Драгана. Написано Јул 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Не за свађу, већ издувавање. Мислим, више нема смисла - ти то не можеш, ја то смијем, срам те било, каква си ти будала брате, ајд ћути , спамеру и сл-... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Primetio sam jednu stvar, ne krivim nikoga, mogu samo sebe ali ni to nema smisla (ima smisla ako uzmem u obzir da smo svi gresni i nestabilni), naime, kad na forumu nekoga pohvalim ili mu kazem nesto lepo, sve se preokrene naopako i cesto zazalim, tako da cu od sada da se uzdrzavam od toga. Иван Ивковић, Дијана. and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Мени су сви добри и нико ми не смета. Извињавам се за офтопик. arizan, Џуманџи, LISA and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Мене нико не нервира, нервиран највише сам себе. Тиме што кажем себи да нечије понашање изискује реакцију нервирања. Неки људи се непристојно понашају, а ја контам као да не смеју да се непристојно понашају према мени. ШТо је глупост, смеју, е сад то што ја оћу то д им забраним па се нервирам уместо да искажем неку блажу емоцију, нпример малу фрустрацију и искулирм будалу, јер највише говори о себи. Сме да шаље поруку о себи какву год хоће. Дакле нико ме не нервира, нервирам сам себе што хоћу да забраним будали да буде будала. Што је немогуће. Лапис Лазули and zuti car је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Brate, ti si mlad da bi ti bili takvi živci. Nauči da se opuštaš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 On 8. 7. 2014. at 16:47, DYNABLASTER рече Primetio sam jednu stvar, ne krivim nikoga, mogu samo sebe ali ni to nema smisla (ima smisla ako uzmem u obzir da smo svi gresni i nestabilni), naime, kad na forumu nekoga pohvalim ili mu kazem nesto lepo, sve se preokrene naopako i cesto zazalim, tako da cu od sada da se uzdrzavam od toga. Не треба само кривити себе , већ треба увек поћи од себе . Нека напише неко ако му ја нешто сметам са својим постовима и у опште како се односим са другим људима на форуму , био би му захвалан јер можда и ја у нечему грешим. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Па то је и сврха форума - да људи дискутују, расправљају. Какав би иначе био форум где се сви слажу? Свака тема би имала један пост и хиљаду "амина"... Рада. and Панарет је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 On 8. 7. 2014. at 19:42, Nebojš.a рече Brate, ti si mlad da bi ti bili takvi živci. Nauči da se opuštaš. Живот какав сам проживео у младости ме је довео у то или да научим да имм живце од бетона, или да пуцам по свим шавоима. Обе ситуације су биле прихватљиве, а мени је ова друга дошла логичнија. Научио см см себе да када неко ради теби нешто што ти се не свиђа или ти неодговара, требаш да реагујеш живчно и агресивно. Неке навике се споро мењају, али, бејби степс. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 Velika je razlika izmedju TI me nerviras i TO mi smeta kod tebe. Kada potenciramo "TI me nerviras", onda negativno evaluiramo i osudjujemo celu licnost. Ljudi su najosetljiviji na to i uglavnom burno reaguju. Evaluiranje licnosti u raspravama, i inace, treba izbegavati. Vezbom se to lako postize, sam malo paznje. Kada potenciramo "TO mi smeta kod tebe" (konkretan stav, ponasanje) onda se distanciramo od osude licnosti i ljudi to mnogo bolje podnose pa su i reakcije mirnije. O ovome bi trebalo voditi racuna uopste, a narocito kada kritikujemo ponasanje dece. Ako imenujemo neko konkretno ponasanje onda i ima sanse da se ono promeni i unapredi, dostojanstvo licnosti ostaje netaknuto; kada imenujemo licnost (idiote jedan, nespretnjakovicu i sl) onda su sanse za promenom male, a posledice, ukoliko se to cesto cini u duzem vremenskom periodu, ozbiljne. Kako se ne stavljaju prsti u steker to je lako ukapirati, ali kako se od idiota postaje neidiot, e to je visa filozofija... Preporuka onih koji se bave ovim pitanjem jeste i ta da se prilikom kritickog osvrta na necije ponasanje ili stav, obrazloze vlastita stanja, osecanja. Na primer, nije isto kada cujete - ti si jedan srbomrzac, i kada cujete - nekako mi bude tesko na dusi i rastuzim se kada procitam tvoje komentare u kojim iznosis kritike na racun srpskog naroda, konkretno... Лидија Миленковић, Н И Н Е, lab_man and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 da svi imamo isto mišljenje, niko ne bi dolazio na forum... Znam pojedine forume na sa kojih je određen broj forumaša otišao i formirao vlastiti forum...svi ti forumi su i pored zavidnog broja članova vrlo brzo nestali sa net scene jer nije bilo "perja koje leti"... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 LISA је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 On 8. 7. 2014. at 16:35, Драгана. рече ТИ ме нервираш и ТО ми смета код тебе. pravoslavni-odgovor рече: "Од свих слабости својствених људској природи нема ни једног оболења, како душевног, тако ни телесног, за које се не може наћи лек у Св. Писму" (Свети Јован Златоуст). Уколико се савесно придржавамо светоотачких савета питање о повећаној неурози и неурастенији ће отпасти само по себи.http://www.pravoslavni-odgovor.com/Svet_oko_nas/Pravoslavlje_i_neuroza/04.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 On 8. 7. 2014. at 20:34, LISA рече Velika je razlika izmedju TI me nerviras i TO mi smeta kod tebe. Да, тачно. Когнитивни биас генерализације. Oдчличан пост си написала. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cognitive_biases oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 On 8. 7. 2014. at 16:47, DYNABLASTER рече Primetio sam jednu stvar, ne krivim nikoga, mogu samo sebe ali ni to nema smisla (ima smisla ako uzmem u obzir da smo svi gresni i nestabilni), naime, kad na forumu nekoga pohvalim ili mu kazem nesto lepo, sve se preokrene naopako i cesto zazalim, tako da cu od sada da se uzdrzavam od toga. To je samo jedan pol (kraj), a drugi je napad. Dobra je ravnoteža. Iako je i jedna i druga krajnost ljudska i treba ih tako i razumjeti. Svakog pa i sebe, ne krivviti druge, a ni sebe, tj. samo u razumnoj mjeri. Jer, svvi smo grešni i nestabilni ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 8, 2014 Пријави Подели Написано Јул 8, 2014 On 8. 7. 2014. at 16:35, Драгана. рече Нема теме у којој нема препуцавањња. Сигурна сам да други људи који нису чланови неће стећи лијепо мишљење о форуму, гдје свако свакоме '' спуушта '' . Напишите шта коме смета, шта вас нервира, ко би требао да смањи доживљаје, издувајте се, и будимо нормални на другим темама. Ideja je lijepa, ali da ne bude na ličnom nivou - jer treba kritikovati stavove i ponašanje, a ne ljude, nema tog smirenja ni kod koga, ego naš nasušni "To me nervira i smeta mi" je dobro za ventilaciju i konstruktivno preusmjeravanje sukoba, ali nikako TI,TEBE, ili ogovaranje NJE, NJEGA. Većina sukoba su samo nesporazumi koji podgriju neke komplekse i onda jao. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука