Zoran Đurović Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Бити србин није лако, јер то је надхнуће а не стање (крви или државе-онтологије и идеологије:роботске психологије) Пријатељу, нема о чему да разговарамо. Ниси пристао на правила која сам захтевао од тебе. Деформисани сам професор. Нисам за кафану и сличне асоцијативне токове. Поздрав! Ако се сконцентришеш на један аргумент из текста ок, ако не ништа, у кафани сам са људима са којима желим да будем. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Добро свети мој духовниче, прихавтам изговор. Кад се отрјезниш промјенићеш услове дијалога. У вину је истина. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Видиш Пеђа Ристић има паравославно и католичко учење о еуклидовим аксимомима паравославни крећу од свега, а католици од једне тачке, твој услов је још и да се понашам према теби у смислу твоје катедре. То су ти мало католички услови за дијалог. Шале си ти почео и наступ са висине имена ти је својствен. Неостављај чедо своје и изјасни се да ли си мој духовник или одступаш, а сам си се позвао! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 6, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2014 Hadzi Vladimir Petrovic, Zoran Đurović and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Са краљевством почиње и стварање једног националног и државног идентитета Срба, које ће ови кроз векове бранити по цену живота. Није ли то једно добро које видесмо од Рима? Са уваженим ауртором мој ВД духовником се не слажем у томе да са краљевством почиње стварање националнох иденититета, на страну што не почиње ни државног, јер круна ни у том смислу није почетак. Не слажем се ни подругим ставовима који су га довели до овог, али доктору се мора једно по једно, како он каже јер је и професор, а и ум му је тако профилисан, шале лајкује ако су на мој рачун, ако су на његов онда је озбиљан. Ако наиђе на неког из ресавске школе, онда му се руга, ако наиђе на оргиналнији израз онда му да дијагнозу. Али и то настрану. Став да стварање националног идентитета почиње добијањем круне из Рима, покушавам још да посматрам као омашку, коју себи аутор истог - ако у томе има ауторског- дозвољава због своје штетности и онога што имплицира треба узети као јако опасан. Не прелазим на другу тему, свети оче Ђуровићу, твог ми духовног очинства, него разлажем, ако дозволите и напомињем да је овде кључно шта је то Национални идентитет у Срба, те како се он формира. Јер тада ћемо знати дали је могуће да се идентитет формира због добра круне коју добисмо из доброг и вјечног рима добри мој духовниче и можда за 10 година пријатељу јер толико је искушеништво за тај ред. Дозволите ми да наставим, молитвама светог папе Рацингера иако је безгрешан, нећу ићи у велике приче да би свима било јасно, јер ми се овде сукобљавамо око тога да је нација настала захваљујућу круни (а и то је прилог за мој забрањени чланак). Сихрони тој теорији су скорашњи догађаји кад се формирањем држава по распаду Југославије од стране оних који данас престављају у политичком смислу оно што је Папа био некад Безгрешну Моћ и покушаја том моћи формирања нација, да их непомињем. Немој да окрећеш главу и да ми бјежиш докторе, не оглушуј се и не осљепљуј твоје су то очи и уши. Аналогије постоје. Твој став да се српска нација развила захваљујући круни из Рима значи да се и српска нација тако развила и да је то исти национални идентитет, само се ето нама десило раније... А све је то политика и моћ. Пратиш ли и пратим ли? Постоје и друге жваке - теорије о настанку нација, обрнуте перспективе, јер у православљу је ипак све наопако. Али узмимо за примјер најстариу нацију Јевреје (а Деретића би са тобом у келију да један другог. а не ја да се патим, а можда сте и изашли из исте кухиње, опрости) Них ( Јевреје) да ли је као нацију установила круна? Да ли је Бог? Ајде кад си се већ прозвао умјетником (а то је исто што и пророк, видјећеш зашто) прихвати макар начелно или бар у твоје свето разматрање и теорију о томе да је Идентитет нације културни, да она култура (не култура понашања) формира нацију. А да та култура извире из култа како учи ДБ(Е.Д.К). Култ то тј је та ефхаристија за коју си помазан и постављен да служиш. Када узмеш те четке па сликаш онда то извире из литургије а зове се сликарство и припада култури и историји ако врједи, а врједи ако извире из литургије, историја суди, или ако ти је лакше Христос суди. Ту ти моћ неће помоћи. Ни титула. Нема тога у Христу и светоисторији , да не кажем хаџијографији. Ти си доктор теологије, то ти је занимање, ти си у христу име а ја нисам, или у цркви, или у историји, Ти си само етаблиран, а у окупацији и болесном друштву то и није част. Али када је у питању стваралаштво ту ти моћ и титула не помажу - ако се слажеш. Свемогућство шапти само души пламена поете. Отприлике као за свештенство, не чини те титула доктора свештеником него рукоположење (припадност традицији). Да не дужим јер заиста сам почео да сумљам у твоју вољу, Духовниче. Свјесно или несвјесно ти ставом да се нација развија из круне идеш на руку онима који данас спроводе такву концепцију нација на тлу бивше Југославије. Добро нека они имају такву концепцију нико им не брани. Али сада се се појавио Ђуровић који ће да нам објасни да су извори и биће наше нације у риму, дакле да ми национално припадамо круни, а круна мили боже зна се од кога долази од христа - на земљи! (и зато је забрањени текст о круни важан) Друга далеко неклимавија жвака о постанку нације је та о култури. Тада бити србин значи припадати једној култури, Припадати једном културном кругу који није око моћи, него око светог Саве. У тај се стваралачки круг недоспјева лако, зато није довољан рад и воља него и надахнуће, али и правилно схватање идентитета те нације. Ништа од тога није лако, зато није лако србин бити. и не можеш увјек да си у ставралачком акту припадности завјету Јер су срби, а то се у Ватикану не може научити, завјетни народ, то се учи у Јасеновцу и тамо не свако, или у мирнодопском логору у каквом живомо данас. Ово те сад туко Жарко, а Данилца ћу да молим да те бије у литургији, ако ми твоја новонастала Духовничка компетиција дозволи да га замолим за тај исцјељујићи поступак. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ђуровићи сводиш све у једну тачку, то је опасна и неодговорна перпектива, не може се на то гледати кроз прсте ипак си ти свештеник, доктор теологије, Духовник, и Амфилохије ти ти је замјерио то да видиш уско - само једно. То са перспективама нија наивна ствар, покушаваш да сликаш оа видиш и ту. То ти је и срећа да радиш рукама јер ту видиш гдје си. Али ајде једно по једно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Хаџи Петровићу поруке су ти стављене на одобравање. Разлог: Спам. Образложење: Нови форумаши су добро дошли, сви без изузетка, али је потребно уклопити се у атмосферу форума. Кад су то могли атеисти на овом форуму може свако. Tristatri and Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ма брига ме за твој форум ја сам ти добро отишо. Tristatri and Melhisedek88 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Још ће да ме акаш са атмосверским аргуменима Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Како да то офговорим на то кишом, маглом инјем, грмљавином... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Још ће да ме акаш са атмосверским аргуменима Видим како си отишао. Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Хаџи, иди и причај тако са твојом мамом која те је васпитала. Tristatri and Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Дакле уважени докторе ако сте ибјегли теме " пројектованог анахронизма" и српског идентита и његове повезаности са круном, најљубазније Вас молим не помињући Вашу дивну мајку и безгрешног оца да се острвите на мене, јер ја трпим шро и мој народ јер сад ето захваљујући швапским протестантима тврдим да је хагиографија претежнија од историографије.. Извући се из ове перипетије вјерујем није Вам лако , дала бакица динар олако, а сад ће да плати етаблиментом светим. дакле Кустурица дб-овим лимузимама довежен у Србију из Париза гдје ћу ја да здушим..каже: Утопија је закон, пез утопије нема хаве, немере се дисат...опет надреалиста, али другачије поставља ствари него Дали, не критикује параноју него је свјкесно продукује.... Аргумент први..да је хагиографија важнија од тричавске мишевске историогафије. Аргомент други: анегдота: Петровић докторира на ПБФ, држи се и држи гард, енергичан, један из комисије пита Петровићу шта је Историја, Петровић се захваљује на пријатељском питању, одговара, гард му пада, докторира клечећи пред ментором. Поената: питање није било пријатељско. Наслов рада Максимо-дионисују садржава је у себи и сљедеће: есхатолошко - историјске димензије. Пошто појам историја код зизијуласа значи проток времена хронологију, а код шваба историја подразумјева есхатологију, питање је било умјесно. Да не дужим у преводу са алеманијског - да живи наш врховни вођа на земљи ма ко он био - Црква је историја. Светопис. Чињенице нису битне ни за мања предузећа.. Закључак ја и моја мама тврдимо, јер од маме имам све бланко, да онај којег смо приморани назвати аутором иако је то упитно, дакле мој Духовник Отац Доктор Умјетник И професори етаблирано име није у праву када даје преност чињеницама историјографије над утопијом хагиографије и спремно смо то додатно аргументовати, ако се са висине своје катедре коју је пресилио у виртуелни свет сабете да одговори и усуди. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Са краљевством почиње и стварање једног националног и државног идентитета Срба, које ће ови кроз векове бранити по цену живота. Ипак морам и то о државном суверенитету: о круни коју су немањићи добили од папе, поучи ме молим те да ли је то она круна коју коју црква чува на главама епископа, или је та источно римска која је опет некао уклопива у ватиканске теорије о извору политичког суверинтета у Христу? Морам да те упозирим да таквим ставом кршиш актуелни устав, до кога ми је вјеруј ми једнако стало колико и до папске круне. Али пази се, јер твој закључак о порјеклу суверинтета у Ватикану, на један начин тај суверенитет испоставља Ватикану. То је озбиљно, горе од рећи да Косово није Србија. Ти кажеш Србија није Србија, него дугује суверенитет. Ја кажем Србија нема сувернитет али актуелно као Држава . А није ми ни стало до државе, шта је мени до режима, па иако је онтолошки, а не само психолошки. Али ово испостављање културног идентитета, Интегритета – самобитности , Културное и Црквене ауокефалије, па то смо имали и у Астроугарској, а имали смо не зато што нам је дато – него признато- Јер без културног идентитета не постојимо, а наш је такав да култура непостоји без цркве. За друге историје других зајеница то не мора да важи и не важи. Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hadzi Vladimir Petrovic Написано Октобар 8, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2014 Даље ипак морам и то: о круни коју су немањићи добили од папе, поучи ме молимте да ли је то она круна коју коју црква чува на главама епископа, или је та источно римска која је опет некао уклопива у ватиканске теорије о извору политичког суверинтета у Христу? Морам да те упозирим да таквим ставом кршиш актуелни устав, до кога ми је вјеруј ми једнако стало колико и до папске круне. Али пази се, јер твој закључак о порјеклу суверинтета у Ватикану, Практична тај суверенитет испоставља Ватикану. То је озбиљно, горе од рећи да Косово није Србија. Ти кажеш Србија није Србија, него дугује суверенитет. Ја кажем Србија нема сувернитет али актуелно као Држава . А није ми ни стало до државе, шта је мени до режима, па иако је онтолошки, а не само психолошки. Али ово испостављање културног идентитета, Интегритета – самобитности , Културно-Црквене ауокефалије, па то смо имали и у Астро угарској, а имали смо не зато што нам је дато – него признато- Јер без културног идентитета непостојимо, а наш је такав да култура непостоји без цркве. За друге историје других зајеница то не мора да важи и не важи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука