili nikada ili su bili samo jednom ili par puta i to ne na misi nego kao turisti negdje na zapadu a vrlo rijetki su ti koji su tamo bili više od par puta u životu. Bilo je više predrasuda i dezinformacija nego korektnih informacija. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Iz istog razloga iz kog ljudi vole da gledaju dokumentarce o avionskim nesrecama ili kad uspore pored saobracajne nesrece samo da bi videli a sve vremem misleci "covece sto mi je drago sto se ovo meni sad ne desava"... dok ne vidis sta ne valja ne mozes da cenis ono sta je dobro u tvom zivotu Eto ti odgovor. Ako ti je pitanje bilo iskreno odgovorices mi sa hvala a ako ti je pitanje bilo tendecniozno pokrences raspravu na temu ovoga sto sam napisao... ВИЛМА and Џуманџи је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Mislis da mi to bez tebe ne bismo znali? Vrlo jasno vredjanje inteligencije sagovornika... Mješaš pojmove, čovjek može biti vrlo inteligentan, vrlo školovan ali skoro nikako informovan o nečemu istovremeno. Sreo sam vrlo inteligentne i luicidne, univerzitetski školovane ljude čak i sa dva fakulteta koji recimo o hrišćanstvu, Jevandjelju, Bibliji, Isusu Hristu, crkvi, pravoslavlju, katoličanstvu i protestantizmu nisu znali ništa, ani "zbla", ni beknut što se kaže. Najčešće jer ih niko nije u djetinjstvu učio ni vodio k tome od roditelja a poslije se za te stvari nisu zanimali. A to sad ne znači da su ti ljudi glupi, kako bi inače završili te sve škole i fakultete? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Iz istog razloga iz kog ljudi vole da gledaju dokumentarce o avionskim nesrecama ili kad uspore pored saobracajne nesrece samo da bi videli a sve vremem misleci "covece sto mi je drago sto se ovo meni sad ne desava"... dok ne vidis sta ne valja ne mozes da cenis ono sta je dobro u tvom zivotu Надам се да се шалиш... где ће ти душа? Него, морам да оставим и ја коментар иако нисам 'прозван' ионако сам лењ по том питању. Мислим да су људи на правом месту и да је увек добродошао неко ко има питање, нема такво искуство или има неке своје личне разлоге да брани себе и свој став... све ово је, бар мени, често доприносило да утврдим своје искуство, да га евентуално пренесем овде или да дубље трагам за неким одговорима. Можда могу рећи да све људе доживљавам као боготражитеље. Тако ће и 'цлаудкинг' надам се доживети онај осећај љубави према другом, ону хришћанску вредност, када следећи пут прође (не дај Боже) поред саобраћајке, зауставиће се и помоћи људима, јер љубав је та која нас спашава и чува заједно. п.с. ништа лично claudking, само је био пример Натан and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Sećam se tebe od ranije. Boga mi, bio si itekako agresivan. Da ne kažem da si maltene ujedao... Индетичан сам више мање и сад. Него сам ти сад прихваљивији јер см правослвац. Али ови што се ложе на национализме и комунизме... исти су са мном.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука