Данче* Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Данче, свашта људи (у овом случају жене) измисле да оправдају или умање свој грех. Превара је превара. Слажем се са тобом да је превара,превара поготово ако су брачници дали завет пред Христа.прељуба је смртни грех ако нема искрено покајање и исповест било то да је жена или мушкарац и ја никога не оправдавам,уствари ко сам ја да оправдавам некога или да судим некоме...Ово што сам написала је из живота из окружења нисам измислила... Има једна поука Старца Пајсија који каже:" са три греха демони владају целим светом:блудом,пијанством и богатством." Натан је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 За лажи нема никакво оправдање . Ретко кога живот миулује па без обзира на то , не лажу сви . Сви људи имају својих проблема , па зар треба сви да лажу . Наш народ каже , На муци се познају јунаци " Срђан Ранђеловић, Натан and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Плус, што је најжешће. живимо у култури која промовише такав стил живота. Ако ниси лупао рецкице (па макар и паралелно) ниси баш неки фрајер.......... да не идемо даље. Ко нас је учио верности, оданости, романтици,......... где има то? Опет знам доста примера где су се људи кајали и добили утеху, покајали су се пред сестрама својих жена и оне су их тешиле..... Милост ће се тражити од нас Frajer ,ni to nije opravdanje. Ne ulazim u razloge,oni su individualni.Posledice su nešto što vrlo liči jedna na drugu...ali znamo da je svaka nesrećna porodica nesrećna na svoj način,tako da ni u tom smislu niko nije isti.... Nije morao niko da nas uči,sami smo se naučili kroz primere bližnjih,više negativne nego pozitivne.Kad čovek oseti na sebi ,nikad mu ne padne na pamet na nekom učini slično,bilo šta.... Zato ja mislim da su najnežniji oni ljudi prema kojima su neki bili preblagi,drugi presurovi....Ne znam,ne postoje pravila,ljudska duša nije matematika. A da li će neko da se kaje zbog svojih graha ,to je njegova lična stvar.Ja bih volela da se svi ljudi spasu i ja sa njima,ali mi ne znamo Božji sud. Naše je da nikome ne sudimo. Zaključak---->Ne treba varati,ne postoje opravdanja. Kad bi mene neko prevario,ne bih mu lako oprostila,zaista.Koliko god bili blagi jedni prema drugima,poverenje se teško stiče i najlakše gubi,bez poverenja nema ni prijateljstva,a kamo li nečeg više... P.s. A ti Draško,kako bi postupio ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Занимљиво да о овоме увек расправљамо у другом или трећем лицу... Осим тога, треба ли бити баш толико искључив? Сви смо ми у суштини осетљива бића и свима нешто недостаје - пажња, нежност, радост, осмех. И није свака "превара" иста. Погледајте овај филм ако нисте: Juanito, Млађони and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Занимљиво да о овоме увек расправљамо у другом или трећем лицу... Осим тога, треба ли бити баш толико искључив? Сви смо ми у суштини осетљива бића и свима нешто недостаје - пажња, нежност, радост, осмех. И није свака "превара" иста. Погледајте овај филм ако нисте: Никако не могу да се натерам да погледам овај филм . Сама помисао на Клинта Иствуда у романтичној улози ми је некако одбојна . Што би рекли Амери , it's just plain wrong . Драшко, Juanito, Grizzly Adams and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 P.s. A ti Draško,kako bi postupio ? У ком случају? Кад бих преварио или био преварен?Немам ја те неке необуздане нагоне који би ми били искушење за превару и мислим да сам по изради такав да ме те преваре не интересују.... Чини ми се да бих опростио да ме жена превари, а да ли бих починио то не знам Данче* је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Чини ми се да бих опростио да ме жена превари, а да ли бих починио то не знам И после би све било океј, по старом као прије... не би сумњао доживотно? Било би све супер? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 И после би све било океј, по старом као прије... не би сумњао доживотно? Било би све супер? Зависи шта је узрок. Бракови пролазе кроз кризе, сад ме не вуци за језик шта све може и шта све човеку падне на памет, али људи се и одаље, неко можда крене да одбија партнера у кревету и........ куда сад? Људи смо, жељни смо топлине, и свега оног лепог. Генерално имам поверења у људе, тако полазим. Свашта човек може да забрља и зашто да му се не опрости. Има мушкараца и жена који су можда мало више нестални и некако им није баш тешко да шврљну и склизну, али ја нисам изабрао такву особу, не бих могао. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Немам ја те неке необуздане нагоне који би ми били искушење за превару и мислим да сам по изради такав да ме те преваре не интересују.... Има мушкараца и жена који су можда мало више нестални и некако им није баш тешко да шврљну и склизну, али ја нисам изабрао такву особу, не бих могао. Као што рекох на једној другој теми, јако је важно да мушкарац и жена у вези/браку имају отприлике подједнако изражене нагоне и погледе на те ствари, како би се слагали и разумели једно друго. Ненад Р. and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Као што рекох на једној другој теми, јако је важно да мушкарац и жена у вези/браку имају отприлике подједнако изражене нагоне и погледе на те ствари, како би се слагали и разумели једно друго. Таачно ако ту шкрипи, прво дође фрустрација, а фрустрација је мајка ....... ко зна све чега "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Најбоље би било да неко ко је варао искрено каже зашто је то урадио.... овако је чисто шпекулисање. Ја лично никад нисам преварио.. тако да не могу ништа да кажем... Али су неке девојке варале момке са мном. На ту тему могу...нешто Прво већина тих што су варале ни не воли сама себи да призна да вара. Већина је била "у паузи смо" а нису били "у паузи" осим наравно за њих... Шта је тачно у питању.. шта их вуче не знам... Дакел већина људи која вара или не сматра варање нечим лошим.. или то варање обликује тако да у њиховој глави не изгледа толико лоше.. Жика је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Ја лично никад нисам преварио... Ниси преварио, али си знао да си с том цуром само тренутно и да ћеш се за који месец сексати са другом. Тако свако може да не вара... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Ниси преварио, али си знао да си с том цуром само тренутно и да ћеш се за који месец сексати са другом. Тако свако може да не вара... Па? Није спавао са другом, док је био са њом. Није исто. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Па? Није спавао са другом, док је био са њом. Није исто. Ма ОК, само мени то све никако да се сложи у глави и постане јасно. Верност је ту пуко формално задовољавање некаквог усменог уговора који свакако истиче за који месец. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Nemam pojma... Ne poznajem osobu koja nije prevarila/(u)cinila preljubu... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука