Млађони Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Избрисао си првобитан текст. Претпостваљам да ниси ни живео ни обитавао на Космету до 99? Кад кажеш албански сепаратисти, буди сигуран да се ради о бар 95% албанског становништва на Космету. За болдовано се слажем. Данас - да 95 %. Али није увек био тај број. Увек их је било у великом броју али не увек у већини. Препоручујем да погледаш овај документарац Нема сада, али не значи ни до хоће ни да неће. О томе шта ће бити немам намеру да дискутујем, јер то зависи од милион фактор. Али да ситуација на терену није иста као на косову - није. Када кажемо иста је ситуциј на терену значи д је све исто. ОВде кључне ствари нису исте. Сепаратизм свуд може да постоји али без подршке неке силе, смо је празни тероризам без ефеката. Подршку запада ће имати она страна у којој запад буде видео интерес. Својевремено сам негде прочитао енглески став по питању савезништва, иде нешто овако: ''Не постоји вечити савезник ни пријатељ британске империје, већ су вечити само њени интереси.'' Наша је кривица што никад нисмо имали добру дипломатију и што смо вечито сами себи ускакали у стомак, а стално смо на ивици ратова и опстанка на нашој земљи. Тачно тако и индетично се понаша свака држава, нема браће нема пријатељ нема непријатеља - само интереса. Данас на примеру украјне може д видимо лицемерје са свих страна, свако се понаша супротно било којим принципа о ссепаратизму које је држао до мало пре.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Данас - да 95 %. Али није увек био тај број. Увек их је било у великом броју али не увек у већини. Нетачно, зато сам ти и рекао у оном првом посту да ако нешто не знаш немој да пишеш о томе. Иако сам рођени новосађанин много врмена сам проводио у Ђаковици до '99те. Одатле ми је отац и сва родбина са његове стране, значи дедовина. Причам шта сам доживео, видео и шта су ми отац, стриц, брат... причали. Ако тамо ниси никад био и не знаш ситуацију, ''са терена'' што би се рекло, зар не мислиш да је је глупо да о томе рапсрављаш са толиком тврдњом? Исто би било да ја сад неком ко је тамо рођен, и живео цео живот тамо, објашњавам, како је и шта је тамо било. Надам се да се слажеш? И да, од сад ти одговарам тек сат времена после написаног поста. Овај си пост https://www.pouke.org/forum/topic/34705-haos-u-skoplju-20-povre%C4%91eno-svet-poziva-na-smrivanje-nasilja/page-6#entry1131438 брате мили три пута изменио (ако не и више, ја видех три верзије). Па кад смо већ код тога ни 95% Срба не жели да живи у оваквој Србији. Стварно не знам шта да ти одговорим на ово поређење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Нетачно, зато сам ти и рекао у оном првом посту да ако нешто не знаш немој да пишеш о томе. Иако сам рођени новосађанин много врмена сам проводио у Ђаковици до '99те Ако тамо ниси никад био и не знаш ситуацију, ''са терена'' што би се рекло, зар не мислиш да је је глупо да о томе рапсрављаш са толиком тврдњом? Исто би било да ја сад неком ко је тамо рођен, и живео цео живот тамо, објашњавам, како је и шта је тамо било. Надам се да се слажеш? ШТо се тиче ситуације са терена, ја сам причао искључиво о политичком стању, о томе колику подршку имају, могућности, какву ми моћ и власт имамо ту. Не знам што скрећеш на причу ко су и ккви су албнци.. то је савршено небитно. Ја кад кажем ситуација на терену треба д се прихвати, мислим д прихватиш ствари ккве јесу. Косово нема суверенитет, косовкси албнци имају подршку запада, македонски немају. Самим тим ситуција "на терену" није иста. Не знам шта оћете д ми докжете..али постјете нападни са скретњем теме на то "шта подржвају албнци" мени је то небитно.. већина албанаца подржава исто што и већин Срба... прилику за нормалан живот... Што више западају у беду, то ће у веће лудило да иду.. просто и једноствно... Једно од тих лудил је велика Албанија.. исто ко велика Србија.. И да, од сад ти одговарам тек сат времена после написаног поста. Овај си пост https://www.pouke.org...-6#entry1131438 брате мили три пута изменио (ако не и више, ја видех три верзије). Па ..? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 I на основу тога што си ти много времена проводио у ђаковици ти си уторитет да причаш колико је албанаца тврдо подржавало сепаратизам? По мени је то неозбиљно аргументовање. Немам намеру да се препуцавам са тобом овде, немој цитирати део поста и извртати оно што сам хтео да кажем. Значи ово је наставак тога што си почео да цитираш Причам шта сам доживео, видео и шта су ми отац, стриц, брат... причали. вишеструко јачи аргументи него твоји. Пошто си ми сада показао чиме се служиш и које су ти намере у овој конверзацији, ја је сад завршавам. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Стварно не знам шта да ти одговорим на ово поређење. Проблем је што ви све гледате кроз призму националности и онда пропуштате најважнију ствар - да је Србија била нормална држава у којој се нормално живи највероватније никоме не би падало на крај памети да се од ње одваја. Ти "национализми" и остале будалаштине долазе до изражаја углавном када и тамо где се не живи нормално. Никоме не пада на крај памети да се одваја од Немачке и Шведске. Да смо имали неког нормалног на власти уместо оног манијака па да Србију изведе на прави пут после пада комунизма вероватно би и данас имали неку врсту конфедерације са осталим републикама СФРЈ, а о Косову да и не причамо. Све је то последица поступака једне веома болесне екипе која је завладала Србијом у то време. Ма шта ектремисти међу другим народима, па и Албанцима, "планирали сто година" никада не би добили подршку већине својих народа, нити других држава. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Немам намеру да се препуцавам са тобом овде, немој цитирати део поста и извртати оно што сам хтео да кажем. Значи ово је наставак тога што си почео да цитираш Ти си први почео да извћеш. Ја причам о ситуацији на терену у једном смислу, и то јасно наглашавам, ти ми пишеш о другом. вишеструко јачи аргументи него твоји. Пошто си ми сада показао чиме се служиш и које су ти намере у овој конверзацији, ја је сад завршавам. Проблем је што ви све гледате кроз призму националности и онда пропуштате најважнију ствар - да је Србија била нормална држава у којој се нормално живи највероватније никоме не би падало на крај памети да се од ње одваја. Ти "национализми" и остале будалаштине долазе до изражаја углавном када и тамо где се не живи нормално. Никоме не пада на крај памети да се одваја од Немачке и Шведске. Управо што држава дубље тоне, то се више рађају такве тежње. Јер људи живе бедно и онд... дај шта даш... немачка је подржала нацизам кад је била нјбеднија.. беда буди у људима оно нјгоре.. били они Срби, Албанци, Немци, Руси.. Мени је просто иритантно како се овде прича о албанцима као о неком народо који у генима има велику албнију... већина албанаца су нормлни људи који оће нормалан живот а на те глупости крену да се пецају под упливом беде, сиротиње, тешко живота... Е ајд сад нека неко напдне мене и гризлија како подржавамо албански тероризам... и како не волимо Србе и Србију.. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Управо тако. Пре месец дана сам био гост код једне албанске породице, мало где сам срео тако љубазне људе. Е ајд сад нека неко напдне мене и гризлија како подржавамо албански тероризам... и како не волимо Србе и Србију.. Не сумњај у то... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Е ајд сад нека неко напдне мене и гризлија како подржавамо албански тероризам... и како не волимо Србе и Србију.. Не секирајте се ко што рекох завршио сам расправу овде. Ти си ми одавно на листи за заобилажење, а Гризли од јуче. Пријатан дан 8086.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Слабо нас нешто заобилазиш... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Полако, тек сам почео. За све треба време, тренинг... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Стојимо ти на располагању... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Проблем је што ви све гледате кроз призму националности и онда пропуштате најважнију ствар - да је Србија била нормална држава у којој се нормално живи највероватније никоме не би падало на крај памети да се од ње одваја. Ти "национализми" и остале будалаштине долазе до изражаја углавном када и тамо где се не живи нормално. Никоме не пада на крај памети да се одваја од Немачке и Шведске. Бивша Југославија је у време када су се они бунили била сто пута уређенија земља од Милошевићеве Србије (на жалост, велику жалост), па су опет хтели да се отцепе. Нит је Албанија, којој су они тада хтели да се прикључе, Енвера Хоџе у то време могла да се мери са Југославијом у било чему, па и у степену права и слобода. Није могла чак ни са Милошевићевом Србијом да се мери. Сепаратистички покрети постоје и у Великој Британији, Белгији, Шпанији, Русији, Кини, Француској, Италији, одређеним деловима Немачке, САД су ратовале за своју целовитост а деведесетих су побили оне ликове што су хтели да оснивају сепаратистички покрет у Тексасу, Аустроугарска монархија је неколико пута у крви гушила устанке народа који су хтели да се отцепе... Често се не ради (само) о националним скупинама, него и о територији која има одређене историјске специфичности због којих неком падне на памет да та територија има право на отцепљење. Сепаратизам није условљен економским или социјалним факторима, они могу бити само додатни подстицај. А да је рецимо Немачка само мало слабија, да видиш како би код њих бујао сепаратизам. Не верујем да је у Немачкој, Белгији, Француској, или у Великој Британији људима толико лоше. Ипак има нешто друго по среди. Данче*, verum est in beer, feeble and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Сепаратизам није условљен економским или социјалним факторима, они могу бити само додатни подстицај. А да је рецимо Немачка само мало слабија, да видиш како би код њих бујао сепаратизам. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Нит је Албанија, којој су они тада хтели да се прикључе, Енвера Хоџе у то време могла да се мери са Југославијом у било чему, па и у степену права и слобода. Није могла чак ни са Милошевићевом Србијом да се мери. Ovo je dovoljan argument da nisu u pitanju ekonomski motivi. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 9, 2014 Пријави Подели Написано Јул 9, 2014 Нико није ни рекао да су искључиво економски мотиви, већ да због лоше државе и економије долазе до изражаја. У сваком народу има неких који би да се "одцепљују" и формирају своје "државе", али углавном остају маргиналне групе и не могу да ураде ништа док не дође до економских проблема или слично. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука