lab_man Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 ukratko- iz sebičluka... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Varaju buzdovani i paganke koji bleje po gradovima umesto da se sklanjaju prirodu i da se dovode u red. Pobozni ljudi koji zive po prirodnim zakonima ne mogu pasti u takva iskusenja jer pored redovnog citanja biblije jedu uglavnom sirov hranu bas kao u Mojsijevo vreme. Anette, kordun and Juanito је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Pobozni ljudi koji zive po prirodnim zakonima ne mogu pasti u takva iskusenja jer pored redovnog citanja biblije jedu uglavnom sirov hranu bas kao u Mojsijevo vreme. I žive srećno do kraja života. Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 I žive srećno do kraja života. Sa tim sto taj kraj vrlo brzo doci jer ce Bog uzdrma citavu planetu zbog silnog kurvanja. Juanito and Anette је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Varaju buzdovani i paganke koji bleje po gradovima umesto da se sklanjaju prirodu i da se dovode u red. Pobozni ljudi koji zive po prirodnim zakonima ne mogu pasti u takva iskusenja jer pored redovnog citanja biblije jedu uglavnom sirov hranu bas kao u Mojsijevo vreme. jel to nesto iz mikijevog repertoara , hahha Aquilius Cratus and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 jel to nesto iz mikijevog repertoara , hahha Yup, gospel of Miki The King. Grizzly Adams and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Ниси преварио, али си знао да си с том цуром само тренутно и да ћеш се за који месец сексати са другом. Тако свако може да не вара... Па да имао сам само једну дужу везу.. то је то... мада у принципу из истог разлога не варам из ког ни немам везе.. не задржавам се ако немам разлога.. не одржавам ништа што мислим да неће да опстане... например та што сам био са њом.. нису ме занимале друге, то је то.. да су ме занимале... не бих више био са њом... Жика је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Pobozni ljudi Prepoznajem se u potpunosti... Kacam 'vako divna, smerna, prepostena... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Хтедох да отворим нову тему, али пронађох ову. Интересује ме зашто би се један хришћанин који се труди да то буде, увредио ако би га девојка/жена преварила? Исто важи и обрнуто, за хришћанку. Људи се увреде кад их неко превари па раскину везе. Е сад, ако се хришћанин не вређа, толико је истрениран и духовно набилдован да му ругање, ударање шамара па и прељуба не могу ништа, зашто такав хришћанин не би остао у вези/браку са особом која га вара без икаквог смарања: ''Немој да ме вараш, ћу да те оставим'', него ако и сазна, прихвати то као сва остала сагрешења његовог ближњег јер га воли? Ако неког волимо, а тај нас превари, да ли бисмо требали да се разилазимо са њим због неких космичких принципа или треба да останемо заједно без обзира на ситуацију? Ово ако партнер вара, али хоће да остане са нама. Што би ми сметало као хришћанину да моја девојка/жена буде са неким другим кад је потера нагон, а ја рецимо постим или не могу или нећу једноставно? Исто тако, што полигамија није хришћанска? Ако се сви који хоћемо да ступимо у такав однос сложимо да је то у реду, у чему је проблем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Prevara (preljuba) i trpljenje iste je meni neki vid mucenistva. A jednostavno, nismo svi zreli i spremni da potrpimo takav vid mucenistva. Onaj ko moze, svaka cast. I mislim da nije nuzno tj. obavezno da se oprosti preljuba iako smo hriscani. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Хтедох да отворим нову тему, али пронађох ову. Интересује ме зашто би се један хришћанин који се труди да то буде, увредио ако би га девојка/жена преварила? Исто важи и обрнуто, за хришћанку. Људи се увреде кад их неко превари па раскину везе. Е сад, ако се хришћанин не вређа, толико је истрениран и духовно набилдован да му ругање, ударање шамара па и прељуба не могу ништа, зашто такав хришћанин не би остао у вези/браку са особом која га вара без икаквог смарања: ''Немој да ме вараш, ћу да те оставим'', него ако и сазна, прихвати то као сва остала сагрешења његовог ближњег јер га воли? Ако неког волимо, а тај нас превари, да ли бисмо требали да се разилазимо са њим због неких космичких принципа или треба да останемо заједно без обзира на ситуацију? Ово ако партнер вара, али хоће да остане са нама. Што би ми сметало као хришћанину да моја девојка/жена буде са неким другим кад је потера нагон, а ја рецимо постим или не могу или нећу једноставно? Исто тако, што полигамија није хришћанска? Ако се сви који хоћемо да ступимо у такав однос сложимо да је то у реду, у чему је проблем? Проблем је у поносу. Кад нас неко превари, нама је у ствари повређен понос, што је последица гордости. А прећи преко повређеног поноса је мнооого тешко. И то важи и за хришћане и за нехрићане. ”Зар је он/она бољи/боља од мене?” Ако пажљиво размислимо и загледамо се у себе, видећемо да се свако једење због (било какве) преваре у ствари егоцентрично. Увек је ”ЈА” у центру тог бола. Шта има лоше у полигамији/полиандрији ако се тако договоримо? Нема ништа лоше, само што црква каже: ”но но”. И ко хоће да буде у цркви, мора да слуша. Просто и једноставно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 2, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2014 Зашто људи варају? Може ли се то препознати или не? Ако једном преваре- увијек ће, истина или лаж? Poligamija je deo naše prirode, ako možemo da se izdignemo iznad prirode, nećemo varati Samo Ana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Varaju i žene, ali ređe. Ako sagledaš stvari realno videćeš da je to tačno. Retko koja žena će se hvaliti sa tim. Ja ih ne poznajem. O suprotnoj situaciji sam već pisala. А можда они што се хвале само причају,а нису преварили...не уједа сваки пас који лаје Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 прељубу Или је мушкарац/жена кретен као особа, или им нешто фали у вези/браку. Мислим да је овај други разлог узрок 90% прељуба. Љубав, веза и брак потребују жртвовање, напор и одржавање, освјежавање и сталан рад на томе. Многи чим ступе у брак опусте се, аааааааај не мора се више трудити, ето путовање је готово. А није. И ту доста људи гријеши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Зашто људи варају? Може ли се то препознати или не? Ако једном преваре- увијек ће, истина или лаж? Варају јер су слабе личности . Истину неретко није лако рећи , али је часно за разлику од лажи. Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука