Jump to content

Вести о упокојењу...

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

• 1 month later...
БЕОГРАД – Познати српски филмски и позоришни глумац Бора Тодоровић преминуо је јутрос у Клиничком центру Србије, потврђено је Танјугу у тој установи.

bora.jpg

Како су пренели раније београдски медији, глумац је недавно оперисао слепо црево. Током опоравка му је позлило и пао је у кому.

Тодоровић је рођен је 1930. године у учитељској породици у Београду. Напустио је студије машинства и посветио се студирању глуме. Био је у класи са Љубом Тадићем, Слободаном Цицом Перовићем, Марком Тодоровићем код професора Јоза Лауренчића.

Брат је славне Мире Ступице, а отац глумца Срђана Тодоровића и глумице Дане Тодоровић.

Његов први позоришни ангажман био је у Београдском драмском позоришту, али убрзо са сестром Миром Ступицом и њеним тадашњим супругом Бојаном Ступицом одлази у Загреб где је четири године радио на сцени Хрватског народног казалишта.

По повратку у Београд игра у Атељеу 212 до 1983. године, у коме се и најдуже задржао играјући у представама: Арсеник и старе чипке, Спровод, Крмећи кас, Развојни пут Боре Шнајдера, Капе доле, Друга врата лево, Мрак и шума густа, Псеће срце, Радован III, Маратонци трче почасни круг, Чудо у Шаргану, Аудијенција Вернисаж, Вештина, Повратак.

На филму је остварио велики број значајних улога, препознатљивим по његовом озбиљном изразу лица чак и када су у питању комедије. Многе реплике ликова које је играо данас су препознатљиве и често се цитирају.

Добитник је бројних награда укључујући Стеријину, награду Ћуран, Зоранов брк, Павле Вусијић, Гран при за улогу у „Професионалцу” у Кану.

Танјуг

Подели на овим сајтовима

Путуј Ђенка... На неко боље место... Бог нека ти души опрости...

Подели на овим сајтовима

Bog da ga prosti i useli u Carstvo Nebesko...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Господе подари му Царство небеско !

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Бог да му душу прости.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ово је писало на званичној страници: 

,,Упокојио се у Господу архимандрит Сава Милошевић 08.августа ноћас у 2 часа. Oпело у манастиру Студеница сутра у 12 часова.

Нашем драгом Оцу Сави Господ да подари оно за чим је чезнуо овде на земљи - нека му подари радост Вечног живота. Благодарни смо Господу што нам га је подарио и послао међу нас,и молимо се да нас он и дочека кад ми,свако у своје време, будемо кренули овим путем на који је Господ данас призвао оца Саву."

Драгом оцу Сави Бог да опрости све грехе и да га прими у Царство Небеско. Амин. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Oh..jel provjereno, posto nemogu naci zvanicno saopstenje? Preko googla kad trazim ovaj tekst, vodi me jedino na pouke.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

pa stoji na zvanicnoj stranici manastira Studenica... https://www.facebook.com/manastir.studenica.spc?fref=ts

Mislim, bilo bi van svake pameti da se neko igra ovakvim izjavama, ako nisu istina. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Нека му је вечна слава и хвала.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Samo kad se setim kako nas je nas troje nepoznatih vrdalama koji smo onomad nekako nabasali u Studenicu,

otac Sava povezao svojim Golfom jedinicom da nam pokaze par manastira,

krenuli smo ujutro iz Studenice a zavrsili negde predvece u Crnoj reci,

taman kad su monasi pekli paprike za ajvar.

A sve vreme pojuci, pricajuci duhovne pouke kao i takve fazone da smo umirali od smeha.

I ovo je pored svega ostalog mene tadasnjeg pankera privuklo Crkvi i dovuklo na Liturgiju!

Carstvo ti nebesko oce Savo.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...