Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Али видиш ја мислим да није одговорно, а још мање хришћански говорити из љубави некоме да је нешто по-грешно,а истовремено немати јасан пут исцељења те патологије. Онда је то поучавање да је хомосексуализам грех више ту ради мира оног ко поучава-да је правоверан, "на путу Отаца", да исправно сагледава и поступа, шти је помало егоистично, него што је речено из истинске љубави и бриге за грешнике, у овом случају хомосексуалце. На жалост, по овом питању наша Црква нема храбрости чак ни да каже истину-да њен приступ хомосексуалности нужно значи целибат. Јасан пут, како кажеш, зависи од линости до личности. Не постоји општеважеће решење. Важно је савладати то своје сопство које нас детерминише као такве. Односно, личност треба да буде испред властите "хемије" (надам се да ме разумеш шта хоћу да кажем). Конкретан човек, са својим проблемом и својим животом, у разговору са својим духовником (свештеником, са оним који нас духовно води, исповеда, саветује) треба да одреди меру и шта му је чинити, како би победио у тој борби. Уздржање, које помињеш, је свакако једно од решења (аскеза, вежба у уздржавању од страсти). Неко ће можда своју сексуалну енергију ипак успети да преусмери на мушко женске односе (нпр. бисексуалци), односно ућиће у брачне воде. Зато кажем, нема једног решења за све. Свака је личност прича за себе. LISA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 A nije isto zato sto tako pise u nekoj knjizi ili zato sto znas mnogo gej osoba pa si se uverila da medju njima ne moze biti bilo kakve ljubavi, a kamoli ljubavi jednake bracnoj? Ako si vernik onda znas sta je blagoslov i blagoslovena zajednica ljubavi ako nisi ja nisam osoba koja moze da ti pomogne da shavtis. To se inace ne odnosi na gej osobe vec na sve ljude koji su ili zele biti Hriscani.Ako ne zelis to je tvoj izbor.Moj je Bozja volja,a ako ti mislis da su Hriscani ljudi koji su se zakcili za neke knjige pa od toga zive to je tvoje slabo poznavanje Hriscanstva. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 @@Александар Милојков, ОК, причаћемо сутра, можда баш око ове сакраменталности брака, дао си ми добру идеју да се на томе разговара даље. Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 већ сам рекао- на жалост, хришћанство нема шта да понуди педерима осим кастрације. Ово није тачно. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Наравно да се може без секса. Али може и да се одлепи ако је нагон велики, а незадовољен. Све зависи од случаја до случаја. Неки људи су готово асексуални. И о свему томе се може теоретисати. Питање је где ћеш ти бити кад и ако неко одлепи јер је мислио да неће одлепити без секса? Хоћеш ли му помоћи. Наравно да нећеш. Нећеш ни чути за њега. Несрећник ће остати сам са својим одлепитисом. Нисам ја тај који ће било коме да одређује шта ће да чини на духовном плану. Људи треба да имају искусне свештенике за духовнике, који ће умети да их изведу на прави пут, без штетних последица. Тај посао захтева праве, компетентне људе. Има их, хвала Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 a ako ti mislis da su Hriscani ljudi koji su se zakcili za neke knjige pa od toga zive to je tvoje slabo poznavanje Hriscanstva. Aha. Opsesivno-kompulzivno citiranje Biblije i Otaca i pozivanje na njih bas pobija moje tvrdnje... Margareta је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Господ је створио мушкарца и жену, и тада им је заповиједио '' Рађајте се и множите се! '' . Мислим да је тиме све речено. Натан је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Al' kad bismo uzeli jedan dugogodisnji gej i strejt par, i poredili ih, videli bismo da je jedina sustinska razlika u tome sto su ovde dve osobe istog a tamo dve osobe razlicitog pola. Ta razlika u dubini postoji samo u knjigama. A ti nastavi da radije verujes knjigama umesto zivotu, imas pravo na to. Петре, ја сам хришћанин и ја верујем у оно што сам ти горе написао. А писао сам о хришћанској антропологији и о светотајинској димензији сједињења мушког и женског. Мени је појам љубави много, много више од емоције о којој ти говориш. Немам ништа против да људи мисле и верују другачије. Ја сам, како рекох, хришћанин и као такав одговарам на питање. ИгорМ and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Sto nema nikakve veze sa ovim o cemu mi pricamo. Tamo je pitanje bilo "kako to Bog dozvoljava" a ovde pricamo o tome da li je nesto po nuznosti pirode ili uvek samo po necije izboru. Nije problem naseg nesporazume bilo cija ucenost ili neucenost vise je razmisljanje iz pogresnog pravca da tako kazem. U krajnjoj liniji kada bi bio dosledan ovo svom stavu ti bi trebao biti protiv celokupne medicine. Пошто си променио пост, да одговорим још на ово, па одох, доста за данас од мене. Апсолутно нисам против медицине, сматрам да све што је створено створено је од Бога па тако и медицина, да буде на корист људима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Aha. Opsesivno-kompulzivno citiranje Biblije i Otaca i pozivanje na njih bas pobija moje tvrdnje... Ko je citirao Bibliju i Svete Oce?Ni jedan citat nisam navela.Sta ti tacno zelis u ovom razgovoru?Ako te interesuje sta Biblija kaze o homoseksualizmu sedi brate pa citaj,ako te pak ne interesuje idi zivi kako zelis...jel te neko drzi?Ja ne. Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Једино што мислим да је бесмислено овде, то је мешање атеиста у расправу. У целој расправи најбитнију улогу има Он чије постојање ви негирате, тако да уопште не видим како можете да допринесете теми, сем ко што је Маргарета, негде на почетку теме, изокола нам ставила до знања о непостојању ђавола и о митским бићима у која ми верујемо. Лапис Лазули, lab_man, kordun and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Једино што мислим да је бесмислено овде, то је мешање атеиста у расправу. У целој расправи најбитнију улогу има Он чије постојање ви негирате, тако да уопште не видим како можете да допринесете теми, сем ко што је Маргарета, негде на почетку теме, изокола нам ставила до знања о непостојању ђавола и о митским бићима у која ми верујемо. Mnogo im je dosadno na njihovoj strani sveta pa dosli da nam objasne da je i nama besmisleno sve . Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Al' kad bismo uzeli jedan dugogodisnji gej i strejt par, i poredili ih, videli bismo da je jedina sustinska razlika u tome sto su ovde dve osobe istog a tamo dve osobe razlicitog pola. to se ti samo nadaj Благовесник, Sasa Kolbas and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Петре, ја сам хришћанин и ја верујем у оно што сам ти горе написао. А писао сам о хришћанској антропологији и о светотајинској димензији сједињења мушког и женског. Мени је појам љубави много, много више од емоције о којој ти говориш. Немам ништа против да људи мисле и верују другачије. Ја сам, како рекох, хришћанин и као такав одговарам на питање. Kolk'o je meni poznato, hriscansko ucenje pa tako i asketika treba da se temelji na iskustvu zajednistva sa Trojicnim Bogom, a u slucaju homoseksualnosti mi se cini da je jedino sto postoji beskrajno teoretisanje. Kad god sam procitao bilo gde kod Otaca nesto o homoseksualnosti i video nacin na koji o tome govore (gomila prideva + uverenje da izmedju dve osobe istog pola nikakva ljubav nije moguca) uvek sam se pitao jesu li uopste imali u vidu da postoje gej parovi. Niko nije pokazao sta je to sustinski tol'ko drugacije (osim nekih objektivnih kriterijuma - razlicitost polova, radjanje dece itd), a jos manje - sta je to stetno kod homoseksualnosti. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 18, 2014 Пријави Подели Написано Јун 18, 2014 Једино што мислим да је бесмислено овде, то је мешање атеиста у расправу. Маргарета Hej, ja se na ovom forumu o mnogim stvarima nisam nikad izjasnila niti se etiketirala u neku grupu, stoga te molim da me ni ti ne etiketiraš, malo je bezveze, ne treba mi posrednik. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука