Jump to content

Једете ли хлеб, теста...?

Guest

Препоручена порука

Волим домаћи 'лебац, тестенине, 'баницу,,,, није баш здраво ал' волем. :stadaradim:
тотално те капирам.... 7896634

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Волим домаћи 'лебац, тестенине, 'баницу,,,, није баш здраво ал'  волем.  :stadaradim:

Није ни нездраво само по себи. Само умерено и не слушај ове нутри-секташе јер причају скроз напамет, без трунке покрића. ;)

Подели на овим сајтовима

Jа већ годину дана користим тонус хлеба и могу рећи да сам јако задовољна,сита и здрава.. :)

http://www.tonushleb.rs/zdravlje/

tonus5.jpg

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Brašno

Belo brašno nije bela smrt, već je bilo spas u uslovima kada nije postojala zadovoljavajuća tehnologija dobijanja zdravog brašna. Udaljavanjem mekinja udaljavao se veći deo štetnih gljivica (plesni) toksina, mišijeg izmeta i sl. Udaljava se i fitinska kiselina koja pojede mnoge minerale iz hrane. Crno, integralno i ostala brašna mogu da sadrže aflatoksine, mišiji izmet i razne bakterije i gljivice. Bolest ražane glavice (gljivice koja je lučila halucionogeni alkaloid) je naterala ljude da napuste raž koja se lako kontaminirala ovom gljivicom. A brašno je bilo crno, integralno. Ko ga pojede postane mu i život crn.

http://zoranvujcic.com/2013/11/4-bele-smrti-ja-tebi-ti-meni-i-glupost-se-prosirila.html

Препоручујем и остало са овог блога. Чика професор Зоран зна шта прича. :)

Totalno drugi pogled na standardnu pricu,zanimljivo. :)

Ja sam u srednjos skoli slusao,da su cini mi se beli secer i pirinac stetni zbog toga sto se,u procesu obrade dosta izlazu sumporu,je l znas nesto o tome?

Подели на овим сајтовима

без икакве замене....

кувана јела месо.....све без трунке хлеба?

Да. Без хлеба, колача, било чега од брашна и сл. Теорија ми је да је то сувишно и да му не треба замена. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да. Без хлеба, колача, било чега од брашна и сл. Теорија ми је да је то сувишно и да му не треба замена. :)
свака ти част....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ja sam u srednjos skoli slusao,da su cini mi se beli secer i pirinac stetni zbog toga sto se,u procesu obrade dosta izlazu sumporu,je l znas nesto o tome?

Не знам, али сам сигуран да се "сумпор", ако се стварно користи, испира пре него што 'рана стигне до астала. А видим и да Кинези изумреше због пиринча. И Италијани од силних шпагета. И Французи од кроасана. И наше бабе од оног хрскавог белог лепца што је директно из раја пао у рерну. Да се нису појавили нутриционисти да нас спасавају, не знам куд бисмо као човечанство. :)

Подели на овим сајтовима

e beli secer i pirinac stetni
?Žuti šećer bolji od belog?

zutisecer-100x80.jpg

Kada se priča o tome šta je zdrava hrana, možete da čujete mnogo različitih mišljenja. Neka od njih su sasvim tačna, ali postoje i poluistine, kao i pričice koje će raširiti proizvođači određene vrste hrane da bi bolje prodali svoj proizvod. A ne možete uvek znati šta je tačno. Recimo, priča o šećeru – najčešće se govori da je beli šećer štetan i da bi umesto njega trebalo konzumirati žuti. Koliko je to zaista tačno?

Ne baš. Jeste, priča se da ono što je belo treba izbaciti iz ishrane – misli se na beli šećer, beli pirinač (umesto njega treba jesti smeđi, integralni), beli hleb (zdraviji je crni), ali između belog i žutog šećera nema mnogo razlike. Žuti šećer zanimljivije izgleda i zbog tog izgleda može da deluje zdravije, ali nije stvar u izgledu. Kad je o hrani reč, stvar je u sastavu – a beli i žuti šećer se po sastavu skoro i ne razlikuju.

Beli šećer se proizvodi od šećerne repe, dok se žuti šećer proizvodi od šećerne trske, ali i jedan i drugi se većinom sastoje od saharoze. Saharoza je štetna u preteranim količinama, kao što je štetno kada se prejedete slatkiša, i biće štetna kakvog god da je porekla.

Neki ljudi će dati prednost žutom šećeru jer im lepše izgleda i jer im je ukusniji (pošto je karamelizovan). U tom smislu, sasvim je u redu i ako se vama žuti šećer dopada više nego beli – samo nemojte da se zavaravate da je od belog i zdraviji, a naročito nemojte da se zavaravate da možete, bez ikakvih negativnih posledica, da ga tamanite u neograničenim količinama. To što ubrzo nećete moći da uđete u omiljene farmerke pokazaće vam koliko grešite.

Sad, ako ćete žuti šećer konsumirati u umerenim količinama, to je već druga priča; ima nekih stvari koje bolje idu uz žuti nego uz beli šećer. Recimo, mnogima je kafa tako ukusnija – kao da pijete kafu s malo karamele. Dakle, bez preterivanja – i uživajte!

http://www.krstarica.com/zivot/tinejdzeri/zuti-secer-bolji-od-belog/

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Није тешко уопште, све је то само ствар навике.

Није тешко, али је бесмислено. Плацебо ефекат си мого да постигнеш и на лакши начин. :)

Подели на овим сајтовима

Не знам, али сам сигуран да се "сумпор", ако се стварно користи, испира пре него што 'рана стигне до астала. А видим и да Кинези изумреше због пиринча. И Италијани од силних шпагета. И Французи од кроасана. И наше бабе од оног хрскавог белог лепца што је директно из раја пао у рерну. Да се нису појавили нутриционисти да нас спасавају, не знам куд бисмо као човечанство. :)

+beli pirinac nije zdrav zato sto mu u proizvodnji "nestane" ona ljuska koja je u stvari i najveci izvor vlakana i minerala cini mi se,pa ostane samo skrob ispod ljuske. :)

Mislim,nutricionisti su danas verujem potrebni,zbog drugacije,brze,ishrane ali opet,svako ko je otisao na dva predavanja Herbalife-a je danas samoprozvani nutricionista...

Kada se priča o tome šta je zdrava hrana, možete da čujete mnogo različitih mišljenja. Neka od njih su sasvim tačna, ali postoje i poluistine, kao i pričice koje će raširiti proizvođači određene vrste hrane da bi bolje prodali svoj proizvod

Mislim da je u ovome danas najveci "problem" za nas neupucene ljude.

U svakom slucaju,slazem se sa Jessy da pre svega treba slusati svoje telo. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...