Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Заступам теорију да се крштењем не постаје православацввећ се православац постаје тако што се живи православно, иде се путем који предводе апостоли светитељи па и епископи и свештениципрема таквј теорији хомосексуалац није православац осим ако он живи православно па држи постове, исповиједа се, редовно долази у цркву на молитву и слично... Onda zastupaš očiglednu jeres koja je bila osudjena na Svetim Sinodima i Saborima, ako stignem pronadjem ti koja je to tačno. Hrišćanin i pravoslavac se postaje i ostaje uvijek až na vijeki vijekova isključivo samo krštenjem, druga je sad stvar i odnos orthopraxe i orthodoxe u tvom životu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Па рече ти већ Оби, једино ако не желиш да чујеш "може". Šta će nam brate sad ovo? Znam ja šta je rekao obi i kako vidiš ja sam istog mišljenja ali ovo pitanje nije bilo upućeno obiju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jura Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Што да није? Хришћанство је доста опширан појам, има туј разних секти мада мени није познато да постоји секта чији су чланови содомисти У православној апостолској цркви питају се најприје апостоли, одредбе васељенских сабора ... Према томе хомосексуалац је грешник. У 1 коринћанима заглавље 6 стих 9 пише да ни мужеложници неће наслиједити царство небеско Дакле да сумирамо: хомосексуалац је грешник и као такав он има могућност да се крсти и да постане православац али никако не смијемо рећи да се содомијом постаје православац. одомија је у отпуности супротан пут од онога пута који води ка спасењу то јест онај ко иде путем спасења, путем одрицања од греха а нарочито од содомства је по мом мишљењу православац! Опроатите ако грешим Нет не ошибаетесь! Путь через покаяние путь к спасению. Возможно падение, но это борьба. Тогда опять покаяние, и движение вперед к Богу. Не постоји ништа лоше! Пут кроз покајање пут ка спасењу.Производ може пасти, али то је борба. Онда опет, покајање, и крене напред ка Богу. Nina 777, Zayron and nana је реаговао/ла на ово 3 Осторожно! Неофит! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 А која је тачно сврха ове теме? Шта одговор на питање из наслова треба да произведе у пракси? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Upravo o tome i govorim ali zajron je negde daleko. Naravno da je Kršten i naravno da je pozvan da se bori protiv pale prirode ali ja govorim o čoveku koji ne želi svoj greh da promeni niti da dopusti Hristu da pošast iskupi svojom žrtvom, da li takav čovek može sebe nazivati Hrišćaninom? dala sam vec odgovor...moze,zato sto covek ne treba automatski da prihvati nesto kao greh,nije masina...naravno da oni koji se vise trude u Hristu,iz ljubavi prema Bogu,da su mu i blizi.Prisajedinjenost crkvi i Hristu nije kod svih ista,ali to ne znaci da je van tora,jer ne razume svoj greh,ne moze mehanicki da prihvati,ne treba ga ni izbacivati,...sa druge strane mozda ga drugi aspekti zivota spajaju jace sa crkvom nego neke koji su po tom pitanju ok,ali su npr.oholi i ne vide to,kao sto ovaj ne vidi svoj greh. Treba vreme da covek progleda,vreme da ustane u borbu,vreme da pobedi.Mada ima i onih koji radikalno,revolucionarno,a ne evolutivno menjali svoj zivot i sebe,al takvi su redji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Upravo o tome i govorim ali zajron je negde daleko. Naravno da je Kršten i naravno da je pozvan da se bori protiv pale prirode ali ja govorim o čoveku koji ne želi svoj greh da promeni niti da dopusti Hristu da pošast iskupi svojom žrtvom, da li takav čovek može sebe nazivati Hrišćaninom? A sad koji je to takav u SPC? Ako misliš na tu sad beogradsku paradu, ta nema nikakve veze ni sa SPC a ni sa KC, nije ju organizovala ni beogradska arhiepiskopija a ni nadbiskupija. Kakve veze sad imaju nekakvi LGBT pripadnici sa hrišćanstvom ako se ni ne izjašnjavaju nigdje na javnosti kao hrišćani već najvjerovatnije svakako nekako drugačije: agnostici, ateisti, antiteisti, budisti a najmanje kao pravoslavci, protestanti ili katolici. Onda je sasvim svejedno kakvi su i koji su i u kakvim se sve to grijehovima valjaju. Crkvi su bitni takvi koji su njeni članovi i vjernici, bili pokršteni i hodaju na liturgiju, primaju Svete Tajne itd. smatraju se vjernicima te Crkve a koliko vidim oni ovdje nikakve parade nisu organizovali a ni ne organizuju. Nećemo sad branit gradjanima države da hodaju po ulici, kakve to veze ima sa nama i sa Crkvom ako oni nisu naši članovi? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 А која је тачно сврха ове теме? Шта одговор на питање из наслова треба да произведе у пракси? Imamo situacije gde pravoslavni Hrišćanin prihvata svoju palu prirodu,ne bori se protiv nje, niti dopušta Hristu da taj njegov greh otkupi žrtvom svojom i da se pri tom naziva Hrišćaninom i iskazuje ljubav prema Bogu. Pošto sam to prvi put video i čuo juče,hteo sam da porazgovaramo o tome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 dala sam vec odgovor...moze,zato sto covek ne treba automatski da prihvati nesto kao greh,nije masina...naravno da oni koji se vise trude u Hristu,iz ljubavi prema Bogu,da su mu i blizi.Prisajedinjenost crkvi i Hristu nije kod svih ista,ali to ne znaci da je van tora,jer ne razume svoj greh,ne moze mehanicki da prihvati,ne treba ga ni izbacivati,...sa druge strane mozda ga drugi aspekti zivota spajaju jace sa crkvom nego neke koji su po tom pitanju ok,ali su npr.oholi i ne vide to,kao sto ovaj ne vidi svoj greh. Treba vreme da covek progleda,vreme da ustane u borbu,vreme da pobedi.Mada ima i onih koji radikalno,revolucionarno,a ne evolutivno menjali svoj zivot i sebe,al takvi su redji. A Krštena gatara ili veštica? Hoćemo li odlaziti kod nje kao pravoslavke koja voli Boga i služi mu? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Kako ne može? Kad je transeksualac hrišćanin što ne bi onda mogao biti i homoseksualac? O tom je inače odlučivao i Sveti Arhijerejskiá Sinod SPC na upit transeksualne već pokrštene osobe pripadajuće SPC i blagopočivši patrijarh +Pavle je potpisao dokument kojim joj bilo omogućeno izdat pravovaljanu krštenicu na novo ime i bila potrvrdjena valjanost i važenje već učinjenog krštenja. Jer se krštava osoba a ne spol. Tako je glasilo obrazloženje. Dakle može. A sad nastavite sa raspravom. Provjerite to sami, ja sam te dokumente lično čitao na internetu a potvrdjena je bila i njihova istinitost. No, poslije ih je neko povukao sa interneta ili se promjenila adresa, tagovanje ili sl. pa se više ne mogu naći. Covek je lepo pitao ono sto sam ja citirao - "da li moze ako se ne kaje". Odgovor na to je - ne moze. Ненад Р. and nana је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Не. Pošto sam to prvi put video i čuo juče,hteo sam da porazgovaramo o tome. Ако није нешто много лично, испричај и нама... јер заиста, само овако постављена тема се завршава са НЕ, и нема се више о чему. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Imamo situacije gde pravoslavni Hrišćanin prihvata svoju palu prirodu,ne bori se protiv nje, niti dopušta Hristu da taj njegov greh otkupi žrtvom svojom i da se pri tom naziva Hrišćaninom i iskazuje ljubav prema Bogu. Pošto sam to prvi put video i čuo juče,hteo sam da porazgovaramo o tome. А зашто је важно ставити до знања Панарету да не може да буде хришћанин? Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 A Krštena gatara ili veštica? Hoćemo li odlaziti kod nje kao pravoslavke koja voli Boga i služi mu? necemo mi ni u gej klubove da odlazimo,ali i gatara treba da shvati da je magija zlo(treba da shvati,ne moze odjednom)...nemamo mi nikome pravo reci,ti nisi Hriscanin,oni ce i sami shvatiti ako budu voleli,zeleli sve jace Hrista u svojim srcima sta im valja ciniti,jer nas nasi gresi udaljuj od tog cilja. Evo meni je npr.u jednom periodu zivota dosadila duhovna revnost,molitva,post,sluzbe...i nije morao niko da mi kaze,ti nisi Hriscanka,sama sam se udaljila,i da mi je rekao odbijo bi me mozda za sva vremena(jer ko si ti da tudjem sluzi delis packe),a kad sam pojacala revnost,sve mi je nekako postalo blize i sladje.Neka ih,neka se zovu Hriscani,neka svokog tu,samo ako ne ugrozava druge,neka je i kraj vrata crkve,i na minut da se pojavi,neka ga,meni niko ne smeta a jos se manje osecam pozvana da odredjuem ko ima pravo da dobije ime Hrriscanin.Moj dobar drug gej pokazao je vise topline i pozrtvovanja prema meni nego mnogi strej prijatelji,dakle polako sa banovanjem ima bas tema o banovanju sad..strano je hriscanskom duhu ljubavi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 А зашто је важно ставити до знања Панарету да не може да буде хришћанин? Зто што је важно извадити трн из ока брат свога. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 Covek je lepo pitao ono sto sam ja citirao - "da li moze ako se ne kaje". Odgovor na to je - ne moze. Može, čak i u tom slučaju ostaje hrišćaninom ako je već pokršten, ali nevrijednim, "papirnatim" hrišćaninom "pro forma", samo na krštenici. No, Bog ni takve ne odbacuje jer svako ima šansu promjenit taj svoj život sve do smrti ili se barem u posljednjopj minuti iskreno pokajat za sve to loše i grješno što je radio. Hrišćanin kanonski ne prestaje biti nikada hrišćaninom, njim ostajemo do konca svijeta i do Božijeg Suda, jer krštenje je vječni neizbrisivi pečat. Može biti samo udaljen iz Crkve što je disciplinska mjera ali i u tom slučaju ostaje hrišćaninom, pa čak i u slučaju kad predje na budizam ili islam, k scientistima, Jehovistima itd. On bude tvrditi tada da nije više hrišćaninom već budistom ili muslimanom itd. ali za nas a to je nama jedino mjerodavno, što Crkva i mi kažemo o njemu - da je otpadnikom, otpalim hrišćanom i ostaje zauvijek takvim hrišćaninom dok se ne pokaje i ne vrati a Crkva ga natrag ne primi ponovo. A ne zanima nas šta on sam o sebi tvrdi da jeste, to može tvrdit šta hoće, nije to uopšte bitno a ni mjerodavno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 17, 2014 А зашто је важно ставити до знања Панарету да не може да буде хришћанин? Naravno da ne želim nikome da stavljam do znanja,bez priče i konstruktivne diskusije na tu temu. On nije želeo da nam kaže razloge Hristove blagodati koju je dobio,da prihvati svoju palu prirodu i da se ne bori Hristom protiv nje,pa sam prinudjen da otvorim temu,kako bi čuo još nekog osim samog sebe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука