Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Због таквих као што су ови форумаши су Љуљаци препуни сваке недеље...ВИ СТЕ КРИВИ ШТО НАРОД БЈЕЖИ ИЗ ЦРКВЕ И ИДЕ У ПАРАСИНАГОГЕ, ЈЕР ТЈЕРАТЕ ЉУДЕ ИЗ ЦРКВЕ.

Јел братићу, а шта су то Љуљаци? Озбиљно питам  :bla:
Љуљаци су село у општини Кнић, покрай рѣке Груже, поред пута Горњи Милановац - Крагуйевац, нешто ближе првому. Ту се сместише неколицина Артемийевих калуђера, па тамо у последње врѣме често свраћайу људи из других мѣста наше земље. Беях много пута у селу, мада не овим поводом.
:cheesy2: :cmizdrenje: :cmizdrenje:

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Питање за оне који овде подсећају да је дужност хришћана да воле своје непријатеље.

Имате ли ви браћо својих непријатетеља? Јел' их волите или се са њима судите, прегањате, псујете, избегавате, оговарате, итд.

Јер у познатом цитату говори се о нашим личним непријатељима, а не о великим злочинцима, које уопште нико од нас не познаје лично. И како би се уопште могло тражити да волите људе које не познајете, а који су притом и злочинци, убице? Заповест би онда гласила: љубите Понтија Пилата, на пример.

Примери из светачника су управо илустрација овога што говорим: светитељи показују љубав према СВОЈИМ личним мучитељима, а не према неком непознатом зликовцу који је нанео толико зла другима.

Допало ми се она примедба о изувању као могућем узроку ове смрти. Иначе, срчана анеуризма се лако види (поготову за неког доктора који је толико плаћен као Холбруков), за разлику од оне у мозгу.

Подели на овим сајтовима

Ja sam potpuno zaboravio da je danas godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma...

Jel? Jesi siguran?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

То што је под диригентском палицом Ричарда чињено је за сваку осуду- зар изгледа да неко то овде поздравља као нешто ваљано? Зар је могуће да неко и мисли супротно? Ако има таквих, озбиљно мора да се забрину над својим психичким здрављем.  Али, да неко напише поруку како хоће да уринира по његовом гробу, а да себе назива православним хришћанином јесте исто тако за осуду. Ако хоћемо, то показује и основну некултуру.

Овај Ричард је у сваком погледу сада несрећник- умро је, нема га више на овој земљи, више не може никоме ништа да учини. Шта ће са њим бити- заиста није моје да судим, као ни шта ће бити са било којим. За Бога не важе моралне категорије и морални принципи- Божији суд није суд људски и ја не желим да се у његов суд мешам јер каквим судом судимо таквим ће нам се судити. Он јесте злочинац и његов злочин вапије на небо, али како ће му бити у вечности- зар све неко да просуђује? какав ће бити суд над мајкама које су извршиле абортус и одрекле се мајчинског благослова? Колико се деце побије у нашим болницама које још нису угледале светлост дана и отишле у фине помаде за негу лица? Али, опет је све у Божијим рукама- свиђало се то нама или не.

Ја немам разлога да га волим- чак љубав и не треба да има разлоге јер онда није љубав. Могу да га волим једино као Божију творевину јер је и он Божији створ. Са њим немам никакву личну заједницу и немам осећај љубави према њему као што имам према својим пријатељима. Не разумем зашто поједини форумаши дижу толику фрку око свега овога. Некоме је драго што је сада умро, што није живео још 5-10 година, неко би волео да умире у најгорим мукама... а зар је сада то битно? Њега нема више па нема.

Подели на овим сајтовима

Питање за оне који овде подсећају да је дужност хришћана да воле своје непријатеље.

Имате ли ви браћо својих непријатетеља? Јел' их волите или се са њима судите, прегањате, псујете, избегавате, оговарате, итд.

Јер у познатом цитату говори се о нашим личним непријатељима, а не о великим злочинцима, које уопште нико од нас не познаје лично. И како би се уопште могло тражити да волите људе које не познајете, а који су притом и злочинци, убице? Заповест би онда гласила: љубите Понтија Пилата, на пример.

Примери из светачника су управо илустрација овога што говорим: светитељи показују љубав према СВОЈИМ личним мучитељима, а не према неком непознатом зликовцу који је нанео толико зла другима.

Допало ми се она примедба о изувању као могућем узроку ове смрти. Иначе, срчана анеуризма се лако види (поготову за неког доктора који је толико плаћен као Холбруков), за разлику од оне у мозгу.

Sv. Grigorije Veliki molitvom spase Trajana

Sv. Uar molitvom spase preminule nekrstene rodjake Sv. Kelopatr

So much for razmestanja u pakao and stuff.

Aha 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Ја немам разлога да га волим- чак љубав и не треба да има разлоге јер онда није љубав. Могу да га волим једино као Божију творевину јер је и он Божији створ.

Ovo nisam razumeo. Da li ga na kraju volis (kao Boziju tvorevinu, Bozijeg stvora, kako kazes), ili ga ne volis (jer nemas razloga za to, kako takodje tvrdis)?
Подели на овим сајтовима

Inace, pominjem da oni koji iz nekog razloga zele da na Holbruka referisu licnim imenom, da je njegovo prvo ime za sve njegove prijatelje i neprijatelje glasilo Dick. Dakle, on je bio dick, a nije Richard. 

Ti znaš da je "Dick" zvanični nadimak od "Richard"?

Подели на овим сајтовима

Бог воли и Његова љубав је ничим изазвана,Он воли своја створења,људе,а Његову љубав ми не можемо да обухватимо јер и јесте необухватна.Позвани смо на такву љубав јер нам је Исти Отац Небески.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ја немам разлога да га волим- чак љубав и не треба да има разлоге јер онда није љубав. Могу да га волим једино као Божију творевину јер је и он Божији створ.

Ovo nisam razumeo. Da li ga na kraju volis (kao Boziju tvorevinu, Bozijeg stvora, kako kazes), ili ga ne volis (jer nemas razloga za to, kako takodje tvrdis)?

Bog voli i demone.

A ti sad proceni gde mi stojimo. I ja i ti i svi.

Подели на овим сајтовима

Inace, pominjem da oni koji iz nekog razloga zele da na Holbruka referisu licnim imenom, da je njegovo prvo ime za sve njegove prijatelje i neprijatelje glasilo Dick. Dakle, on je bio dick, a nije Richard. 

Da, mada sumnjam da je zvanicni.

Dick dolazi od Richard, ali ga niko nije zvao "Richard", nego "Dick". Mislim da to treba podvuci.

Подели на овим сајтовима

Bog voli i demone.

Ma, da.

Nego, ja sam pitao da li ovde neko voli Dicka? Najbolje je odgovoriti kratko, sa da ili ne.

Подели на овим сајтовима

Bog voli i demone.

Ma, da.

Nego, ja sam pitao da li ovde neko voli Dicka? Najbolje je odgovoriti kratko, sa da ili ne.

Evo ja sam iskren covek pa cu reci da ne volim ni tebe a kamoli Dicka. Ali to ne znaci da ja

ne zelim da te volim.

Подели на овим сајтовима

Da, mada sumnjam da je zvanicni.

Dick dolazi od Richard, ali ga niko nije zvao "Richard", nego "Dick". Mislim da to treba podvuci.

Pod zvanični mislio sam na po jezičkim normama datog jezika ustaljeni. Kao što su "Jake" i "Jack" od "John" ili "Peggy" od "Margaret".

Nego... nije problem da li nekog volimo ili ne, već da li želimo da se osoba spase ili ne.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...