Ленка* Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Наслов теме би могао да буде и "Методика излагања вере према дечијим схватањима" (по Дијаниној идеји), али нека буде за сада овако... (много озбиљно звучи, а ја сам далеко од озбиљне ) Дакле: "Мама, како то Света Тројица, а један Бог?" ... Магдалена, има 5,5 година. Често ни себи не умем да објасним а камоли њој... Иако је, љуби је мајка, паметна , углавном ме на моја објашњења "бело" гледа. Један од скорашњих бисера током наше дебате на ову тему је: "Па како, па како!? Како их нема тројица?! Види (показује икону Св. Тројице), има их тројица, један, два, три! И исти су, као близанци!" Па, ако сте расположени, изволите Gordana ., Kaludjerovic Sreten, Рада. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Bitno je da roditelji razumiju, a djecu će uputiti kad budu sposobni za to. Sad, mislim u tim godinama, treba im dati neki neopterećujući odgovor i ne mariti mnogo za samu ispravnost. Mislim, bar bih ja tako Ignjatije, w.a.mozart and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Мислим да она нема то дугме за гашење Не престаје да пита и прича. Ако и заборави на дан, два или буде тренутно задовољна одговором, ето ти је опет са истим или новим питањима Vaske је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vaske Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Мислим да она нема то дугме за гашење Не престаје да пита и прича. Ако и заборави на дан, два или буде тренутно задовољна одговором, ето ти је опет са истим или новим питањима Pa probaj sa tom pričom o porodici, ne možeš mnogo fuliti, a natjeraćeš je da malo razmišlja, pa daljnje zapitkivanje možda bude i interesantno, čak toliko da i roditelji ponešto nauče iz dječijeg zapitkivanja. IGRAJTE SE! Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 @, Ti predajes matematiku ili sam nesto pomesao? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гост Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Jelina predaje matematiku,pomesao si ih Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 У првој књизи Томаса Хопка ''О учењу'' има објашњено ко су Света Тројица, која су погрешна тумачења, права итд...Можда кад би мама прочитала можда би знала да објасни девојчици? ПС. Не знам како другачије да помогнем... Нисам стручан... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 То је тајна. Кажи јој да ће сазнати кад дође време за то. nana, Nektarija and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Отац, Син и Дух се толико пуно воле да постоје као један (Бог). Загрљени су (стално), па Су тако Један. Не могу помоћи. Жедни, Млађони, Milan Nikolic and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Tri puta se pokazao Ko je i kakav je. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Сетих се - знак мерцедеса! Нацрташ јој то и тако јој објасниш! Тако је нама вероучитељ једном представио. Срђан Шијакињић and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Reci joj da je vas troje (ili četvoro) a da ste jedna porodica i da je tako i kod Boga - njih je 3 ali čine jednu porodicu i ako jednog skloniš nema porodice. Reci joj i da kada idu na more uvek idu sva trojica, čak i kada se jednom od njih sedi kući i kad mu se gledaju crtaći (Pepa prase npr) jer su mu ova dvojica bitniji od crtaća i on iz ljubavi ide sa njima... teško je objasniti ovo jer ni većina nas ne razume nadumnu tajnu Svete trojice. Reci joj da takodje kad idu u vrtić, sva trojica idu kod iste vaspitačice i nikad ne izostaju Reci joj bilo šta dečijim jezikom osim da je Sin rodjen a Duh ishodjen LOL Anette, Срђан Шијакињић, Ленка* and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Сетих се - знак мерцедеса! Нацрташ јој то и тако јој објасниш! Тако је нама вероучитељ једном представио. ne bih rekao da će dete ovo shvatiti jer ti očekuješ da vidi krug ali ona će verovatno i dalje videti 3 kraka Ленка* је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 U suštini, ne valja deci mnogo pričati o Bogu već više Bogu o deci - starac Porfirije мирођија, Плутон, Gordana . and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 23, 2014 Пријави Подели Написано Јул 23, 2014 Овако бих ја урадио, узмеш три свеће и сваку упалиш и пустиш је да гори својим пламеном а онда све три приближиш врховима да се три пламена споје у један где се више не виде први , други и трећи него само један. Прво та визуелна представа ће направити много јачи утисак од било које приче а кад дође пуноћа времена ( да се изразим есхатолошки ) дете ће само схватити. Ппшто немаш три руке, што је и нормално, даш детету да држи једну свећу а ти управљаш са друге две. Овај начин може да упали ( не буквално,наравно). Плутон, Срђан Шијакињић, Gordana . and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука