Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Е сад, факт је да су ,,совјетски Руси" тражили да се помогне и једном и другом покрету отпора, да се врати Краљ и да народ сам одлучи који систем жели. Ово просот и једноставно није тачно. Совјкетски Руси су где год су крочили инсталирали тежак комунизам, не верујем да су имали за Србију друге плнове. Помогли комунистима у пољској, чешкој, естонији, источној немачкој.. раширили комунистичку империју, покушавали компетан запад да заразе комунизмом.. али ето Србији хтели да оставе краља.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Је л ти стварно верујеш у ове теорије? Ја сам погледао милион ових и ниједан ми не држи воду, сваки има гомилу рупчага. Па брате, наводи на размишљање. Ако познајеш историју римске цркве, знаш каква јој је тежња увек била. Зашто би данас било другачије? Да ли је Војтила, Бенедикт, Фрања или тамо неки Гргур из средњег века, апсолутно је све једно. Политика Ватикана је увек иста, појединац ту не може ништа да промени, може само да слуша. То је исто као и питање председника САД-а. Клинтон, Буш, Обама - свеједно, тиранин је тиранин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Па брате, наводи на размишљање. Ако познајеш историју римске цркве, знаш каква јој је тежња увек била. Зашто би данас било другачије? Да ли је Војтила, Бенедикт, Фрања или тамо неки Гргур из средњег века, апсолутно је све једно. Политика Ватикана је увек иста, појединац ту не може ништа да промени, може само да слуша. Зато што се политика мења. Не видим разлог зашто би остјала иста. Не постоји никакав свети циљ ког мора свако да се придржава. То је исто као и питање председника САД-а. Клинтон, Буш, Обама - свеједно, тиранин је тиранин. Па није све једно. Буш се рецимо (веровао или не) противио рату на КиМ... А Клинтон је нпример - насилно смењен председник - уставни суд му је претио тужбом. Не постоји ту један циљ и једна уједињена интересна група, ако гледам да им више интересних груп с више циљева... онд ствари много више имју логике. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Размислите мало шта говорите. Према ономе што пишете чини се да знате боље и од вође државе, а саговорници на форуму су вам "незналице". У току је агресија на Русију и Русија се брани како зна и уме.То је постало свима очигледно сада, са Украјином, иако траје годинама уназад. nedeljko, Ignjatije and Православни Србин је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Ово просот и једноставно није тачно. Совјкетски Руси су где год су крочили инсталирали тежак комунизам, не верујем да су имали за Србију друге плнове. Помогли комунистима у пољској, чешкој, естонији, источној немачкој.. раширили комунистичку империју, покушавали компетан запад да заразе комунизмом.. али ето Србији хтели да оставе краља.... Факт је да су у тим поменутим земљама инсталирали комунистички режим, али факт је да су и за Југославију предлагали да се свима помогне, и четницима и партизанима, док су Енглези тражили да се помогне само партизанима. Чак су и Краља наговорили да подржи Тита и позове Србе да се придруже партизанима. Ситуација је парадоксална, али тако је било. Е сад, можда је то због оних теорија да је Дража имао везе са совјетском обавештајном службом, док је био у Бугарској, даје имао везе са Мустафом Голубићем (ког је Стаљин послао да уклони Тита), итд. Не бих улазио у те теорија, али факт је да су совјетски Руси тражили да се и једнима и другима помогне. Ја нисам комуниста, не подржавам комунизам, нити ћу, али ово је чињеница и ја то морам да кажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Факт је да су у тим поменутим земљама инсталирали комунистички режим, али факт је да су и за Југославију предлагали да се свима помогне, и четницима и партизанима, док су Енглези тражили да се помогне само партизанима. Чак су и Краља наговорили да подржи Тита и позове Србе да се придруже партизанима. Ситуација је парадоксална, али тако је било. Е сад, можда је то због оних теорија да је Дража имао везе са совјетском обавештајном службом, док је био у Бугарској, даје имао везе са Мустафом Голубићем (ког је Стаљин послао да уклони Тита), итд. Не бих улазио у те теорија, али факт је да су совјетски Руси тражили да се и једнима и другима помогне. Ја нисам комуниста, не подржавам комунизам, нити ћу, али ово је чињеница и ја то морам да кажем. Знчи ти твриш да је факт да су комунисти ширили свуд редом комунистичку империју коју су хтели да уједине у једну велику комунистичку државу и да им је био план да комунизам инсталирају свуд.... Али зато у исто време верујеш да су у југослвији хтели демократију и краљевину? Извини.. а коју чињеницу имаш за то да су комунисти дошли на власт уз помоћ Енглеза? Ја видим да ти понављаш једану прадоксалну ствар и да је називаш "чињеницом" ли не видим одакле то, који су ти извори? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 У току је агресија на Русију И у тој "агресији" Русија је у "самоодбрани" заузела Крим... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Према ономе што пишете чини се да знате боље и од вође државе Ма шта ти пада напамет. Овде људи само износе своје скромно мишљење, али сви су свесни да је немогуће да знају боље од Вође Државе, Који је инкарнација самог Бога. Aquilius Cratus and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 И у тој "агресији" Русија је у "самоодбрани" заузела Крим... И мене тако један у граду салетео флашом јер сам га чудно гледао... агресивно... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Размислите мало шта говорите. Према ономе што пишете чини се да знате боље и од вође државе, а саговорници на форуму су вам "незналице". У току је агресија на Русију и Русија се брани како зна и уме.То је постало свима очигледно сада, са Украјином, иако траје годинама уназад. Tebi niko ne brani da i dalje budes istrajan u svom podanickom mentalitetu i da uvek ustuknes pred "vodjom" drzave. Ali sa kojim pravom ti trazis od slobodnih ljudi koji misle svojom glavom da ti se pridruze u tom podanistvu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 ...сигорно би ово имао храбрости да кажеш и у присуству кога од поменутих, нарочито на Путиновим струњачама, чуо си шта каже о случају да му се ко ненавидан приближи...него вређајући једног зато што је црнац, а другог зато што је православни хришћанин доводиш себе у позицију да си више склон "капларовим" аспирацијама него њих двојица заједно...имаш чак и подршку пропаганде кроз Грибелс Адамса... ...од ових троје "скривених" на теми, који је трећи... Ti stvarno ne znaš sa kim pričaš... Pa čovek je bio slučajno u Beogradu kad je trebala da se održi "parada" i za onih 2,3 sata je otkrio kako državna bezbednost deluje preko huligana, kako se parada ne bi održala. Shvatio je celu komandnu piramidu.... i uzviknuo eeee moja Srbijo... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Знчи ти твриш да је факт да су комунисти ширили свуд редом комунистичку империју коју су хтели да уједине у једну велику комунистичку државу и да им је био план да комунизам инсталирају свуд.... Али зато у исто време верујеш да су у југослвији хтели демократију и краљевину? Извини.. а коју чињеницу имаш за то да су комунисти дошли на власт уз помоћ Енглеза? Ја видим да ти понављаш једану прадоксалну ствар и да је називаш "чињеницом" ли не видим одакле то, који су ти извори? Комунисти никада нису ујединили све комунистичке државе у једну комунистичку државу. Бар не на папиру. Истине ради, тако да не знам одакле ти то да су комунисти планирали да створе једну комунистичку државу. Факт је да су комунисти, од доласка Стаљина на власт, променили плочу и причали потпуно другачију причу од те ,,светсјке револуције", једне комунистичке државе, итд. Румунија, Пољска, Мађарска и друге државе нису биле део СССР-а, већ део комунистичког блока са СССР-ом. Али, никада нису биле део совјетске државе. Знчи ти твриш да је факт да су комунисти ширили свуд редом комунистичку империју коју су хтели да уједине у једну велику комунистичку државу и да им је био план да комунизам инсталирају свуд.... Али зато у исто време верујеш да су у југослвији хтели демократију и краљевину? Извини.. а коју чињеницу имаш за то да су комунисти дошли на власт уз помоћ Енглеза? Ја видим да ти понављаш једану прадоксалну ствар и да је називаш "чињеницом" ли не видим одакле то, који су ти извори? И немам ја шта да верујем или не верујем, чињеница је да је Стаљин предлагао да се помогне и једнима и другима, а Енглези су хтели да се помогне само Титу. И мораш да схватиш да геополитички принципи не трпе идеолошку острашћеност. Ако је тад Америка (која је тад, јел, била антикомунистичка) због геополитичких интереса могла да подржава комунистичку Југославију, зашто онда не би СССР, из истих интереса, да подржава неку некомунистичу државу. Енглези су пружали највећу политичку подршку Брозу, највише су са њим колаборирали, Черчил је говорио да је Броз његов пројекат, итд. Драгољуб Живојиновић, и други историчари су опширно писали о томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Ti stvarno ne znaš sa kim pričaš... Pa čovek je bio slučajno u Beogradu kad je trebala da se održi "parada" i za onih 2,3 sata je otkrio kako državna bezbednost deluje preko huligana, kako se parada ne bi održala. Shvatio je celu komandnu piramidu.... i uzviknuo eeee moja Srbijo... Dok ti stvarno ne znas sta pricas. Ni sada a ni uopste. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Dok ti stvarno ne znas sta pricas. Ni sada a ni uopste. Ma naravno Sjajan si znaš i sam da jesi Suncokret54 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Комунисти никада нису ујединили све комунистичке државе у једну комунистичку државу. Бар не на папиру. Истине ради, тако да не знам одакле ти то да су комунисти планирали да створе једну комунистичку државу. Факт је да су комунисти, од доласка Стаљина на власт, променили плочу и причали потпуно другачију причу од те ,,светсјке револуције", једне комунистичке државе, итд. Румунија, Пољска, Мађарска и друге државе нису биле део СССР-а, већ део комунистичког блока са СССР-ом. Али, никада нису биле део совјетске државе. Наравно да нису, али то је циљ комунизма. уништити капитализам и створити комунизам свуд редом. немам ја шта да верујем или не верујем, чињеница је да је Стаљин предлагао да се помогне и једнима и другима, а Енглези су хтели да се помогне само Титу. Ако је нешто чињеница, то је утемељено нечим епиријским, документом, нечим.. дакле одакле ти то, документ, која чињеница... Енглези јесу помгали Титу то је тачно.. али тек касније.. а не при формирању југославији. Који доказ имаш за то, да су му помгали при формирњу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука