Jump to content

"Мама, како то Света Тројица, а један Бог?"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Можда је мало глупо питање, али да ли се онда Отац Узрок Сина и Духа, у смислу да они постоје по Његовој вољи, те да не би постојали да Он тако не жели?  

Tu nalazim odgovor unutar Svete Trojice a to je da svi žele potpuno isto. Dakle ne želi Otac išta van Sina niti Sin van Oca,što se podrazumeva i od Ishodjenja Svetoga Duha(Duh ima potpuno isti uzrok) i potpune slobode svake Ipostasi da Jesu jedan Bog.  

Nema glavnokomandujuće želje, ta želja je u Svetoj Trojici potpuno Ista po vlasti. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pitam se šta razmišlja Sveta Trojica dok čitaju ove diskusije : )      (čita / razmišljaju, get it? )

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Још један проблем је како деца да схвате Светог Духа. Мада, то је питање и за многе одрасле. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

закључак - приближити Бога деци кроз Христа

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Некако сам успела да задовољим њену знатижељу по питању Свете Тројице, бар на неко време... :)

Кад, ето ти новог, у низу питања... " Добро, ако је Бог тако велики и  свемогућ, зашто не оживи баку?!"

(Да само укратко објасним)

Сада већ има пуних шест. Када је бака умрла, имала је 3. Биле су веома везане. Месецима нисмо могли да је умиримо, објаснимо... Нисмо је лагали и причали бајке, схватила је она све, али није могла да преболи да бака више није поред ње. Затицала сам је ноћу у соби како разговара са бакином сликом и љуби је; у Цркви, док седимо и чекамо да почне Литургија, док гледа неку другу баку и унуку, непомично, без типичне дечије гримасе за плач, нечујно, само јој сузе лији и лију... Тако малена а толико смо таквих ситуација имали... Ма, срце ми је сламала. И тако је било до пре неких годину дана... Онда се примирила, али је и даље помиње, само није онако тужна... Док није пре неки дан поставила горње питање, једно од оних на које занемим (да ли зато што је постављено "као из топа" или зато што је дете, а одраслом бих, рецимо, знала да одговорим...? Не знам...)

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Док није пре неки дан поставила горње питање, једно од оних на које занемим (да ли зато што је постављено "као из топа" или зато што је дете, а одраслом бих, рецимо, знала да одговорим...? Не знам...)

Reci joj da će baka oživeti kada budu svi oživeli. Baka je sada kod samog Boga.

Molimo se sada i živimo takvim životom - verujući da je Bog pripremio budući i večni život. Sama naša vera svedoči da su Bogu svi živi.

I tako. Polako i pomalo. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

" Добро, ако је Бог тако велики и  свемогућ, зашто не оживи баку?!"

Pa baka je živa žabo nijedna! Trenutno je Bogu potrebna pa je kod Njega.  :0442_feel:

Подели на овим сајтовима

Када те сврби нешто, ти помислиш сврби ме а рука сама пође и почеша то место. Ниси ти покренула руку веч дух који с тобом живи у телу то чини. Све покрете тела чини дух који је у нама, вари храну, одређује притисак крви, кад смо жедни итд. Ето ти и твој дух сте једно биће а двоје вас је. Тако постоји и трећи део нашег бића којега је мало теже приметити, јер није тако очигледан али је он ту у нама и помаже нам да научимо да живимо живот.

Човек је створен по Божјем образу тако да и ми имамо три личности које чине једно Божанско Биће. Ти си само једна од те три личности које чине Божанско биће коме припадаш.

Подели на овим сајтовима

Када те сврби нешто, ти помислиш сврби ме а рука сама пође и почеша то место. Ниси ти покренула руку веч дух који с тобом живи у телу то чини. Све покрете тела чини дух који је у нама, вари храну, одређује притисак крви, кад смо жедни итд. Ето ти и твој дух сте једно биће а двоје вас је. Тако постоји и трећи део нашег бића којега је мало теже приметити, јер није тако очигледан али је он ту у нама и помаже нам да научимо да живимо живот.

Човек је створен по Божјем образу тако да и ми имамо три личности које чине једно Божанско Биће. Ти си само једна од те три личности које чине Божанско биће коме припадаш.

Alo bre!

Koje to tri ličnosti imamo?

Ma zanemari pitanje... nemoj ni da odgovaraš... samo preformuliši ovo što si pisao da bude primereno deci. Da ne ispadne da je grom pucao u prazno.

Подели на овим сајтовима

Reci joj da će baka oživeti kada budu svi oživeli. Baka je sada kod samog Boga.

Molimo se sada i živimo takvim životom - verujući da je Bog pripremio budući i večni život. Sama naša vera svedoči da su Bogu svi živi.

I tako. Polako i pomalo. :)

Ako je ovo ne ubedi ništa neće :cheesy3:

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Само полако и стрпљиво . Деци треба објаснити да су то нераскидљиво везане личности.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Mislim da je iluzorno deci objašnjavati svetu trojicu a mislim i da je smešno pričati o tome. To bi bilo kao klincu u 1. razredu objašnjavati integrale. Mislio sam da smo kao pravoslavci loši sa ironijom ali sa decom smo još gori... ili su to 2 strane iste medalje. p.s. većina nas ne razume svetu trojicu ali je prihvata

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Некако сам успела да задовољим њену знатижељу по питању Свете Тројице, бар на неко време... :)

Кад, ето ти новог, у низу питања... " Добро, ако је Бог тако велики и  свемогућ, зашто не оживи баку?!"

Хааалоо :D

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...