Натан Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Samo kažem da čovek nema predstavu o tome o čemu priča i onda ga sad ovde ljudi citiraju, jednostavno ne ide koristiti kao neki pouzdani izvor ili argument nekoga koji nije ni približno upoznat sa onim o čemu se priča. Није веровао у теорију еволуције, као и сви свети оци Православне Цркве. Знао је он шта говори, не брини. Ако се не слажеш, у реду је. Жив био. Petar Lozanic and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Ovo nema nikakve veze sa TE. To je pitanje abiogeneze, TE je nezavnisna od toga, potpuno. Ок, дај мало речи о абиогенези,чиме је она условљена, сопственом или Божијом вољом? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Али на страну то, мени није јасно,како доказати а још пре поверовати у то да су неке чудне материје пре милајрду годину ишле тако свемиром,па се саме од себе удружиле ,и направиле земљу,па онда воду,биљке,животиње,па људе...а посебно о спритуалним вештинама истих тих елемната које су удахнули живот,ум,осећаје итд... Теорија еволуције не говори о томе, већ о развоју већ постојећег живота. То јој је домен. Нема никаквих спиритуалних вештина у целој причи. А да би ти било јасно како би то било могуће, мораш много више пре тога да пређеш. Пар година биологије, физике, хемије... Није ни мени јасно како се прави млазни мотор. Једино што не идем около да причам инжењерима који их праве како немају појма и како то неће никад... полетети. zuti car and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Али на страну то, мени није јасно,како доказати а још пре поверовати у то да су неке чудне материје пре милајрду годину ишле тако свемиром,па се саме од себе удружиле ,и направиле земљу,па онда воду,биљке,животиње,па људе...а посебно о спритуалним вештинама истих тих елемната које су удахнули живот,ум,осећаје итд... Ја колико сам разумео целу причу, капирам да ТЕ уопште не говори како је живот првобитно настао, већ како се развијао и развија... Ваљда се не улази уопште у питање како је настао први живот из неживе материје... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Многи светитељи су говорили против овог душепогубног научења, али Богу хвала, постоје и данас велики духовници који не прихватају новотарска тумачења Постања и који и данас отворено разобличавају ову богохулну "теорију". https://www.youtube.com/watch?v=ybxs1pPNNbw Vasilije, ti li si!? Juanito, Миљан Јокић, Плутон and 9 осталих је реаговао/ла на ово 12 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Није веровао у теорију еволуције, као и сви свети оци Православне Цркве. Знао је он шта говори, не брини. Ако се не слажеш, у реду је. Жив био. Vidi biografiju sv. Luke Vojno Jasenickog Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Vasilije, ti li si!? Ноу веј! GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 @Genius On je ali neka ima tu onih koji sve to ozbiljno misle pa nije na odmet sve ponoviti po milijarditi put. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 А ти мислиш да је теорија еволуције јасна и тачна ко дан,и да је она 2+2=4 ????!!! Али на страну то, мени није јасно,како доказати а још пре поверовати у то да су неке чудне материје пре милајрду годину ишле тако свемиром,па се саме од себе удружиле ,и направиле земљу,па онда воду,биљке,животиње,па људе...а посебно о спритуалним вештинама истих тих елемната које су удахнули живот,ум,осећаје итд... Šta se dešavalo pre milijardu godina možeš da znaš, na osnovu tragova koji su ti događaji ostavili i koji se mogu prepoznati i danas, a što se procesa stvaranja planeta tiče, evo imamo jednu takvu mini-fabriku u našem sunčevom sistemu, smo nije zvezda u pitanju nego saturn i dešava se ono što se dešavalo i kada je sunčev sistem nastao samo u mnogo većem obimu. i nisu same od sebe nego usled gravitacije, dakle velika zabluda je da se sve to bilo kod nastajanja planeta ili kod evolucije dešavalo nasumično, postoje pravila i zakoni koji se poštuju i za hvaljujući kojima je došlo do rezultata do kojih je došlo. Poreklo vode mislim da trenutno nema ni jedno dobro i sigurno objašnjenje da bi se moglo prihvatiti kao tačno, postojie hipoteze, najpoznatija je da su je doneli asteroidi. E sada teorija evolucije se ne pavi nastankom života nego njegovom evolucijom (100 puta pomenuto na forumu) i kako je nastao sam život, niko ne zna, postoji hipoteze, neke prihvaćenije neke ne ali za sada ništa što se može nazvati bilo kojim drugim imenom sem hipoteza. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Vasilije, ti li si!? 100% је он. https://www.pouke.org/forum/topic/26125-srbin-sta-je-to/?p=847487 Добродошо назад, самурају стари. DankaM, feeble, GeniusAtWork and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Ма јасно је мени да је ТЕ везано за већ створени свет, али мене интересује докази или теорије о томе да је и тај створени свет настао без Божије удела? Ово је по мени много битније, јер би тим доказом хришћанство ставили у позицију паганског веровања малоумних људи... kordun је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Postoje mnogi cak i sa doktoratima ali svi radovi koje su objavili su u evolucionistickoj paradigmi, zato sto samo ona ima smisla, dok ti njihovi krstaski ratovi samo govore da su gnjide od ljudi. значи сви они који познају материју а опет гурају неку причу која се коси са ТЕ су свесни да нису у праву и ипак терају по старом? да ли има неких који заступају креационизам и сл. из неких исправних побуда, рецимо јер верују у нешто па макар то била и заблуда или је цела та екипа ту из неког интереса? пошто не пратим ко шта ту заступа у свету, код нас против ТЕ чујем само од Мирољуба и њему сличних ликова који везе са науком немају, па сам мислиод а је и у свету слично... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Ок, дај мало речи о абиогенези,чиме је она условљена, сопственом или Божијом вољом? Abiogeneza pokusava da postavi odgovor na pitanje da li je i kako prvi zivi organizam nastao od nezive materije. Dakle samo to, moze li grupisanjem molekula nezive materije nastati zivi organizam. Teorije evolucije razmatra kako se postojeci zivot menje kroz generacije. Dakle kako se genom populacije menja kroz vreme u zavisnosti od uticaja okoline. Za to pitanje, je potpuno nebitno kako su nastali prvi zivi organizmi. Nebitno je da li ih je stvorio Bog neposredno ili posredno ili su ih doneli vanzemaljci ili je nastao abiogenezom. TE zanima samo kako se menjaju geni populacije nekih organizam u zavisnosti od okolnosti zivotne sredine. Samo to, potuno nezavisno od toga kako je prvi zivi organizam nastao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Otkud to da se uopste pominje kreacionizam u nastavi u VB? Toga mislim da kod nas nikad nije ni bilo. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 19, 2014 Пријави Подели Написано Јун 19, 2014 Није веровао у теорију еволуције, као и сви свети оци Православне Цркве. Знао је он шта говори, не брини. Ако се не слажеш, у реду је. Жив био. Ne ulazim u to da li se slaže sa teorijom ili da li je ona tačna, kažem da on ima totalno pogrešnu predstavu o teoriji evolucije. Tj. ne poznaje je dobro da bi imao nekakav kredibilitet u raspravi sa istoj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука