Jump to content

Хришћански поглед на вантелесну оплодњу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Па чини ти се - лепо запажаш.

Hvala na koplimentu.I tvoje zapažanje nije za zanemariti.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Наравно да није, штета што твоје јесте. 4chsmu1

Koliko je tvoj kompliment bio,toliko je i moj.Volim da uzvratim " simpatije",naročito kad su obostrane. greengrin
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ја мислила да волиш да опоменеш за спам. А да, то само када одговара...

Čisto da vidim dokle čovek može da ide ... :)
Подели на овим сајтовима

Inače hrišćani dobijaju blagoslov od svojih sveštenika za vto.Tako da ova polemika je već čini mi se izgubila smisao.

Sveštenici umeju i dušu da pogube svojim neznanjem, kao što umeju i da spasu svojim znanjem. Blagoslov ne funkcioniše automatski kako ga ko izgovori.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Sveštenici umeju i dušu da pogube svojim neznanjem, kao što umeju i da spasu svojim znanjem. Blagoslov ne funkcioniše automatski kako ga ko izgovori.

pa zato valjda biras svestenika koji ce da ti spasi dusu ,a ne da je pogubi

prvo valjda trazis svestenika ,pa tek onda blagoslov ,ali to je vec druga tema ....

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Inače hrišćani dobijaju blagoslov od svojih sveštenika za vto.Tako da ova polemika je već čini mi se izgubila smisao.

Ајде...

Хм, очигледно не добијају благослов од СВИХ свештеника.

Тако да чак ни на овом форуму расправа није изгубила смисао.

Што се мене тиче, мој смисао за расправу не зависи од благослова свештеника. Али, то сам само ја...

Подели на овим сајтовима

Стара рашко-призренска аксетска школа, духовништва - на челу са вл. Артемијем потоњим монахом,(сада, у на далеко чувеном ''егзилу''), није ама баш ништа чинила без благослова ''свог духовника''... Од куповине аута, налажење девојке или момка, начина облачења, одласка у позориште, биоскоп (у току поста посебице..), болницу, узимање лекова...наравно женидба и удадба.. практично ''благословом'' (свог духовника-наравно..), им је био испуњен сваки тренутак сваког Божијег дана...

.. Касније смо сазнали да су и проневере народних пара, за јавне кухиње оним мученицима тамо, такође биле са ''благословом'', чак се зна и за један ''благословени'' покушај убиства свештеника, а ево видимо да ''тај благослов'' још увек траје и кружи Шумадијом, са мањим или већим екскурсијама ка Београду и Косову..

Мислим опростите , на овим поређењима - знам како звуче ..али просто није ствар у '' пуком благослову''..: ''Учини'' ...или ''Не учини'' ... Ствар је много дубља и никако није постала бесмислена.. док се не укључе у решавању исте сви који су за то надлежни а пре свега на којима почива ОДГОВОРНОСТ... Толк'о..

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Тражење благослова од свештеника је лијепа и добра ствар.

Кад има довољно свештеника, кад имају времена и да не набрајам.

Ја затражим благослов кад га сретнем, и кад видим да нисам некако вишак и да не сметам.

То је наравно ријетко.

Нисам тражила нити зивкала нити досађивала за благослов.

Једноставно се обратим Богу, Ти Боже помози колико мислиш да ми је потребно

а ја ћу урадити у својој људској моћи колико могу.

Тешко је разграничити кад је тај благослов, пука форма, а кад је он истински.

Подели на овим сајтовима

Мени се чини да је ово други случај да се неко од српских Владика и Теолога изјасни директно, да - нема сумње да се ради о укидању слободе те одузимању права на живот, фетусу ..зиготу..дакле оплођеној јајној ћелији... која је ни мање ни више, него комплетна личност дакле нови човек, а то се једино може тумачити као убојство... или грешим.. ?

A koji je prvi ? I jel Teolog ili i Vladika...? I da li je jo$ neko konkretno govorio na tu temu...

Подели на овим сајтовима

Eво једног од ВЕЋИХ ДОПРИНОСА овој нашој теми о ВТО, и то са највишег мијеста...

Владика Давид - епископ крушевачки

Зашто бисмо били наивни па олако прелазили преко чињенице да приликом појаве и заживљења једног фетуса који има душу, најскупљу цену готово редовно плаћају управо други фетуси, односно зиготи са душом; та цена је њихова лична смрт и уништење. А ти проблеми наступају због ризика који у себи носи сами процес оплодње, одржање плода и његово домогавање живота.

Da bi se shvatilo koliki je idiotizam ovakvo gledanje na stvari, treba se podsetiti cinjenice da se oko 70% pirodno oplodjenih embriona ni ne zakaci za zid materice ili se odbaci u kasnijem periodu trudnoce.

Dakle svako ko je ikad dobio dete prirodnim putem je pri tom (u proseku) ubio bar dvoje, a seksualni cin je potencijalno ubistvo - cista lutrija.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Da bi se shvatilo koliki je idiotizam ovakvo gledanje na stvari, treba se podsetiti cinjenice da se oko 70% pirodno oplodjenih embriona ni ne zakaci za zid materice ili se odbaci u kasnijem periodu trudnoce.

Dakle svako ko je ikad dobio dete prirodnim putem je pri tom (u proseku) ubio bar dvoje, a seksualni cin je potencijalno ubistvo - cista lutrija.

Mnogo je kume.. misim mnogo, zaista .... i previ$e.. zaista...

Prvo, termin ''idiotizam'' koji tako olako lepi$ jednom ..bilo kom coveku ..nebitno...

Drugo,.. kazhe$ "svako ko je dobio dete - ubio je bar dvoje" .. otkud ba$ cifra 2... :)

Dok ovo sa 70% ''oplodjenih embriona'' koji s e"kache" to ti je $lag na tortu..i zahteva dodatno obja$njenje jer ovako je ..ako ni$ta drugo sme$no... Jo$ kazhe$... : Treba s epotsetiti "CHINJENICE" ..eheej..dokle ti bratac ide$..chuj chinjenice.. haha..

A najbolje od svega je, $to stav koji promovi$e$, najblazhe recheno nema nikakvog smisla...

Jer da ima smisla.. onda za abortus .. dakle za nasilni prekid trudnoce, po tebi nema nikakve prepreke..pa chak i ubistvo.. nekog odraslog choveka.. samo ako ima$ svoje dece.. :)

jer $to bi i imalo,.. jer si vec kao roditelj "to odradio" pa sad teraj.. mislim..to sam kazhe$..

Donekle tvoj stav obja$njava, ovo izja$njavanje kao "aTeiste" ..obja$njava.. ali ne i opravdava

Подели на овим сајтовима

Uf kakve teške reči. Na kraju krajeva za ovih, kako kažeš, 70% nije kriva žena, još manje muž ili partner, jer nije zavisilo od njihove volje i odluke. Nikako to ne može biti isto, ali normalno je da ateisti i vernici o ovome ne mogu imati isto mišljenje.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...