Juan Valdez Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 На основу чега си ти закључио да је Зоран под том искром мислио на псовање ? Духовитост је једно а вулгарност нешто сасвим друго. Не мора да буде псовка, али може. У ”Радовану III” њему је та искра баш била базирана на псовкама. У ”Краљу Ибију” нешто друго. Нисам баш неки позоришни стручњак, али онако лаички, избаци псовке из ”Радована”, нема више ”Радована”. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Cenzura se ima i u indijskim Bollywood-filmovima. Nikad poljubac, još manje keksovanja, zato pevanje i igranka i sve se završava happy-end'om.. Ali za Indiju to i razumem, ipak je u mnogome jedna nerazvijena zemlja iako su u nekim stvarima moderniji od nas. Ali Rusi nemaju Bollywood, tako da ne znam.. Bolje je da prave dobre filmove kako bi loši filmovi sami po sebi gubili smisao. Kod njih je to opsta kultura. Nema ljubljenja na filmu isto kao u zivotu na javnom mjestu, nema erotskih scena u javnosti isto kao u zivotu, mnogo plesa i mnogo emocija isto kao u zivotu. Dakle kod njih se filmovi kao takvi snimaju jer strela morala dolazi iz ljudi na film. Ovdje ima obratno drzavnom reperesijom ce se dopustati filmovi koji po kriterijumu vodja odgovaraju moralu, i strela ide od filmova ka drustvu koje treba u tome da se promjeni. Totalni debilizam. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Pohvalno! Da je sreće da zavedu malo reda i u Srbiji. Ovakav zakon treba i Srbiji. Mogli bi za početak da vrate ono: piiip. Prvaci psuju ko nenormalni (to su primetile i učiteljice). Bilo je i ranije ali ne ovoliko često i rasprostranjeno. Ignjatije, Crveni Baron and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Nema više psovanja sudije: Tehnološka revolucija stiže i u fudbal! (VIDEO) link: http://www.mozzartsport.com/vesti/nema-vise-psovanja-sudije-tehnoloska-revolucija-stize-i-u-fudbal-video Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Hehehe... sad je nas "Boj na Kosovu" zabranjen u Rusiji... U tom filmu se Bog psuje, je l´ da? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Ja te ignjatije ne razumem. Jel zabranjene psovke ili nisu? Ako su zabranjene onda su zabranjene. Kako tu moze biti izuzetaka? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Не мора да буде псовка, али може. У ”Радовану III” њему је та искра баш била базирана на псовкама. У ”Краљу Ибију” нешто друго. Нисам баш неки позоришни стручњак, али онако лаички, избаци псовке из ”Радована”, нема више ”Радована”. Srbi su jedan od retkih naroda koji psuje sve redom. Od Boga, majke, crkvenog zvona, crkve ravanice, sunce, hleb, sestru .... Neopisani primitivizam. Nemci imaju samo jednu psovku uslovni receno, sranje, i to je sve. Na zalost nama su i ti prostakluci zabavni. Kao u onom filmu, idiokracy, gde se ubise od smeha gledajuci u bulju na ekranu i slusajui kako prdi ... Svaka cast Rusima ...nama tesko da ima pomoci po ovom pitanju. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Srbi su jedan od retkih naroda koji psuje sve redom. Ovo je, na zalost, potpuno tacno. Nevezano samo za film kao neki uzrok sirenja toga, prosto tako jeste kod nas. I u skolama deca psuju daleko vise nego kad sam ja bio djak, to je fakat... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Е ту искру, баш ту искру, ће Путлер да сахрани за свагда. Увек су диктатороси прво ударали на уметност. Знају ко неће да им ћути. Глупости и бесмислице. Благовесник, -Владимир- and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Е ту искру, баш ту искру, ће Путлер да сахрани за свагда. Увек су диктатороси прво ударали на уметност. Знају ко неће да им ћути. Ne bih se slozila. Tarkovski je stvorio vrhunska dela bez ijedne psovke ... tako da te "iskre" ne vidim kao neophodne. Ignjatije, -Владимир-, Зосима and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Ne bih se slozila. Tarkovski je stvorio vrhunska dela bez ijedne psovke ... tako da te "iskre" ne vidim kao neophodne. Niko ne kaže da su neophodne, evo ja ću da pišem o velikanima, ljudima iz velikih porodica, sa ugledom, aposlutno nepotrebne psovke. Ali ako hoću da predstavim, običnog čoveka, da ga prikažem realno onako kakav je, tada su psovke neophodne Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Ne bih se slozila. Tarkovski je stvorio vrhunska dela bez ijedne psovke ... tako da te "iskre" ne vidim kao neophodne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Никада нисам чуо људе, било старије било млађе, да су после гледања неког филма рекли да им се не допада јер у њему није било псовки, или је било премало псовања. Небитан фактор који само ствара и повећава лошу навику а не утиче на квалитет или поруку филма, представе, емисије... http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Април 12, 2013 Пријави Подели Написано Април 12, 2013 Niko ne kaže da su neophodne, evo ja ću da pišem o velikanima, ljudima iz velikih porodica, sa ugledom, aposlutno nepotrebne psovke. Ali ako hoću da predstavim, običnog čoveka, da ga prikažem realno onako kakav je, tada su psovke neophodne Zasto?! Ja sam obican covek i ne psujem, moja deca ne znaju ni jednu psovku. Odrasla sam u obicnoj porodici u kojoj se nije psovalo ( osim matori po nekad uz "gnevnik" ). Kakve to veze ima? Nisam sigurna da sam razumela. Ukazujes na dramaticnost i snazi u sceni zahvaljujuci psovanju ili je neka poruka meni upucena? Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука