Млађони Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Kakve regulacije? Vise mi se cini da je to samo izgovor. Причао је о томе у једном од својих Фри ТО чуз документараца... ево ти википедија чланак... шта се дешавало... http://en.wikipedia.org/wiki/Airline_deregulation http://www.economist.com/blogs/gulliver/2013/08/airlines-america oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 A ja opet pitam sta ne valja sa trenutno najboljim aviokompanijama? Sta ne valja kod Singapore Airlines ili Qatar airways? Па замисли сада да живимо у СФРЈ и немамо апсолутно никакав контакт са спољним светом и онда питамо - шта не ваља Застави? Шта не ваља код Југа или Заставе 101? Све супер, иду кола, раде кочнице, волан, брисачи... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 У принципу проблем је што се држава превише мешала, па сада приватни не могу ни да исплове поред државних Већ сам поменуо то на овој теми негде - када држава нешто преузме, онда се губи подстицај за учеснике на тржишту да се тиме баве. То је деформација привреде која се онда веома тешко и болно исправља. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Па ја нисам рекао да се несреће не би дешавале. Незгода и кварова ће увек бити, такав је овај свет. Из искуства знамо да приватни сектор све ради боље и ефикасније од државног. Не знам зашто би авио-превоз ту био неки изузетак. Као и увек када је тржиште потпуно деформисано тешко је сада замислити како би то изгледало, али ако направимо паралелу са осталим индустријама можемо да наслутимо. Аутоиндустрија се није развила ништа брже од индустрије авиона. Можда је чак и спорије, само што поштењачина која је направила ову сликовницу није нашла за сходно да нађе праве представнике једног и другог, него качи шатл. А Ово остало је IT. Није баш за поређење са авионима, али небитно. И пази, не залажем се ја да држава мора да прави авионе, нити чак да буде власник авиопревозника (ваљда је то јасно из мог целокупног писања), већ да треба на силу да натера свакога ко прави авионе и сваког ко их користи да увек и у сваком тренутку мора да буде потпуно ажуран са безбедношћу. Компанијама нико не брани да изађу с нечим новим и још безбеднијим (што се и дешава у пракси), али не могу нешто да не ураде, па да онда чекамо да падне авион да би дата компанија банкротирала. И још нешто у вези ове сличице. Лик је поставио шатл два пута. Хоће ваљда да каже како је НАСА, као државна агенција, трома и спора на иновацијама. Ништа не мења. Делимично тачно, НАСА има својих бољки, али прво што то није компанија, него научна установа од које не треба очекивати технолошке иновације (иако се увек појави понеко ту и тамо), већ нова научна открића, а друго и још важније - па како га бре није срамота да ово прави, а да се мало, макар мало не информише пре тога? Знате ли шта је microburst? То је једна врло гадна метеоролошка појава која је довела до неколико фаталних несрећа. Тадашњи радари у авионима нису могли да их детектују (да ли уопште или су могли, али касно, не сећам се). И онда је неколико инжењера из НАСЕ и других државних агенција развило радар село у авион и кренуло да лови ове microburst-ове ради тестирања радара и тиме да ризикују животе, како би човечуљак који је направио ову слику летео безбедније, заједно са остатком планете. То је далеко, далеко већи дар човечанству од ових осталих ствари, које јесу несумњиво велике и мало који приватник би се одлучио да крене у такву експедицију. И то сваки човек са интегритетом треба да поштује, а не да пљује. http://www.youtube.com/watch?v=RRmzBg54UFo Justin Waters је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Па замисли сада да живимо у СФРЈ и немамо апсолутно никакав контакт са спољним светом и онда питамо - шта не ваља Застави? Шта не ваља код Југа или Заставе 101? Све супер, иду кола, раде кочнице, волан, брисачи... Jugo i zastava nisu isto sto i Sinagopore Airlines i Qatar airwyas, iako iza oboga stoji drzava. Ja te pitam konkretno sta ne valja sa uslugama Sinagpor Airlines, nema potrebe sad skretati sa preciznog pitanja. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 @@Juan, Гледао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Jugo i zastava nisu isto sto i Sinagopore Airlines i Qatar airwyas, iako iza oboga stoji drzava. Ja te pitam konkretno sta ne valja sa uslugama Sinagpor Airlines, nema potrebe sad skrecati sa preciznog pitanja. Не скрећем, него ниси разумео - не знам шта не ваља. Зато што немам са чим да упоредим. Ми не знамо како би изгледала авио-индустрија да је потпуно приватна. Исто као што неко ко зна само за Заставу не би имао са чим да упореди Југо и не би знао шта му фали. Осим ако није генијалац који може да предвиди све што су хиљаде инжињера током више деценија изумели и направили у Форду, Мерцедесу, Тојоти итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 10, 2014 Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Ja te pitam konkretno sta ne valja sa uslugama Sinagpor Airlines Не бих ја ту ништа дирооо... Плутон, DYNABLASTER, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 10, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 10, 2014 Не бих ја ту ништа дирооо... Karamba i karambita! Па где су вам били ови аргументи до сад!? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Не бих ја ту ништа дирооо... Mozda ti ne bi jer ne smes, ali ja bih! Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 11, 2014 Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Zvonke evo ti neki tekst, mozda ti je zanimljiv (ja ga nisam citao jer me to ne zanima) http://standard.rs/ekonomija/29251-%D0%BA%D1%9A%D0%B8%D0%B3%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B0-%D1%98%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%83-%D0%B1%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D1%83%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D1%83-%D1%83-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 11, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 11, 2014 Zvonke evo ti neki tekst, mozda ti je zanimljiv (ja ga nisam citao jer me to ne zanima) http://standard.rs/ekonomija/29251-књига-која-је-капитализму-бацила-рукавицу-у-лице Хвала бро, у току сам јер ме занима. Piketty findings undercut by errors Thomas Piketty’s book, ‘Capital in the Twenty-First Century’, has been the publishing sensation of the year. Its thesis of rising inequality tapped into the zeitgeist and electrified the post-financial crisis public policy debate. But according to a Financial Times investigation, the rock-star French economist appears to have got his sums wrong. The data underpinning Professor Piketty’s 577-page tome, which has dominated best-seller lists in recent weeks, contain a series of errors that skew his findings. The FT found mistakes and unexplained entries in his spreadsheets, similar to those that last year undermined the work on public debt and growth of Carmen Reinhart and Kenneth Rogoff. http://www.ft.com/intl/cms/s/2/e1f343ca-e281-11e3-89fd-00144feabdc0.html#axzz34JNAW6FU ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 17, 2014 Пријави Подели Написано Јун 17, 2014 Да ли икоме пада на памет да је у ствари неко нашу децу осудио на 8 година принудног седења у клупи, без обзира да ли она или њихови родитељи то желе или имају друге могућности, планове итд? Па и ја сам имао друге могућности и планове, многи имају. Има и других начина да се остваре могућности и планови, није једини да се не иде у школу. Поред тога, има људи који из далеко тежих и озбиљнијих разлога, него што је седење у школи, не могу да остваре своје могућности импланове. Имамо различите погледе на људе и децу. Ти сматраш да има нека најјача и основна ствар, као што је жеља да се не седи, и да деца треба да се поводе за тим нагоном. Ја гледам на ђаке као на вредне и јаке особе, које ће да се боре и седе у школи. Ко воли знање, жртвоваће се и седеће, ма колико му тешко било. Ђуро Станивук and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 2, 2016 Пријави Подели Написано Јун 2, 2016 Не, ништа нисмо научили: http://www.the-american-interest.com/2016/05/28/a-new-emperor-takes-the-throne/ "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука