Милан Ракић Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ко год је имао прилику да упозна овог калуђера, није остао равнодушан. На овој теми ћемо причати о јеромонаху Петру Крачуну. Отац Пера како га из милоште у престоном граду зову, заиста је необична личност. Из периода из којег га се ја сећам, имао је обичај да иде градом и да мисионари. Чујем да је тако и данас, премда га нисам скоро видео. Својевремено је професор Богдан Лубардић рекао за оца Перу да је један од наших најбољих живих теолога. Иначе је и врстан познавалац музике, полиглота,... Некада је можда некоме са својим причама и досадан, некад га неко схвати и погрешно, другима опет и прија, али као што рекох нити ће вам бити свеједно након разговора са њиме, нити ћете остати равнодушни... Иначе, отац Петар Крачун, заправо јеромонах Петар је и духовник и исповедник у београдској Богословији "Свети Сава", тј. барем је био... Некада је био и служитељ на Богословском факултету... Да ли сте ви упознали овог монаха? Жика, Manastir Bradaca, Данче* and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Често га виђам и причао сам са њим више пута. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Viđam ga skoro svaki dan i skoro uvek je okružen gomilom nasmejane mlađarije koja se tiska oko njega. Izgleda da ga baš vole Anette, Никола Поповић and Жика је реаговао/ла на ово 3 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bnenad92 Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Све похвале за оца Петра. Познато је да је неколико људи (колико ја знам) избавио из канџи наркоманије. Човек је увек спреман за шалу, за разлику од многих тобоже "озбиљних" монаха и свештеника. Био је духовник у једном манастиру у Банату где има чудотворна икона Пресвете Богородице Достојно јест, једно од чуда се десило и за време његовог бивствовања у том манастру. Никола Поповић, Драшко, Manastir Bradaca and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Крачун .. на влашком је назив за БОЖИЋ bnenad92, Данче*, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bnenad92 Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Крачун .. на влашком је назив за БОЖИЋ Тачно, на поменутој аутобиографији име аутора је наведено на више језика. Петар Крачун Петар Божић Peter Christmas Пётрь Рождественский. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Баш сте срећни ви који га познајете. А мени је драго што сам сазнала да још увек има тако неко...дивно биће. Жика, Драшко and Никола Поповић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Лудак Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 За Христа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Лудак. Surovo. Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Лудак. nemoj tako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 nemoj tako Па бар ја знам Петра Крачуна, провео сам дугих 7 година у црвеној згради. Ишао сам код њега у келију икс пута, свирали смо заједно оргуље, ишли на Звездине утакмице у морнарским оделима и прекуцавао сам му "Житије". Ништа лично. DYNABLASTER, Anette, verum est in beer and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Ima li to "Zitije" gde da se procita? Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Па бар ја знам Петра Крачуна, провео сам дугих 7 година у црвеној згради. Ишао сам код њега у келију икс пута, свирали смо заједно оргуље, ишли на Звездине утакмице у морнарским оделима и прекуцавао сам му "Житије". Ништа лично. onda stavi smajli Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 25, 2014 Пријави Подели Написано Јул 25, 2014 Moja другарица је дириговала хору на литургији, и како сама каже сва се стегла "упреподобила" , дал јој беше нека "затворена фаза", излеће ти о.Петар из олтара и изриба је како "гуши, како је сва стегнута.....дај бре живота мало, или бре иди ради нешто друго, шта си се стегла?!" ал све из љубави! Он је прочитао све књиге из психологије које су му дошле руке и како је рекао, закључио је како "човек мора да ради на себи". Милан Ракић, DYNABLASTER, Данче* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука