Jump to content

Отац Петар Крачун

Оцени ову тему

Препоручена порука

Posle ove teme imam neopisivu zelju da nekad negde nabasam na njega,do danas sam na jurodivost manje vise gledao kao nesto mnogo daleko iz daleke proslosti.

Ja nisam upoznao o. Peru, ali smo ovde imali jednog skroz (u najlepsem i najsvetijem smislu) luckastog kaludjera, o. Avakuma. Svaki susret sa njim je bio prica za sebe - uvek je bio potpuno nepredvidiv, ali izuzetno precizan u svom ponasanju, a od njega odes nahranjen i zalecen.

Kakve samo gegove je imao, da se uvaljas od smeja, ali sam vise puta svojim ocima video da je covek kao ren`gen - stvarno i istinski prozorljiv. Blistavo cist i sabran um, to se prosto oseca cim sednes da pricas sa njim.

A nekad kad ga traze ljudi izadje monahinja i kaze -"sedite malo sacekajte ako ne zurite, otac gleda finale u odbojci (npr.)!" grin.gif

Izuzetno dragoceno iskustvo je kad znas ovakvog coveka... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Posle ove teme imam neopisivu zelju da nekad negde nabasam na njega,do danas sam na jurodivost manje vise gledao kao nesto mnogo daleko iz daleke proslosti.

Mozes da ga sretnes svaki dan na Bogoslovskom faksu. Stalno ga vidjam ispred faksa sa gomilom mladih, na predavanjima otvorenim predavanjima u amfiteatru...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Odakle je otac Avakum? 

On je preminuo pre koju godinu, vrlo iznenada za nas sve, a sad svi kapiramo da je otprilike i to znao unapred. Rodom je, inace, iz Bosne ili Hercegovine, ne znam tacno koje mesto je u pitanju...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ako moze tema o njemu i vise cinjenica o njemu i njegovom zivotu bio bih vam zahvalan. Inace mislio sam iz kog manastira?

U pitanju je manastir Draca, nadomak Kragujevca, kad se ide iz pravca Gornjeg Milanovca.

Kad budem imao vise vremena, a uz Boziju pomoc, rado cu da postavim temu...

Подели на овим сајтовима

Evo, poceo sam temu, da ne spamujemo ovu, pa cemo da je razvijamo polako... :)

O. Avakum, manastir Draca

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...