JESSY Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Волим домаћи 'лебац, тестенине, 'баницу,,,, није баш здраво ал' волем. тотално те капирам.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Волим домаћи 'лебац, тестенине, 'баницу,,,, није баш здраво ал' волем. Није ни нездраво само по себи. Само умерено и не слушај ове нутри-секташе јер причају скроз напамет, без трунке покрића. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Jа већ годину дана користим тонус хлеба и могу рећи да сам јако задовољна,сита и здрава.. http://www.tonushleb.rs/zdravlje/ Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Brašno Belo brašno nije bela smrt, već je bilo spas u uslovima kada nije postojala zadovoljavajuća tehnologija dobijanja zdravog brašna. Udaljavanjem mekinja udaljavao se veći deo štetnih gljivica (plesni) toksina, mišijeg izmeta i sl. Udaljava se i fitinska kiselina koja pojede mnoge minerale iz hrane. Crno, integralno i ostala brašna mogu da sadrže aflatoksine, mišiji izmet i razne bakterije i gljivice. Bolest ražane glavice (gljivice koja je lučila halucionogeni alkaloid) je naterala ljude da napuste raž koja se lako kontaminirala ovom gljivicom. A brašno je bilo crno, integralno. Ko ga pojede postane mu i život crn. http://zoranvujcic.com/2013/11/4-bele-smrti-ja-tebi-ti-meni-i-glupost-se-prosirila.html Препоручујем и остало са овог блога. Чика професор Зоран зна шта прича. Totalno drugi pogled na standardnu pricu,zanimljivo. Ja sam u srednjos skoli slusao,da su cini mi se beli secer i pirinac stetni zbog toga sto se,u procesu obrade dosta izlazu sumporu,je l znas nesto o tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 без икакве замене.... кувана јела месо.....све без трунке хлеба? Да. Без хлеба, колача, било чега од брашна и сл. Теорија ми је да је то сувишно и да му не треба замена. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Да. Без хлеба, колача, било чега од брашна и сл. Теорија ми је да је то сувишно и да му не треба замена. свака ти част.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Није тешко уопште, све је то само ствар навике. Млађони, Deki992 and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Ja sam u srednjos skoli slusao,da su cini mi se beli secer i pirinac stetni zbog toga sto se,u procesu obrade dosta izlazu sumporu,je l znas nesto o tome? Не знам, али сам сигуран да се "сумпор", ако се стварно користи, испира пре него што 'рана стигне до астала. А видим и да Кинези изумреше због пиринча. И Италијани од силних шпагета. И Французи од кроасана. И наше бабе од оног хрскавог белог лепца што је директно из раја пао у рерну. Да се нису појавили нутриционисти да нас спасавају, не знам куд бисмо као човечанство. LISA, Grizzly Adams and Aleksandra_Djurkovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 e beli secer i pirinac stetni ?Žuti šećer bolji od belog? Kada se priča o tome šta je zdrava hrana, možete da čujete mnogo različitih mišljenja. Neka od njih su sasvim tačna, ali postoje i poluistine, kao i pričice koje će raširiti proizvođači određene vrste hrane da bi bolje prodali svoj proizvod. A ne možete uvek znati šta je tačno. Recimo, priča o šećeru – najčešće se govori da je beli šećer štetan i da bi umesto njega trebalo konzumirati žuti. Koliko je to zaista tačno? Ne baš. Jeste, priča se da ono što je belo treba izbaciti iz ishrane – misli se na beli šećer, beli pirinač (umesto njega treba jesti smeđi, integralni), beli hleb (zdraviji je crni), ali između belog i žutog šećera nema mnogo razlike. Žuti šećer zanimljivije izgleda i zbog tog izgleda može da deluje zdravije, ali nije stvar u izgledu. Kad je o hrani reč, stvar je u sastavu – a beli i žuti šećer se po sastavu skoro i ne razlikuju. Beli šećer se proizvodi od šećerne repe, dok se žuti šećer proizvodi od šećerne trske, ali i jedan i drugi se većinom sastoje od saharoze. Saharoza je štetna u preteranim količinama, kao što je štetno kada se prejedete slatkiša, i biće štetna kakvog god da je porekla. Neki ljudi će dati prednost žutom šećeru jer im lepše izgleda i jer im je ukusniji (pošto je karamelizovan). U tom smislu, sasvim je u redu i ako se vama žuti šećer dopada više nego beli – samo nemojte da se zavaravate da je od belog i zdraviji, a naročito nemojte da se zavaravate da možete, bez ikakvih negativnih posledica, da ga tamanite u neograničenim količinama. To što ubrzo nećete moći da uđete u omiljene farmerke pokazaće vam koliko grešite. Sad, ako ćete žuti šećer konsumirati u umerenim količinama, to je već druga priča; ima nekih stvari koje bolje idu uz žuti nego uz beli šećer. Recimo, mnogima je kafa tako ukusnija – kao da pijete kafu s malo karamele. Dakle, bez preterivanja – i uživajte! http://www.krstarica.com/zivot/tinejdzeri/zuti-secer-bolji-od-belog/ Deki992 and LISA је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Није тешко уопште, све је то само ствар навике. Није тешко, али је бесмислено. Плацебо ефекат си мого да постигнеш и на лакши начин. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Није ни нездраво само по себи. Само умерено Разумем и стараћу се, госн Хуане! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Хлеб не једем једино уз пицу и питу. И не мислим да мењам то. Благовесник and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Разумем и стараћу се, госн Хуане! И зови на гибаницу некад, стипсо. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 И зови на гибаницу некад, стипсо. Наравно, и то на "сукану" баницу Ал' кад прође пос' Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јун 20, 2014 Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Не знам, али сам сигуран да се "сумпор", ако се стварно користи, испира пре него што 'рана стигне до астала. А видим и да Кинези изумреше због пиринча. И Италијани од силних шпагета. И Французи од кроасана. И наше бабе од оног хрскавог белог лепца што је директно из раја пао у рерну. Да се нису појавили нутриционисти да нас спасавају, не знам куд бисмо као човечанство. +beli pirinac nije zdrav zato sto mu u proizvodnji "nestane" ona ljuska koja je u stvari i najveci izvor vlakana i minerala cini mi se,pa ostane samo skrob ispod ljuske. Mislim,nutricionisti su danas verujem potrebni,zbog drugacije,brze,ishrane ali opet,svako ko je otisao na dva predavanja Herbalife-a je danas samoprozvani nutricionista... Kada se priča o tome šta je zdrava hrana, možete da čujete mnogo različitih mišljenja. Neka od njih su sasvim tačna, ali postoje i poluistine, kao i pričice koje će raširiti proizvođači određene vrste hrane da bi bolje prodali svoj proizvod Mislim da je u ovome danas najveci "problem" za nas neupucene ljude. U svakom slucaju,slazem se sa Jessy da pre svega treba slusati svoje telo. Ignjatije and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука