Jump to content

Да ли је хомосексуалност грех?

Препоручена порука

• Одговори 708
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

"Не варајте се: блудници и прељубочинци, рукоблудници и мужеложници неће наследити Царства небеског" (1Кор 6, 9).

Тачка.

Зашто неће? О томе већ можемо да разговарамо.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Гости

"Не варајте се: блудници и прељубочинци, рукоблудници и мужеложници неће наследити Царства небеског" (1Кор 6, 9).

Тачка.

Зашто неће? О томе већ можемо да разговарамо.

Можда зато што је у свему овоме узрок егоизам, себељубље...

Подели на овим сајтовима

Pitanje homoseksualizma za crkvu je pitanje  potuponug razumeanja njihove  prirode a koj umnogome zavisi od nauke. Onako kako je opste ljudsko znanje raslo i nase poimanje sveta se menjalo , tako se i odnos crkve prema mnogim stvarima menjao . Sto bolje budemo razumeli druge to ce nam biti lakse da se prema njima pravilno postavimo u svakom smislu .

Подели на овим сајтовима

Одакле ти то да је нешто што је сматрано за грех (важи за све грехове) пре 2000 година временом постало супротно?

Дај ми извор за тако нешто? Чије је то учење?

Подели на овим сајтовима

Прочитао.

Сем пар неразумљивих речи, за које претпостављам да је грешка при куцању, све ми је јасно шта си хтео да кажеш. 

Питање је кристално јасно и има најједноставнији и најконкретнији могући одговор, и јуче и данас и сутра. 

У праву си. Очигледно немамо о чему даље да причамо.

Подели на овим сајтовима

Кад већ оправдавамо гејове, дајте нешто за нас што смо рођени лењи, намргођени, халапљиви и среброљубиви ;)

Где је граница и ко је може успоставити када је нешто што Црква сматра грехом урођено и "такво по природи" и онога што је стечено и што се може исправити ако се на томе ради? Можда наука утврди да су и ови грехови потпуно природни и урођени и да их не вреди више сматрати грехом?

Мало карикирам - иначе потпуно схватам колико је велики проблем бити хомосексуалац а желети да се буде хришћанин прихваћен од стране Цркве и ближњих.

Не ваља свашта к срцу примати.

Подели на овим сајтовима

Одакле ти то да је нешто што је сматрано за грех (важи за све грехове) пре 2000 година временом постало супротно?

Recimo. Da li zena sme/ne sme da se pricescuje u vreme perioda je variralo od vremena do vremena.  

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Recimo. Da li zena sme/ne sme da se pricescuje u vreme perioda je variralo od vremena do vremena.  

Врло добро знаш на шта сам мислио кад сам рекао ГРЕХ! Само што се правите невешти и због оваквих писања ова тема која има одговор од 2 слова уствари има 40 страна! У једном цитату, који је поставио Иван Недић на претходнохј страни, све је речено, ја ћу да слушам апостола Павла а ти слушај науку. Уосталом свако ће дати одговор за себе кад дође време. 

Да се одјавим са теме, мој одговор је: ДА!

Подели на овим сајтовима

More da pobijemo to sve i da se vise ne mucimo tim pitanjem .

Види овако пријатељу, ово ћу схватити као класичан безобразлук. Замолио би те да ми не качиш овакве будалаштине као нешто моје. Може?

Подели на овим сајтовима

Види овако пријатељу, ово ћу схватити као класичан безобразлук. Замолио би те да ми не качиш овакве будалаштине као нешто моје. Може?

Ovo je odgovor na temu, na to sto mnogi zaiosta ovako misle i pricaju privatno , naravno na forumu ne smeju da pozivaju na ubistvo otvoreno ,  a to sto si se ti nasao prozvanim govori nesto , zar ne ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...