Jump to content

Проблеми деце су одраз проблема породице

Оцени ову тему

Зоран

Препоручена порука

Vec sam nekoliko puta napisao da za vaspitanje dece svi trebamo Bozje vodjstvo i da su tu sve pcije otvorene i batine i ukori i lepe reci i td.

Primecujem samo jedno od kada su se pojavili oni koji tvrde da ne treba fizicki kaznjavati decu da od tada imamo sve vise narkomana i nasilnika po skolama.

Da napomenem da je jedan od osnovnih problema narkomana to sto nemogu da podnesu bol i muku.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 1:33, Лидија Миленковић рече

П.С.С. Заиста бих волела да упознаш моје синове ( који су, може бити, твојих година ), па би видео како су то духовити, племенити, пристојни, НОРМАЛНИ момци, иако су добили неколико пута руком по гузи ( без модрица, подлива, отока,прелома и сл.)

Sve sam rekao sto sam mislio u prethodnim postovima al moram da te pitam jos nesto... Ti si svoje sinove "nekoliko puta po guzi" udarila i naravno smatras da je to fizicko kaznjavanje koje je normalno i u narodu zastupljeno...

Ja radim u jednoj instituciji gde cirkulise ogroman broj dece svakodnevno. U prilici sam da vidim i roditelje koji maze svoju decu i roditelje koji tuku svoju decu. 

Roditelji opaljuju samar svojoj trogodisnjoj deci (!), roditelji opaljuju seriju samara (!) svojoj deci, udaraju ih po rukama (sljuskaju), udaraju po guzi ali mnogo pta uzastopce... i to sve rade dok su na javnom mestu tako da mozes slobodno da pretpostavis da se prilicno uzdrzavaju. Mogu da mislim kakve se batine kod kuce dobijju.

Od velike je vaznosti da ponovim, nacin na koji ti i Obi koristite "fizicko kaznjavanje" je vasa stvar (meni to ni najmanje ne smeta niti mogu (ili zelim) da kritikujem, ali otkud vam ta ieja da ako vi pod fizicko kaznjavanje dece smatrate "povremenu cusku" da i svi drugi roditelji dozivljavaju na isti nacin? I to do te mere da zdusno branite fizicko kaznjavanje kao pozeljan princip vaspitanja?

JA od pocetka pricam  o fizickom kaznjavanju dece... ne pricam  o situacijama gde neciji sinovi za celo detinjstvo dobiju "par puta po guzi"...

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 1:33, Лидија Миленковић рече
Не могу да верујем да ти сматраш да ико од нас подржава ЗЛОСТАВЉАЊЕ.

Ma samo bre spinuje, to mu je glavni enzim u svim procesima. Nema sta da se potresas.

Nije on los covek, nego ne podnosi jaka pica... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Децу не треба физички кажњавати , али треба васпитавати од првог дана . Деца до три године немају став о животу и ако им се у том периоду направе прави темељи онда га  тешко може било шта у даљем животу покварити и све му можеш објаснити лепо речима .

Ако се закасни ту ни сила касније не помаже.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

On 19. 1. 2014. at 14:34, Vasa L. рече

Naravno ove je surovo a zasto ti zapadni mediji nisu nikada otisli u onaj nas jedan  zenski manastir u Srbiji (ne znam kako se zove)

koji se godinama bavi staranjem o hendikepiranoj deci koju cak ni roditelji vise ne posecuju, i napravili reportazu i o tome?

Manastir Sv.Petke Izvorske kod Paracina

http://www.svetapetkaizvor.com/

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 9:12, obi-wan рече

Ma samo bre spinuje, to mu je glavni enzim u svim procesima. Nema sta da se potresas.

Objasnio sam oboma  u postu na prethodnoj stranici razlike izmedju vaseg poimanja fizickog kaznjavanja i faktickog fizickog kaznjavanja. Zao mi je ja ne mogu vise nista da uradim da vam te stvari budu jasnije, sad je na vama da to shvatite ili ne. Srbija nije ono sto vam se nalazi u dnevnim sobama nego ono sto je izvan vasih zidova...

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 9:12, obi-wan рече
Nije on los covek, nego ne podnosi jaka pica...

Upravo jedan od razloga sto ne mogu da budem pravoslavac je taj sto ne konzumiran alkoholna pica. ;) 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 10:55, Неле рече

Децу не треба физички кажњавати , али треба васпитавати од првог дана . Деца до три године немају став о животу и ако им се у том периоду направе прави темељи онда га  тешко може било шта у даљем животу покварити и све му можеш објаснити лепо речима .

Ако се закасни ту ни сила касније не помаже.

Upravo tako.

Roditelji u Srbiji su usled neobrazovanosti i neinformisanosti nesvesni da je period do trece godine kljucan u vaspitanju jer se tad postavljaju neke osnove licnosti.

Taj period se "preskace" jer se ceka da dete pocne da "razume" kako bi se pocelo sa eventualnim vaspitanjem i sankcijama. Problem je sto posle trece godine bude kasno a roditelji vise nemaju strpljenja  i onda jedino sto preostaje jesu batine jer su prilicno efikasne s  obzirom da se detetu nabija strah u kosti i ono postaje "poslusno i lepo vaspitano" ali NE ZATO sto razume da je to ponasanje lose nego zato sto se boji sankcija a to nije vaspitanje- to je dresura.

takva deca nemaju usadjeno u svest sta je dobro a sta lose nego samo sta smeju a sta ne i zato kad postanu odrasli ljudi razvijaju patoloska stanja jer  i sama postaju ili ekstremno agresivna (celog zivota gleda kako batine "odlicno zavrsavaju poso", pa sto bi onda menjala taj efikasan moel ponasanja) ili ekstremno depresivna jer ne znaju kako da se izbore sa svakodnevnim situacijama jer po prirodi nisu agresivna pa da mogu lako da primenjuju naucene metode a zbog toga sto su tucena nisu nikad razvila vestine socijalne interakcije..

Osim toga, matematicki gledano u Srbiji se fizicko kaznjavanje koristi masovno, skoro pa je to integralni deo nase tradicije i habitusa... pa opet nesto ne vidim da nas je takvo vaspitanje napravilo jednom lepom, kulturnom i vaspitanom nacijom... zar se ne slazete?

PS. Obi, da ti ustedim vreme, znam: ...kakva kojestarija... kakva gomila gluposti... ti si _________ (umetnuti ad hominem po zelj)

Expand  

Подели на овим сајтовима

omalovažavanja u raznim oblicima je odavno bilo, 

treba se baviti uzrokom bez previše tumačenja.

Deca su slika roditelja,

a roditelji su živeli u sistemu sa ateisickim vrednostima... 

tako da ovo ništa nije čudno.

Oduvek je odbacivanje boga davalo takve rezultate.

Gospod delima svojim isceli neke, a dade način isceljnja svima.

p.s.

u svim ovim komentarima na temu mislim da je najbolesnije 

objavljivanje satiniticko propaganog materijala u vidu 

"dark side of serbian mental institutions". ovo je 

višestruko licimerje najvišeg nivoa.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 7:44, cloudking рече
Ja radim u jednoj instituciji gde cirkulise ogroman broj dece svakodnevno. U prilici sam da vidim i roditelje koji maze svoju decu i roditelje koji tuku svoju decu. Roditelji opaljuju samar svojoj trogodisnjoj deci (!), roditelji opaljuju seriju samara (!) svojoj deci, udaraju ih po rukama (sljuskaju), udaraju po guzi ali mnogo pta uzastopce... i to sve rade dok su na javnom mestu tako da mozes slobodno da pretpostavis da se prilicno uzdrzavaju. Mogu da mislim kakve se batine kod kuce dobijju.

Настао је неспоразум, јер нисмо на самом почетку дефинисали физичко кажњавање деце.  Примери које ти наводиш сматрам ЗЛОСТАВЉАЊЕМ, и свакако мислим да насилницима треба да се суди, па насилника, изоловати и послати на лечење или у КП Дом.

Наравно, и када муж туче жену, такође сматрам ЗЛОСТАВЉАЊЕМ.

И, морам нешто да те питам (најискреније, није никаква провокација) - Кад си већ у прилици да сваког дана видиш да родитељи злостављају децу, да ли реагујеш, то јест, да ли, на неки начи покушаш да заштитиш децу?

On 21. 1. 2014. at 11:58, cloudking рече
Upravo jedan od razloga sto ne mogu da budem pravoslavac je taj sto ne konzumiran alkoholna pica. ;)

Овај разлог прецртај. И ја не конзумирам алкохолна пића, а православац сам. ;)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 22:28, Лидија Миленковић рече
Кад си већ у прилици да сваког дана видиш да родитељи злостављају децу, да ли реагујеш, то јест, да ли, на неки начи покушаш да заштитиш децу ?

Naravno da ne... ljudi su osetljivi kad namirisu da se neki stranac trpa u njihove metode vaspitanja dece, narocito jer su okurazeni rasprostranjnim misljenjem da je to jedini ispravan nacin...Sto se i na ovoj temi tako lepo ilustruje... nazalost...

Овај разлог прецртај. И ја не конзумирам алкохолна пића, а православац сам.

Pa dobro, ovo je vise bila sala... mada i ne znam kako bi pop reagovao kad bi mi prisao sa "krvlju Hristovom" a ja odgovorio "neka hvala, ne mogu" :D

Expand  

Подели на овим сајтовима

И, морам нешто да те питам (најискреније, није никаква провокација) - Кад си већ у прилици да сваког дана видиш да родитељи злостављају децу, да ли реагујеш, то јест, да ли, на неки начи покушаш да заштитиш децу?

Извини што се мешам, али што га још "палиш"? Па видиш какав је са својим уврнутим ставовима, још ће направити проблем некој нормалној породици. Ако он зна да разликује васпитање од злостављања онда сам ја патријарх.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Деца су наше огледало, није ми јасно чему саблазан толика.

• Волим 1

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Nego jednu stvar ne razumem "psihičko zlostavljanje" i ova samoubistva što se zbog toga dešavaju. Mislim wooooow neko te je trolovao zezao itd. i ti odeš kući i ubiješ se well done.

Mislim reci mi školu u svetu gde toga nema. Kod mene je u srednjoj recimo to trolovanje bilo ekstremno. Jedio nepisano pravilo je bilo to što nismo vređali članove porodice, već su sve uvrede i trollovanje bila na ličnom nivou. Svako se iz odeljenja barem jednom (čuj jednom minimalno 15) puta našao u sitaciji da bude na meti ceo dan, onako ispadne nešto desi se slučajno i krenete da ga trollujete. Svi ti što se samoubijaju ne bi preživeli ni prvu godinu kod mene u srenjoj.

A koga smo najviše trolovali one koji se najviše nerviraju zbog toga. Mada na kraju su svi naučili da se ne treba nervirati zbog toga i kod nas nije bilo diskriminacije svi su bili trolovani i svi su bili trolovi. Ali koliko god da se ne nerviraš, po neki put bude neprijatno.

Evo i sad na faksu se nastavlja ali ne toliko obimno, trolovi i dalje jesu dobri ali nisu baš na dnevnoj bazi.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2014. at 22:40, cloudking рече
Pa dobro, ovo je vise bila sala... mada i ne znam kako bi pop reagovao kad bi mi prisao sa "krvlju Hristovom" a ja odgovorio "neka hvala, ne mogu" :D

:D Знам да је шала. :D

Кад би био православац, онда не би рекао: "neka hvala, ne mogu", нити би тело Христосово и крв Христосова за тебе било бела погача и рујно вино :nene:.  Логично је да ти то не разумеш, јер у супротном не би био атеиста. ne_shvata

Ајд'  живели :pivo: (у криглама је кисела вода ). ;)

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...