Jump to content

„Литургија - кретање ка Царству Божијем“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да се не схвати као злонамерна критика, али ја као православни свештеник не видим баш никаквог смисла да се то ради у Литургији. Не кажем да је то лоше, да то треба избацити или не знам шта, већ да му није место ту. Наравно, свака црквена заједница има неку своју праксу. Но, испада да онда наши сеоски парохијани немају т привилегију да се мирошу за време Литургије јер има само један свештеник који то не би могао да ради јер служи у олтару. Знам, нашли су се неки људи који су дошли у моју цркву из једног града и питали зашто ја то не радим- не мирошем. Рекох да не видим смисао у томе јер то је прекидање Евхаристије и убацивање нечега што нема везе са моментом када се служи Литургија. Наравно, гледали су ме веома чудно, вероватно су у себи мислили: који је ово новотарац...

Због тога сам и поставио тему, можда неко заиста види смисао миросања за време Литургије и ја да све ово нисам баш најбоље схватио.

I kod nas ne ,kako se kaže,mirošu,i ne vrše ispovijest za vrijeme liturgije,iako uglavnom nije one man show

Slažem se sa vama oče

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

С моје тачке гледишта није добро да се за време литургије обавља оно што не чини литургију,јер одвраћа пажњу верних,

пола службе проведемо "вребајући" кад ће да се појави свештеник који треба да мироше,онда крене гурање,а на крају они који нису стигли на ред напуштају храм са чудним осећањем да су нешто пропустили.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Где је гужва нађу се и они који воле да погурају :D

Чим кренем у цркву ја само размипљам како ћу се причестити и не волем да ми нешто скреће пажњу са те мисли.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Где је гужва нађу се и они који воле да погурају :D

Чим кренем у цркву ја само размипљам како ћу се причестити и не волем да ми нешто скреће пажњу са те мисли.

Je l se svi pricescujete zajedno, nema ono odvajanje prvo muskarci pa zene?

Подели на овим сајтовима

Je l se svi pricescujete zajedno, nema ono odvajanje prvo muskarci pa zene?

Šta je ovo sad??!

Pa ne jedu kačamak...

Jedino djeca Što idu prva ,i nemoćni,

posle nevažno,ima Ga za sve

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Зависи од мушкараца,неки су џентлмени неки нису.

Подели на овим сајтовима

Negde je praksa da se prvo pricescuju deca i starci, pa muskarci, pa tek onda zene. Da je to slucaj kod mene, jako bi mi smetalo, mislim da bih i menjala crkvu. Jedino sto zene stoje levo, a muski desno, but I can live with that. Stajala sam ja i desno, ali poslednji put me jedan popa premestio levo, i to bas posle mirosanja :D. Vidim ja gleda on sto stojim sa muskima, nije mu pravo, ja ga kuliram, i kad me mirosao-devojce, stani levo, to je zenska strana :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: .

Подели на овим сајтовима

Па кад попа каже има да слушаш :)

Не треба се оптерећивати.

Ал ако ти је баш мерак стани у средину gringrin

Подели на овим сајтовима

Па кад попа каже има да слушаш :)

Не треба се оптерећивати.

Ал ако ти је баш мерак стани у средину gringrin

Ma svejedno gde cu stajati, nego bio Meda sa mnom, pa sam bila pored njega. Ne treba se opterecivati, ali bi mi jako smetalo da se zene poslednje pricescuju, ne znam bas koliko bih mogla da se pomirim sa tim.

Подели на овим сајтовима

Ma svejedno gde cu stajati, nego bio Meda sa mnom, pa sam s njim stajala. Ne treba se opterecivati, ali bi mi jako smetalo da se zene poslednje pricescuju, ne znam bas koliko bih mogla da se pomirim sa tim.

Е ако је због Меде попа би морао да покаже мало више разумевања :)

Све су то формалности.

Немају никакву суштинску важност.

Подели на овим сајтовима

Pa zapravo imaju. S obzirom da Liturgija svedoci buducnost gde nece biti "ni musko ni zensko...", onda mi malo bezveze to razdvajanje po polovima. Ma smetalo bi mi da se muskarci prvi pricescuju, moram da budem iskrena, bas bih se nekako ponizeno osecala.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...