Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Ne znam, valjda dele darove kad vec imaju. Doduse kod mene ima dosta svestenika. Sinergija је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Да се не схвати као злонамерна критика, али ја као православни свештеник не видим баш никаквог смисла да се то ради у Литургији. Не кажем да је то лоше, да то треба избацити или не знам шта, већ да му није место ту. Наравно, свака црквена заједница има неку своју праксу. Но, испада да онда наши сеоски парохијани немају т привилегију да се мирошу за време Литургије јер има само један свештеник који то не би могао да ради јер служи у олтару. Знам, нашли су се неки људи који су дошли у моју цркву из једног града и питали зашто ја то не радим- не мирошем. Рекох да не видим смисао у томе јер то је прекидање Евхаристије и убацивање нечега што нема везе са моментом када се служи Литургија. Наравно, гледали су ме веома чудно, вероватно су у себи мислили: који је ово новотарац... Због тога сам и поставио тему, можда неко заиста види смисао миросања за време Литургије и ја да све ово нисам баш најбоље схватио. I kod nas ne ,kako se kaže,mirošu,i ne vrše ispovijest za vrijeme liturgije,iako uglavnom nije one man show Slažem se sa vama oče "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 С моје тачке гледишта није добро да се за време литургије обавља оно што не чини литургију,јер одвраћа пажњу верних, пола службе проведемо "вребајући" кад ће да се појави свештеник који треба да мироше,онда крене гурање,а на крају они који нису стигли на ред напуштају храм са чудним осећањем да су нешто пропустили. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Kod mene stanu svi u red, generalno nema guranja, nisam znala da se to inace ne radi. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Где је гужва нађу се и они који воле да погурају Чим кренем у цркву ја само размипљам како ћу се причестити и не волем да ми нешто скреће пажњу са те мисли. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Где је гужва нађу се и они који воле да погурају Чим кренем у цркву ја само размипљам како ћу се причестити и не волем да ми нешто скреће пажњу са те мисли. Je l se svi pricescujete zajedno, nema ono odvajanje prvo muskarci pa zene? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Je l se svi pricescujete zajedno, nema ono odvajanje prvo muskarci pa zene? Šta je ovo sad??! Pa ne jedu kačamak... Jedino djeca Što idu prva ,i nemoćni, posle nevažno,ima Ga za sve dusha and Sinergija је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Зависи од мушкараца,неки су џентлмени неки нису. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Negde je praksa da se prvo pricescuju deca i starci, pa muskarci, pa tek onda zene. Da je to slucaj kod mene, jako bi mi smetalo, mislim da bih i menjala crkvu. Jedino sto zene stoje levo, a muski desno, but I can live with that. Stajala sam ja i desno, ali poslednji put me jedan popa premestio levo, i to bas posle mirosanja . Vidim ja gleda on sto stojim sa muskima, nije mu pravo, ja ga kuliram, i kad me mirosao-devojce, stani levo, to je zenska strana :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Па кад попа каже има да слушаш Не треба се оптерећивати. Ал ако ти је баш мерак стани у средину gringrin Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 U tom slučaju ok onda, bolje nego da ti priđe i kaže ti brko ostani tu dusha and Natasa. је реаговао/ла на ово 2 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Па кад попа каже има да слушаш Не треба се оптерећивати. Ал ако ти је баш мерак стани у средину gringrin Ma svejedno gde cu stajati, nego bio Meda sa mnom, pa sam bila pored njega. Ne treba se opterecivati, ali bi mi jako smetalo da se zene poslednje pricescuju, ne znam bas koliko bih mogla da se pomirim sa tim. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 U tom slučaju ok onda, bolje nego da ti priđe i kaže ti brko ostani tu greengrin greengrin greengrin http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Ma svejedno gde cu stajati, nego bio Meda sa mnom, pa sam s njim stajala. Ne treba se opterecivati, ali bi mi jako smetalo da se zene poslednje pricescuju, ne znam bas koliko bih mogla da se pomirim sa tim. Е ако је због Меде попа би морао да покаже мало више разумевања Све су то формалности. Немају никакву суштинску важност. Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 1 Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Новембар 29, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2011 Pa zapravo imaju. S obzirom da Liturgija svedoci buducnost gde nece biti "ni musko ni zensko...", onda mi malo bezveze to razdvajanje po polovima. Ma smetalo bi mi da se muskarci prvi pricescuju, moram da budem iskrena, bas bih se nekako ponizeno osecala. Милан Меденица :) and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука