DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ја мислим да ти само ниси најбоље схватио суштину зла и добра. По твом виђењу када Бог допусти природне непогоде у којима овоземаљски живот изгуби хиљаде људи међу којима има и деце, онда је Бог саучесник у злу. Црква којој је Христос глава верује да су природне катастрофе родитељско старање Божије на опомену човеченству а због греха људског који је једино зло. Дакле веће је зло смрт душе него смрт тела. Мирећи се са злом већа је опасност да се изгуби душа, него да се том злу успротиви, па макар и пропало тело. Гаврило је учинио лични грех убијајући другог човека, али је такође и дао душу своју за пријатеље своје. Ја се искрено надам да му је грех убиства опроштен од Господа јер је учинио оно не себе ради, него свог народа ради. А сам Господ рече да већег дела од тога нема. Samo ovo da odgovorim da ne ostanem nedorecen, ono sto sam uvek hteo da kazem, a sto mnogima nije jasno, imas direktnu nedvosmislenu i kristalno jasnu direktivu od Boga u naredbi i zapovesti "Ne ubij", nema ti sta da se igras Boga i da glumatas, to nije na tebi, Bog kad uzme zivot on moze da ga uzme jer zna kako i zasto i na koji nacin i kojom kakvocom jer ga je On i stvorio, e to je razlika. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 A kad sam ti ja govorio da se ne hvatasu kolo sa njima ti si samo osmehnuo sa "platices pivo". Hocu, i 100 piva, ali to ne menja cinjenicu da je jednoj druzini na forumu velikodrzavlje paralelna ako ne i znacajnija vera od vere u Hrista. Ima raznih druzina na forumu i tabora, to sam morao da iskusim u poslednjih par nedelja kad sam bio banovan i nije mi drago zbog toga, niti mi je drago zbog ostalih pojava, ali necemo resiti problem ako ne razgovaramo, posle razgovora savest je ta koja ce da pokrene na eventualno preumljenje. Do tog momenta trudimo se da radimo kako najbolje umemo, a gresimo svi, stim sto se Istina da prepoznati. Aquilius Cratus and Leonida је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Ја већ негде рекох... мислим да му је Срце било на правом месту, али присталица сваке идеологије на крају урди дело које је оправдно "идеологијом" ... а за правослвца једина идеологиј је - првославље. По мени је та борба за слободу исправна све док се не врши атентат у стилу... пуцње на ненаоружааног човека. Видим да се овде убацају Свети кнез Лазар и косовски јунаци... они су се борили са надмоћнијим непријатељем који је био наоружан, Гаврило је пуцао у ненаоружаног у том тренутку немоћног непријатеља. И ту је по мени суштина зашто гаврило није правослван. Да су они подигли буну и устанак па се борили против наоружаних војник... то би била сасвим друга прича. Иначе га лично не сматрам за терирористу. Мада из неких углова гледано његово дело јесте било тероризам. Дакле тежња срца на правом месту, начин на који је ту тежњу испољио... погрешан. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 "Jer je sluga Božij tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je Božij sluga, osvetnik na gnjev onome koji zlo čini." http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 "Jer je sluga Božij tebi za dobro. Ako li zlo činiš, boj se; jer uzalud ne nosi mača, jer je Božij sluga, osvetnik na gnjev onome koji zlo čini." Koja kњига? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Патријарх Иринеј - "Гаврило Принцип је био присталица слободарских идеја и не само он него и цела „Млада Босна” и младобосанци. То су били младићи који су били одушевљени слободом." Можда је слобода веза са Јеванђељем. Бојим се да те слободарске идеје "Младобосанаца" немају додирних тачака са Јеванђељем. А политичко гледано, по мом личном мишљењу, ти младићи су гајили идеју која ће, показаће се, нанети штете свим народима бивше Југосславије, а посебно Србима. Опростите, али ја идеју југословенства сматрам најгорим тумором који је Србима могао да се деси. Питање је када ћемо се и да ли ћемо се икада опоравити од последица те идеје. Наравно, не кривим младог Принципа и његове саборце. Из њихове персепктиве ствари су свакако изгледале другачије. Панарет, Grizzly Adams, Leonida and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Добро је рекао мудри Владика. Слично је и Гаврило на суђењу рекао. На питање судије дали се сматра кривим, Гаврило је одговорио: „Нијесам злочинац, јер сам уклонио онога који је чинио зло“. То можда изгледа логично, али није и не може бити јеванђелско. Исто као ни она Његошева: "Зло чинити од зла се бранити, ту злочинства нема никаквога." Не, ни Његош, ни Гаврило нису у праву. А сад, ко хоће, нек ме каменује због овога што рекох. Grizzly Adams, Aquilius Cratus, Leonida and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Jeste zna se, i kako je Hristos, koji je Put, Istina i Zivot, postupao? Стварно је тешко то закључити... Стварно није тешко закључити. Ето, узмите пример пророка Илије и лажних Валових свештеника. Можда је он за вас масовни убица, не знам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Koja kњига? Библија. Римљанима 13,4. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Samo ovo da odgovorim da ne ostanem nedorecen, ono sto sam uvek hteo da kazem, a sto mnogima nije jasno, imas direktnu nedvosmislenu i kristalno jasnu direktivu od Boga u naredbi i zapovesti "Ne ubij", nema ti sta da se igras Boga i da glumatas, to nije na tebi, Bog kad uzme zivot on moze da ga uzme jer zna kako i zasto i na koji nacin i kojom kakvocom jer ga je On i stvorio, e to je razlika. Види пријатељу, теби нико не брани да пасивно посматраш као ти поробљавају ближње и претварају их у робље. Нико ти не брани да седиш и молиш за злотвора који бајонетом насрће на твоје или нечије дете. Опет ти кажем да мислим да ниси схватио суштину добра и зла као што ниси разумео ни јеванђељску поруку о окретању другог образа, молитви и благосиљању непријатеља. По твом виђењу ни један рат у којем се убија нема никакво оправдање а ипак је Црквени календар пун војника светитеља који су окрвавили своје руке у борби против непријатеља народа и вере. Не знам како, али ти си изједначио Хришћанско смирење у погледу зла које се нама лично наноси и пасивност у односу на непревду и зло које се чини другима у нашем присуству. Христос није узвраћао својим непријатељима, али је устајао у заштиту других. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 То можда изгледа логично, али није и не може бити јеванђелско. Исто као ни она Његошева: "Зло чинити од зла се бранити, ту злочинства нема никаквога." Не, ни Његош, ни Гаврило нису у праву. А сад, ко хоће, нек ме каменује због овога што рекох. Ма то су неке елементарне ствари, азбука хришћанства. Све је ту јасно као дан, него национализам људима замагљује разум. Manastir Bradaca, Александар Милојков, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Samo ovo da odgovorim da ne ostanem nedorecen, ono sto sam uvek hteo da kazem, a sto mnogima nije jasno, imas direktnu nedvosmislenu i kristalno jasnu direktivu od Boga u naredbi i zapovesti "Ne ubij", nema ti sta da se igras Boga i da glumatas, to nije na tebi, Bog kad uzme zivot on moze da ga uzme jer zna kako i zasto i na koji nacin i kojom kakvocom jer ga je On i stvorio, e to je razlika. Мисли се на убиство, а не на убијање из самоодбране или других оправданих разлога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 То можда изгледа логично, али није и не може бити јеванђелско. Исто као ни она Његошева: "Зло чинити од зла се бранити, ту злочинства нема никаквога." Не, ни Његош, ни Гаврило нису у праву. А сад, ко хоће, нек ме каменује због овога што рекох. Upravo. Da nije rani hriscani bi bili poznati po atentatima i slicnim akcijama a ne po mucenistvu. Pre 5-6 godina je neko na verujem forumu prokomentarisao kako je holivud otisao toliko daleko u krivljenju slike u Hristu da ce uskoro u nekom filmu Hrista glumiti Stiven Sigal i od stradanja nece biti nista nego ce on celu legiju da razapne na krst. Jos deceniju dve ovako razlicitih tumacenja hriscanstva i neku ljudi nece moci ni po cemu reci zasto bi takav film bio losi, osim zato sto je holivudski. Панарет, Лазар Нешић and Leonida је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 30, 2014 Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Види пријатељу, теби нико не брани да пасивно посматраш као ти поробљавају ближње и претварају их у робље. Нико ти не брани да седиш и молиш за злотвора који бајонетом насрће на твоје или нечије дете. Опет ти кажем да мислим да ниси схватио суштину добра и зла као што ниси разумео ни јеванђељску поруку о окретању другог образа, молитви и благосиљању непријатеља. По твом виђењу ни један рат у којем се убија нема никакво оправдање а ипак је Црквени календар пун војника светитеља који су окрвавили своје руке у борби против непријатеља народа и вере. Не знам како, али ти си изједначио Хришћанско смирење у погледу зло које се нама лично наноси и пасивност у односу на непревду и зло које се чини другима у нашем присуству. Христос није узвраћао својим непријатељима, али је устајао у заштиту других. Zamena teza je u pitanju. Ali nije cak ni zamena teza, nego totalni besmisao. Bajonetima je upravo taj dogadjaj bio izgovor da bodu i ubijaju, da dodam, sa jos vecim zarom. Ima nesto i u recenici koja je bezbroj puta citirana, ali bez nekog veceg poimanja: "Budite pitomi kao golubovi a mudri kao zmije" Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 30, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 30, 2014 Стварно није тешко закључити. Ето, узмите пример пророка Илије и лажних Валових свештеника. Можда је он за вас масовни убица, не знам. Илија је био величина и парадигма у свом времену. Али, дошао је Већи од Илије. Људи, НОВИ Завет траје већ 2000 година. Manastir Bradaca, Leonida, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука