Orthophill Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Изначитао сам се овде свега и свачега, али реалност је много прозаичнија него што овде пише. Наш (Македонски) премијер, баш га боли брига о евроатлантске интеграције. А једини пут до ЕУ и НАТО за Македонија је само кроз решавања спора око државно име. Више не помиње ни НАТО, ни ЕУ, истовремено глумеќи патриот: „Името не го даваме“ (а уствари у питање су само тендерске паре). Са друге стране Албанци у евроатлантске интеграције виде начин да се обедине... Евроатлантске интеграције, би били значајни за Македонију из безбедносни разлози (ако је чланица НАТО, НАТО гарантује суверенитет и интегритет своје чланице), па због тога Албанци (са подршком САД) на овај начин врше притисак врз Македонску владу да што пре реши проблем са именом и да продужи на пут Евроинтеграције. Пре сваки самит НАТО-а, у Македонију поје се иста песма. Увек има протесте и све нешто Албанци се буне. Тако да ово је веќ видено. И ако ми не променимо име до септембар, опет пре следеќи самит биќе неки проблем. ПС: Македонија ќе постати члан НАТО, на први самит по промену имена. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Lupas i o siptraima nemas pojma . Uci istoriju malo , noviju posebno Nije on kriv za to veruj mi brate. Inače mi imamo sličan pogled jer smo i ti i ja sa KiM koliko sam pročitao. Sva proterivanja i silovanja naših sestri od strane šiptara su se završili samo u novinarskim člancima a sve ostalo su čuli od ljudi koji su zaista imali više finansiske koristi od KiM i busali se patriotizmom svog džepa i "ladinih organizacija" Naše "realno stanje na terenu " nije ni postojalo, to su noviteti smišljeni daleko od realnosti i istine. Ako mi dozvole neki forumski učesnici ali PROTERIVANJE nije Srpski izum na KiM. A žute kuće ne postoje ni u opisu srpske duše i mentaliteta. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Оно што захваљузћи разним националистим већин људи не зна, то је да је Милошевић направио један прогон шиптара, нешто испред рата. То је била задња кап. То је и побунило велики број шиптара, и дало легитимитет сепаратистима (имао си несепаратистичку шиптарску страну(ругова), која је побијена и застрашена) и дао је нату оправдње пред светом заа интервенцију. Брате мили шта ти написа?! Ако нешто не знаш немој о томе писати. Крај 90их је био ''завршни акт'' нечег шта су припремали више деценија. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Значи албанци су људи широких схватања, модерни, теже ЕУ и једини се боре и нешто праве по том питању, а Македонци не желе то и коче сваки напредак. Значи ове протесте што су правили, били су у ствари због тога што желе у ЕУ, а не због подршке убицама и тежње да направе хаос и у некој будућности узму део територије? Мислим, тако се да закључити из твог поста. Па ниси далеко од истине, само си мало претерао у прву реченицу, али суштина је та. Али Ахмети (бивши терориста, а сада главни политичар македонских албанаца), неколико пута је претио да ќе да напушти владу ако се не одблокирају интеграционе процесе, али подмачкали су га са неколико тендера. Протести су за да се изврши притисак врз Владу РМ, да пре НАТО самита прихвати промену имена. Подршка убицама је повод, али НАТО самит је причина! Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Је ли и ово због уласка у НАТО? Albanci spalili makedonsku zastavu Nekoliko stotina Albanaca okupljenih ispred makedonske Ambasade u Prištini spalilo je večeras zastavu te bivše jugoslovenske republike. Ја нешто не верујем у ту теорију... Фидер је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Брате мили шта ти написа?! Ако нешто не знаш немој о томе писати. Крај 90их је био ''завршни акт'' нечег шта су припремали више деценија. Оно што је контрадикторно твојој причи, јесте чињеница да је милошевић имао понуде пре 99те у којима би косово остало у саставу СРбије, то јест имли би суверенитет над косовом, имли би нашу војску и полицију тамо. Објасни то...ако је планирано... зашто овкве понуде? Lupas i o siptraima nemas pojma . Uci istoriju malo , noviju posebno Нема потребе за овим. Посебно од неког ко се жали да се њему то ради. Ако мислиш да нешто нетачно причам изнеси аргументе, шта ја то нетачно причам о шиптарима.. ја да изнесем моје... па да видимо... чиј је ракија боља. Овако си смо безвезе... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 U pravu si, kad malo bolje razmislim to je tako. verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 имли би нашу војску и полицију тамо. Била је формирана и јединица за ту намену... http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2000/09/04/srpski/R00090304.shtm Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 . Оно што је контрадикторно твојој причи, јесте чињеница да је милошевић имао понуде пре 99те у којима би косово остало у саставу СРбије, то јест имли би суверенитет над косовом, имли би нашу војску и полицију тамо. Објасни то...ако је планирано... зашто овкве понуде? Њихов циљ је одувек била велика Албанија. Више деценија су убијали, пљачкали, терали људе са својих огњишта (што терором што ''непристојним понудама''). Једноставно циљ је протерати Србе и стварање ВА. То су радили деценијама и само чекали тренутак за ''завршни акт'', а политика Милошевића им је дошла ко кец на десет. То је оно на шта сам мислио под планирано, а ово што си написао за понуду, јел мислиш на оно да Космет остане у саставу Србије а НАТО да уђе на територију целе земље и да немају никакву одговорност за своја дела? Ако на то мислиш, не знам да ли постоји суверена држава на свету која би пристала на то. Сад сам се сетио, везано за први део поруке. пробаћу да нађем документарни филм о терору над Србима на Космету од 45те до неке 80-85те, који је био забрањен за време СФРЈ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 јел мислиш на оно да Космет остане у саставу Србије а НАТО да уђе на територију целе земље и да немају никакву одговорност за своја дела? Ако на то мислиш, не знам да ли постоји суверена држава на свету која би пристала на то. Па мање-више друже, данас ти је ситуација таква... Уз хиљаде жртава и милијарде штете напослетку... RYLAH, Млађони, Grizzly Adams and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Па мање-више друже, данас ти је ситуација таква... Уз хиљаде жртава и милијарде штете напослетку... Да, слажем се. Тако је из ове перспективе сад. Али у то време, ко је смео такву одлуку да донесе? Постао би нови Бранковић и вероватно би имали нови 27. март. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Да, слажем се. Тако је из ове перспективе сад. Али у то време, ко је смео такву одлуку да донесе? Постао би нови Бранковић и вероватно би имали нови 27. март. Исти онај који је донео одлуку да се ратује са "пола света"... Фидер, Млађони, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Њихов циљ је одувек била велика Албанија. Више деценија су убијали, пљачкали, терали људе са својих огњишта (што терором што ''непристојним понудама''). Једноставно циљ је протерати Србе и стварање ВА. То су радили деценијама и само чекали тренутак за ''завршни акт'', а политика Милошевића им је дошла ко кец на десет. То је оно на шта сам мислио под планирано, а ово што си написао за понуду, јел мислиш на оно да Космет остане у саставу Србије а НАТО да уђе на територију целе земље и да немају никакву одговорност за своја дела? Ако на то мислиш, не знам да ли постоји суверена држава на свету која би пристала на то. Прочитај пажљивије моје постове. Ја не причам о циљевима албанских сепаратиста већ о томе да су ти сепаратисти добили на снази и подршку запада тек уз помоћ Милошевића, то јест његових потеза. И да македонски албнски сепартистички покрет нем ту подршку запада - смим тим "стње на терену" није исто.. што непрведно казују Жути Цар и ВОлим сина божијег. То је оно на шта сам мислио под планирано, а ово што си написао за понуду, јел мислиш на оно да Космет остане у саставу Србије а НАТО да уђе на територију целе земље и да немају никакву одговорност за своја дела? Ако на то мислиш, не знам да ли постоји суверена држава на свету која би пристала на то. Не мислим на то, јер тај сценарио никад није био Понуђен. 1. Не би дошао НАТО него УН 2. Не би био на целој територији већ на територији КиМ, где би надгледо 3. На то би пристала свка пметна држава, са обзиром д је свако са два грамаа мозга могао да сконта да нас чек још гори сценарио, што смо и дочекали. Сада иста та суверена држава има 15 % територије над којом нема суверенитет, и то је могла да избегне... ти рзмисли која ти се ситуација више свиђа. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Прочитај пажљивије моје постове. Ја не причам о циљевима албанских сепаратиста већ о томе да су ти сепаратисти добили на снази и подршку запада тек уз помоћ Милошевића, то јест његових потеза. Избрисао си првобитан текст. Претпостваљам да ниси ни живео ни обитавао на Космету до 99? Кад кажеш албански сепаратисти, буди сигуран да се ради о бар 95% албанског становништва на Космету. За болдовано се слажем. И да македонски албнски сепартистички покрет нем ту подршку запада. Нема сада, али не значи ни до хоће ни да неће. Подршку запада ће имати она страна у којој запад буде видео интерес. Својевремено сам негде прочитао енглески став по питању савезништва, иде нешто овако: ''Не постоји вечити савезник ни пријатељ британске империје, већ су вечити само њени интереси.'' Наша је кривица што никад нисмо имали добру дипломатију и што смо вечито сами себи ускакали у стомак, а стално смо на ивици ратова и опстанка на нашој земљи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Кад кажеш албански сепаратисти, буди сигуран да се ради о бар 95% албанског становништва на Космету. Па кад смо већ код тога ни 95% Срба не жели да живи у оваквој Србији. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука