syd Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Nego... nije problem da li nekog volimo ili ne, već da li želimo da se osoba spase ili ne. I to se moze postaviti. Ali, ovde je vec postavljeno pitanje ljubavi prema dicku. Video sam da je Ivan u dilemi da li ga voli ili ne, pa sam zato postavio direktno pitanje. Na njega je aquilio odgovorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Ja sam potpuno zaboravio da je danas godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma... Jel? Jesi siguran? Da - to ljudi zanemaruju često. Sporazum je postignut (i parafiran) u Dejtonu na Aranđelovdan, a potpisan 14. decembra u Parizu. Zanimljiva podudarnost... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Ja ga ne volim - jer ga ne poznajem lično. Ali ga ne mrzim (što za mene lično znači želeti da neko ne postoji uopšte - dakle da se ne spase). Želim da se spase. Tako da se može reći da ga volim kao deo sve Božije tvari. Ja sam potpuno zaboravio da je danas godišnjica potpisivanja Dejtonskog sporazuma... Jel? Jesi siguran? Da - to ljudi zanemaruju često. Sporazum je postignut (i parafiran) u Dejtonu na Aranđelovdan, a potpisan 14. decembra u Parizu. Zanimljiva podudarnost... Zapravo je spooky. 0304_smile4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Питање за оне који овде подсећају да је дужност хришћана да воле своје непријатеље. ....... Да? ............ Имате ли ви браћо својих непријатетеља? . ........ Не, ниједног... .......... Јер у познатом цитату говори се о нашим личним непријатељима, а не о великим злочинцима, које уопште нико од нас не познаје лично. ... Претпостављам да под цитатом мислиш на Свето Јеванђеље, односно Речи Господа Самог. Колико год да сам се трудио нисам видео нигде објашњење о категоризацији непријатеља,лични, познати и сл., па сам прихватио једноставнију варијанту да волим све људе овог света, јер их/нас је све Бог створио. Надам се да сам одговорио на питање. 0304_smile4 0304_smile4 1405_love crvenilo 0304_smile4 0304_smile4 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Za sada jedan voli dicka, a trojica ga ne vole. Dodje mi da ovo postavim kao anketu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Za sada jedan voli dicka, a trojica ga ne vole. Dodje mi da ovo postavim kao anketu. 89898989898989 89898989898989 89898989898989 Ма само опуштено брате.... 0304_smile4 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 па сам прихватио једноставнију варијанту да волим све људе овог света, јер их/нас је све Бог створио.Dakle, volis dicka, kao i sve ljude ovog sveta, kao i hitlera. Bilo bi licemerno da ti izjavim saucesce. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Dakle, volis dicka, kao i sve ljude ovog sveta, kao i hitlera. Bilo bi licemerno da ti izjavim saucesce. Шта год мислио под називом "dick", обзиром да није у теми, јер је тема "Умро Ричард Холбрук", сву љубав препуштам Теби, јер видим да си за истим баш заинтересован. Нема потребе за саучешћем јер пре свих волим Христа, самим тим надам се Васкрсењу, па саучешће не би било лицемерно већ непотребно. Не мораш се више замарати око мојих ставова, а то рекох и малочас, па да поновим 89898989898989 89898989898989 89898989898989 Ма само опуштено брате.... "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Volis Holbruka, ali ti ja nisam simpatican? Zasto tako, brate? Sta je sa tom tvojom ljubavlju kojom si obasjao citav svet, sve ljude, jer smo svi Bozija stvorenja, kako pises? (Izbegavam rec dick, kao sto vidis, jer si ti u tome video neki poseban smisao. Gore u diskusiji sam objasnio zasto je on dick, a ne richard.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 14, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Volis Holbruka, ali ti ja nisam simpatican? Zasto tako, brate? Sta je sa tom tvojom ljubavlju kojom si obasjao citav svet, sve ljude, jer smo svi Bozija stvorenja, kako pises? (Izbegavam rec dick, kao sto vidis, jer si ti u tome video neki poseban smisao. Gore u diskusiji sam objasnio zasto je on dick, a ne richard.) Немој више да нападаш човека и да извлачиш несувисле закључке.А шта је права љубав? Ево: 1 Ако језике човјечије и анђеоске говорим, а љубави немам, онда сам као звоно које јечи, или кимвал који звечи. 2 И ако имам дар пророштва и знам све тајне и све знање, и ако имам сву вјеру да и горе премјештам, а љубави немам, ништа сам. 3 И ако раздам све имање своје, и ако предам тијело своје да се сажеже, а љубави немам, ништа ми не користи. 4 Љубав дуго трпи, благотворна је, љубав не завиди, љубав се не горди, не надима се, 5 Не чини што не пристоји, не тражи своје, не раздражује се, не мисли о злу, 6 Не радује се неправди, а радује се истини, 7 Све сноси, све вјерује, свему се нада, све трпи. 8 Љубав никад не престаје, док ће пророштва нестати, језици ће замукнути, знање ће престати. 9 Јер дјелимично знамо, и дјелимично пророкујемо; 10 А када дође савршено, онда ће престати што је дјелимично. 11 Кад бијах дијете, као дијете говорах, као дијете мишљах, као дијете размишљах; а када сам постао човјек, одбацио сам што је дјетињско. 12 Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат. 13 А сад остаје вјера, нада, љубав, ово троје; али од њих највећа је љубав. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Ево,овако ћемо: Он је требао нешто да сведочи,нешто да каже у Хагу рецимо. А оно....умро. и Слобо је нешто требо а оно ...умро. Ни један ни други нису били тако стари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 Volis Holbruka, ali ti ja nisam simpatican? Zasto tako, brate? Sta je sa tom tvojom ljubavlju kojom si obasjao citav svet, sve ljude, jer smo svi Bozija stvorenja, kako pises? (Izbegavam rec dick, kao sto vidis, jer si ti u tome video neki poseban smisao. Gore u diskusiji sam objasnio zasto je on dick, a ne richard.) Као што си "од некуд" сазнао да ми ниси симпатичан, иако то нигде нисам написао, тако си исто "од некуд" сазнао и да ја у речи "dick" видим неки посебан смисао. Као што пажљиво читам све што се пише на форуму, прочитао сам и твоје тумачење "zasto je on dick, a ne richard" Међутим ако и Ти пажљиво читаш шта пишем, видећеш да сам у претходној реченици написао "све што се пише на форуму",тако да сам сигуран у завидан ниво Твоје интелигенције. Стога да сам прихватио Твоје тумачење, искористићу први део цитата As a given name, Dick is a diminutive form of Richard. http://en.wikipedia.org/wiki/Dick Srpski, Dick je nadimak za Richard, kao Gaga za Dragana ili Goca za Gordanu itd. ............ онда ти гајиш још топлију и нежнију љубав према упокојеном Ричарду Холбруку од мене, јер користиш надимак, што је својствено изузетно блиским особама...Међутим, "упознавши " Те, писањем на форуму, користећи други део цитата .......... Syd, opet, misli verovatno na ovo: Dick, a colloquial, profane vulgarism for a penis, similar to "cock". Also used in inappropriate name-calling as an insult for someone perceived as inconsiderate, such as calling someone an "asshole". а да не бих себе приказивао какав нисам, одговорио сам Ти како и пише.Твоја исхитрена реакција (некако ми говори да си ипак мислио на други део цитата), мало ме поражава што се тиче оцене о завидном нивоу интелигенције, али сам сигуран да је то последица умора, јер знам да ти то умеш боље kriminalac Име Онога Који Је заиста Обасјао читав свет и све људе Својом Љубављу, јесте Христос, Чије сам ти речи и цитирао, а ми православни хришћани, који својим учешћем на Светој Литургији и Причешћивањем Телом и Крвљу Христовим, постајемо Део Христа, не можемо другачије него како нас Он Учи, јер наш живот постаје Живот у Христу. Тако, наравно да Те волим брате мој, шта год Ти мислио о мени... 0110_hahaha dada "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 A sto mi spocitavas glupost i homoseksualizam kada me toliko volis? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 A sto mi spocitavas glupost i homoseksualizam kada me toliko volis? "Човек види оно шта хоће"Блаженопочивши патријарх г.Павле Нигде нисам написао то што пишеш, нити се из једне моје речи то може закључити. Но свеједно, не знам како другачије да Ти покажем своју љубав, осим снисходљивошћу највећом... Зато, опрости ми, брате, што Те својим непрецизним писањем наведох да помислиш да Ти спочитавам "глупост и хомосексуализам" Нећу више писати на овој теми 0110_hahaha dada "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сава Савановић Написано Децембар 14, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2010 http://www.vidovdan.org/2010-04-26-12-27-13/48-vesti/5311-2010-12-14-20-14-11 - Еј, Сава Савановићу, двадесет година вампирујеш, и не оста без вечере као вечерас! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука