sanja84 Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 Pa reci šta nije rečeno o vantelesnoj oplodnji Kod transplantacije je problem što se samo zove kadaverična transplantaciju, ali on mora biti živ pre nego što počnu da ga čerupaju. Jedino sa bubrezima ima smisla, ali onda siromašni ljudi prodaju bogatima za malo para. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 1 минут, sanja84 рече Pa reci šta nije rečeno o vantelesnoj oplodnji Kod transplantacije je problem što se samo zove kadaverična transplantaciju, ali on mora biti živ pre nego što počnu da ga čerupaju. Jedino sa bubrezima ima smisla, ali onda siromašni ljudi prodaju bogatima za malo para. Можеш да се оплоди више јајних ћелија, па да се замрзну. После замрзавања могу да се униште уколико не постоји потреба да се опет користе. Могу да се ставе оплођене ћелије у материцу, више њих да се веже за материцу, а родитељи онда могу да кажу извади једну или две. Може и ништа од горе наведеног, да се не потпише замрзавње, да се стабе једна или више оплиђених ћелија и све да се донесу на свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 Može ovo , može ono...gde je etika? Mada etika je preblaga reč u ovim kontestima. Jednostavno se otišlo predaleko, i nece se stati na tome. Nije ista tema, ali sad imamo u Ukrajini "farmu" dece, gde zene radjaju za pare....sve je to bolesno...i ta vantelesna oplodnja. Mi smo na putu ovome, samo sa ljudima....sve je to uzasno bolesno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 Управо оно што сам ти горе написао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 2 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече ти си рекао да је имао благослов, али ако је имао онда мора да одговорно прича. Имаш благослов за емисију, али мораш да водиш рачуна шта причаш. Значи став Цркве, а то значи ако је нешто дискутабилно не може он да пресече као он је експерт. За неке је то богохуљење што је рекао, а за то није имао благослов сигурно. Добро Владимире, умолићемо Александра и Архиепископију да коленопреклон затраже опроштај од тебе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 6 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече А након овек акције Владике Григорија ниједан Владика није правио сличне хуманитарне акције ни у једној епархији,. Конкретно у Србији нема ни потребе, све је на терет буџета. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 11 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече питај ти ђакона ако га познајеш јер имао благослов за то што је рекао, а за остало ћемо лако. Искрено мислим да не треба учествовати у емесијама где се повлађује водитељкама да испаднемо као модерна Црква у тренду са науком. Јер испаднемо смешни. Поштујем твој утисак. Мој утисак је сасвим супротан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 На питање да ли сам имао благослов за наступ на поменутој телевизији - наравно да јесам. Безброј пута сам био у медијима, никада без благослова (ни као лаик). Што се тиче изнетих ставова, заснивао сам их на синодским документима Руске и Грчке Цркве. Ко је читао та документа (преведана су на наш језик), зна да су писана са великом пастирском бригом и благословеним осећајем за икономију. Све што сам рекао, може се наћи у тим документима, али пре тога треба утренирати свој ум - да има осећај за акривију и икономију. Моје је мишљење да је римокатолички свештеник изнео ставове у којима потпуно одсуствује икономија, иако се у акривијском смислу можемо сложити. То су ми након емисије рекли и неки пријатељи који су гледали емисију, а међу њима и један наш јако угледан свештеник. Ево књиге, па набавите и читајте: Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 А ево и професора Пена, који је много икономичнији од мене, по питању вештачке оплодње: Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вукашин Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 2 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече који је став наше Цркве? Што се тиче изнетих ставова, заснивао сам их на синодским документима Руске и Грчке Цркве. Видели смо да се Црква побунила против Владике Григорија? Пронађи књигу "светост брака" од светог оца нашег доба Рафаила Карелина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 2 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече који је став наше Цркве? Што се тиче изнетих ставова, заснивао сам их на синодским документима Руске и Грчке Цркве. Видели смо да се Црква побунила против Владике Григорија? Не знам шта је радио Владика Григорије, заиста. Став наше Цркве би требало да је идентичан, мада немамо сличне синодске или саборске документе (по питању биоетике). Хајде прво набавите књигу, прочитајте, па онда изнесите евентуалну критику. То шта ви лично мислите да је православни одговор, потпуно је небитно за ову тему. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 И у овој књизи имате синодске документе РПЦ: Основи социјалне концепције Руске Православне Цркве – Епархија бачка EPARHIJABACKA.INFO Visit the post for more. Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 14 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече Значи не знате, требало би али није, немате документе и упутства. Шта рећи. Само да Вам каћем да се многи не слажу с тим да је наша жеља и паре и технологија одлучујућа. Има оних који крену у Хиландар и на друга светиличта. А то нисте поменули као опцију. Не знам, јер ваше трач сторије и не треба да знам. Биоетиком сам се бавио и написао низ члнака на ту тему, који су објављени у црквеном часопису. Зато су ме, ваљда, и изабрали да идем у емисију. пре 16 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече Само да Вам каћем да се многи не слажу с тим да је наша жеља и паре и технологија одлучујућа. Има оних који крену у Хиландар и на друга светиличта. А то нисте поменули као опцију. Обрћете тезу, а то баш не волим. Обично одмах са таквима прекидам дискусију. Нико није ни тврдио ништа слично, а ходочашћа нису била тема емисије - већ став о биоетичким питањима. Крај дискусије са вама. Дејан and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 пре 5 минута, Владимир Владимирович Цар1 рече али и даље не знамо да ли ђакон имао дозволу да кеће то што је рекао. Какве су рекације биле у епархији? Углавном, добио си одговор. Уколико те занима мишљење у епархији, пошаљи им мејл. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Април 16, 2024 Пријави Подели Написано Април 16, 2024 Управо сада, Владимир Владимирович Цар1 рече али и даље не знамо да ли ђакон имао дозволу да кеће то што је рекао. Какве су рекације биле у епархији? Ne blamiraj se Putine...Lesandro (o. Aleksandar) je velika faca ispred SPC u odnosima sa javnosti...ili ti "javnoj sferi" (ne onoj hercegovackoj). Poslusali mene da ne treba covek kao on da bulazni po forumima, nego da radi velike stvari za Crkvu, da ne zakopava talente... i angayovali coveka...a pre svega rukopoloyili ga - fala Bogu. Ne znam tacno funkciju, ali ako hoce moze djakon da nam kaze - nije zgoreg. Naravno da ima blagoslov. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука