Jump to content

Шта вас нервира?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не за свађу, већ издувавање. Мислим, више нема смисла - ти то не можеш, ја то смијем, срам те било, каква си ти будала брате, ајд ћути , спамеру и сл-... 

Подели на овим сајтовима

Primetio sam jednu stvar, ne krivim nikoga, mogu samo sebe ali ni to nema smisla (ima smisla ako uzmem u obzir da smo svi gresni i nestabilni), naime, kad na forumu nekoga pohvalim ili mu kazem nesto lepo, sve se preokrene naopako i cesto zazalim, tako da cu od sada da se uzdrzavam od toga.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Мени су сви добри и нико ми не смета. Извињавам се за офтопик.  :)))

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

wpid-funny-hate-everyone-quote1.jpg

Мене нико не нервира, нервиран највише сам себе.

Тиме што кажем себи да нечије понашање изискује реакцију нервирања.

Неки људи се непристојно понашају, а ја контам као да не смеју да се непристојно понашају према мени.

ШТо је глупост, смеју, е сад то што ја оћу то д им забраним па се нервирам уместо да искажем неку блажу емоцију, нпример малу фрустрацију и искулирм будалу, јер највише говори о себи. Сме да шаље поруку о себи какву год хоће.

Дакле нико ме не нервира, нервирам сам себе што хоћу да забраним будали да буде будала. Што је немогуће. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 8. 7. 2014. at 16:47, DYNABLASTER рече

Primetio sam jednu stvar, ne krivim nikoga, mogu samo sebe ali ni to nema smisla (ima smisla ako uzmem u obzir da smo svi gresni i nestabilni), naime, kad na forumu nekoga pohvalim ili mu kazem nesto lepo, sve se preokrene naopako i cesto zazalim, tako da cu od sada da se uzdrzavam od toga.

Не треба само кривити себе  , већ треба увек поћи од себе .

Нека напише неко ако му ја нешто сметам са својим постовима и у опште како се односим са другим људима на форуму , био би му захвалан јер можда и ја у нечему грешим.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Па то је и сврха форума - да људи дискутују, расправљају. Какав би иначе био форум где се сви слажу?

Свака тема би имала један пост и хиљаду "амина"... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 8. 7. 2014. at 19:42, Nebojš.a рече

Brate, ti si mlad da bi ti bili takvi živci. Nauči da se opuštaš.

Живот какав сам проживео у младости ме је довео  у то или да научим да имм живце од бетона, или да пуцам по свим шавоима. Обе ситуације су биле прихватљиве, а мени је ова друга дошла логичнија. 

Научио см см себе да када неко ради теби нешто што ти се не свиђа или ти неодговара, требаш да реагујеш живчно и агресивно.

Неке навике се споро мењају, али, бејби степс. 

Подели на овим сајтовима

Velika je razlika izmedju TI me nerviras i TO mi smeta kod tebe.

Kada potenciramo "TI me nerviras", onda negativno evaluiramo i osudjujemo celu licnost. Ljudi su najosetljiviji na to i uglavnom burno reaguju. Evaluiranje licnosti u raspravama, i inace, treba izbegavati. Vezbom se to lako postize, sam malo paznje.

Kada potenciramo "TO mi smeta kod tebe" (konkretan stav, ponasanje) onda se distanciramo od osude licnosti i ljudi to mnogo bolje podnose pa su i reakcije mirnije.

O ovome bi trebalo voditi racuna uopste, a narocito kada kritikujemo ponasanje dece. Ako imenujemo neko konkretno ponasanje onda i ima sanse da se ono promeni i unapredi, dostojanstvo licnosti ostaje netaknuto; kada imenujemo licnost (idiote jedan, nespretnjakovicu i sl) onda su sanse za promenom male, a posledice, ukoliko se to cesto cini u duzem vremenskom periodu, ozbiljne. Kako se ne stavljaju prsti u steker to je lako ukapirati, ali kako se od idiota postaje neidiot, e to je visa filozofija... :)

Preporuka onih koji se bave ovim pitanjem jeste i ta da se prilikom kritickog osvrta na necije ponasanje ili stav, obrazloze vlastita stanja, osecanja. 

Na primer, nije isto kada cujete - ti si jedan srbomrzac, i kada cujete - nekako mi bude tesko na dusi i rastuzim se kada procitam tvoje komentare u kojim iznosis kritike na racun srpskog naroda, konkretno... 

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

da svi imamo isto mišljenje, niko ne bi dolazio na forum... :D

Znam pojedine forume na sa kojih je određen broj forumaša otišao i formirao vlastiti forum...svi ti forumi su i pored zavidnog broja članova vrlo brzo nestali sa net scene jer nije bilo "perja koje leti"... 0703_read

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

On 8. 7. 2014. at 16:35, Драгана. рече
ТИ ме нервираш и ТО ми смета код тебе.

pravoslavni-odgovor рече:
"Од свих слабости својствених људској природи нема ни једног оболења, како душевног, тако ни телесног, за које се не може наћи лек у Св. Писму" (Свети Јован Златоуст). Уколико се савесно придржавамо светоотачких савета питање о повећаној неурози и неурастенији ће отпасти само по себи.

http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/Pravoslavlje_i_neuroza/04.htm

Подели на овим сајтовима

On 8. 7. 2014. at 20:34, LISA рече

Velika je razlika izmedju TI me nerviras i TO mi smeta kod tebe.

Да, тачно. Когнитивни биас генерализације. Oдчличан пост си написала.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cognitive_biases

Подели на овим сајтовима

On 8. 7. 2014. at 16:47, DYNABLASTER рече

To je samo jedan pol (kraj), a drugi je napad. Dobra je ravnoteža. Iako je i jedna i druga krajnost ljudska i treba ih tako i razumjeti. Svakog pa i sebe, ne krivviti druge, a ni sebe, tj. samo u razumnoj mjeri. Jer, svvi smo grešni i nestabilni :)

Подели на овим сајтовима

On 8. 7. 2014. at 16:35, Драгана. рече

Нема теме у којој нема препуцавањња. Сигурна  сам да други људи који нису чланови неће стећи лијепо мишљење о форуму, гдје свако свакоме '' спуушта '' . Напишите шта коме смета, шта вас нервира, ко би требао да смањи доживљаје, издувајте се, и будимо нормални на другим темама. 

Ideja je lijepa, ali da ne bude na ličnom nivou - jer treba kritikovati stavove i ponašanje, a ne ljude, nema tog smirenja ni kod koga, ego naš nasušni :)

"To me nervira i smeta mi" je dobro za ventilaciju i konstruktivno preusmjeravanje sukoba, ali nikako TI,TEBE, ili ogovaranje NJE, NJEGA. Većina sukoba su samo nesporazumi koji podgriju neke komplekse i onda jao.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...