DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 А да ли све послушаш? Ценим и поштујем Ацу као теолога. Слушам га и понекад послушам. Највише када се ради о озбиљнијим и компликованијим теолошким питањима. Али оно што је јасно као дан јасно је и не може га било какав ауторитет преокренути у супротно. Бог ми је дао мозак и разум да размишљам и очи да могу да читам шта је говорио или надахнуо. Казна над зликовцима је одобрена од Бога. Hristosa slusas li, ili samo cujes? Jos si tvrd Ignjatije, dok ne budes mekan ko lebac nema nista. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Не знам само што мислите да ми који бранимо Гаврила не разумемо ни Свето Писмо ни Православље. Ја опет понављам да мислим да сте ви прогутали подметачину тумачења о непротивљењу злу. Није се нашао ни један "Принцип" да реши друга тита, па су последице тога много више мртвих душа српских, него што би их било да је неки Гаврило починио грех убиства у односу на поменутог. Што дужа пасива, то је мања шанса да "жаба" искочи из већ вреле воде. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Бог ми је дао мозак и разум да размишљам и очи да могу да читам шта је говорио или надахнуо. Ali imaju i drugi ljudi mozak i razum. Pa ipak dolaze do nekih drugacijih zakljucaka i uvida. Милан Ракић, Leonida and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Neznam sta ce ova tem niti je Gavrilo bio pravoslavac niti je svoj cin opravdao istim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Не знам само што мислите да ми који бранимо Гаврила не разумемо ни Свето Писмо ни Православље. Ја опет понављам да мислим да сте ви прогутали подметачину тумачења о непротивљењу злу. Није се нашао ни један "Принцип" да реши друга тита, па су последице тога много више мртвих душа српских, него што би их било да је неки Гаврило починио грех убиства у односу на поменутог. Што дужа пасива, то је мања шанса да "жаба" искочи из већ вреле воде. Gledaj, da je neko ubio Tita pojavio bi se jos grdji, jer si time samo nahranio zlo koje biva jace, zlo se hrani zlom, jedini nacin da dezintegrises zlo je dobrim, drugi nacin ne postoji, niti je ikad postojao, niti ce postojati. A ono sto je Boziji posao to prepusti Njemu. Sad ti mozes da kazes ,ali sta ako me neko direktno napadne na fizickom planu, e pa prirodna reakcija je da to zlo onda anuliras na materijalnom planu tako sto ubijes napadaca, ali to je opet samo stanje maloverja, to je vec visa nauka i ne kazem da time baratam, ali tako je. Iskusio sam jednom i pricam iz licnog iskustva, spasao me andjeo. A i ako me ne spase, bolje da "nadrljam" nego da se potencijalno osudim. Sto se tice odbrane drugih to je druga prica i nemamo izbora jer kazem maloverni smo. Pola posla si obavio ako si mudar kao golub i pitom kao zmija, ostalu polovinu prepusti Bogu, ako nema drugog izlaza onda reagujes kako najbolje znas i umes. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Христос, ко други? Погледаш шта је он радио и како.. и ето ти одговора на свако питање... "A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom." "I neznabošci se progneviše, i dođe gnev Tvoj i vreme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama Tvojim, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena Tvog, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše." "A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Jos si tvrd Ignjatije, dok ne budes mekan ko lebac nema nista. Мекан сам ја као лебац, онај старији и искуснији лебац. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Neznam sta ce ova tem niti je Gavrilo bio pravoslavac niti je svoj cin opravdao istim. Био је јунак и мученик, а јунаштво и мучеништво су неке од многих одлика Православних Хришћана кроз читаву историју Цркве. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 "A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom." "I neznabošci se progneviše, i dođe gnev Tvoj i vreme mrtvima da se sudi, i da se da plata slugama Tvojim, prorocima i svetima, i onima koji se boje imena Tvog, malima i velikima, i da se pogube oni koji zemlju pogubiše." Ovo nije u duhu vremena Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ви не разумете да Христос сваког човека посматра као личност, а не колективистички (марксизам, нацизам, расизам итд.) кроз "припадност групи" или неке апстрактне појмове. Не постоји никаква "класификација" која може да оправда убиство. Само као одговор на директно насиље толерише се самоодбрана, али се опет сматра за (можда неизбежан) грех. То "народ је био потлачен" итд. су лажна оправдања. Јесте народ био потлачен, али то се зна како се ради - подигне се буна и не дозвољава властима да улазе у село. Па ако покушају силом онда иде јунаштво и остало све што треба. Када дође до конфронтације онда сви знају шта следи и спремни су за битку. А не да се кукавички пресретне и убије човек на улици који се не нада. То није никакво "јунаштво" него обичан злочин какав прави јунаци презиру. Лазар Нешић, Драшко, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Био је јунак и мученик, а јунаштво и мучеништво су неке од многих одлика Православних Хришћана кроз читаву историју Цркве. Ma nije bio ni junak ni mucenik, nego prevaren, izmanipulisan, najblaze receno promasaj, iako je pogodio metu tj. dve mete od kojih jedna i nije bila meta. A ta meta je i trebala da bude, tako da im je samo pomogao, tj. odradio je po planu i programu. Sve je izrezirano, oduvek bilo, pa eno onaj klovn Saric se smeje svima u lice i niko mu nista ne moze, dok ga ovi sto drze konce ne puste niz vodu. Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Казна над зликовцима је одобрена од Бога. Шта је то конкретно Фердинанд урадио зликовчки? Осим што је наследник трона оних који су радили? немој да ми кажеш да је то казна над зликовцем.. док још неко дело он сам није починио.... .... мене муче та питања у тој вашој тероији.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Gledaj, da je neko ubio Tita pojavio bi se jos grdji, jer si time samo nahranio zlo koje biva jace, zlo se hrani zlom, jedini nacin da dezintegrises zlo je dobrim, drugi nacin ne postoji, niti je ikad postojao, niti ce postojati. A ono sto je Boziji posao to prepusti Njemu. Ниси ти мене добро сконтао. Да је неки Гаврило макнуо тита неби тако предуго живели у лажном миру у ком је једна цела генерација потпуно духовно отпала од православља. Тек када је опет настао покољ, и када се лажни мир измакао испод ногу, тек онда је опет српски човек почео да трага за смислом живота, т.ј. за Православљем. Ја се потпуно слажем са тиме да би овај свет био најбољи када би се потпуно поштовали Христови принципи, али то већ не би онда био овај свет чији кнез знамо ко је, него би то било Царство Небеско. Али до тада нам предстоји само борба духовна која мора често пута да се пројави у сликама т.ј. физички, да би се раздрмали и они мање сензибилни за духовни свет и да не би уснули духовном смрћу. За то понекад треба и по неки Гаврило. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Шта је то конкретно Фердинанд урадио зликовчки? Осим што је наследник трона оних који су радили? Бог зна шта је урадио. Сигурно није као онај Фердинанд из цртаћа мирисао цвеће и седео под дрветом. Хтео сам да укажем на сам чин освете над зликовцима. То је библијски оправдано, ако се заиста ради о зликовцима. Ево шта је рекао и апостол Петар: " Budite dakle pokorni svakoj vlasti čovečijoj, Gospoda radi: ako caru, kao gospodaru; Ako li knezovima, kao njegovim poslanicima za osvetu zločincima, a za hvalu dobrotvorima. Jer je tako volja Božija da dobrim delima zadržavate neznanje bezumnih ljudi." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 "A one moje neprijatelje koji nisu hteli da ja budem car nad njima, dovedite amo, i isecite preda mnom." Interesantno je da kad Pedja ili neko drugi od ateista kaze da je hriscanstvo zlocinacka ideologija pozivajuci se na ovaj citati ti mu sasvim lepo objasnijs da se ovo ne cita bukvalno nego da je ovo jedna metafizicka istina koja govori o neprijateljima vaskrsenja citave tvorevine. Dok sada ti prelazis na bukvalizam zbog kojeg sa pravom kritikujes Pedju i ateiste. Leonida and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука