Grizzly Adams Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ћути, шта сам ја писао само молим Бога да се не пронађе... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ћути, шта сам ја писао само молим Бога да се не пронађе... Хоћеш да кажеш, молиш бога да NSA не објави... Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ko je za zabranu abortusa samo gura ga u ilegalu i nista vise, nece se spreciti od toga. Inace iz cisto bioloskih razloga nema razloga za totalnu zabranu jer mozak tek pocinje da se razvije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Ko je za zabranu abortusa samo gura ga u ilegalu i nista vise, nece se spreciti od toga. Inace iz cisto bioloskih razloga nema razloga za totalnu zabranu jer mozak tek pocinje da se razvije. Па већ је у илегали малтене. Сваки седми, осми абортус се пријави, већина тих "клиника" нема дозволу за обављање абортуса. Ово друго не контам.. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Па већ је у илегали малтене. Сваки седми, осми абортус се пријави, већина тих "клиника" нема дозволу за обављање абортуса. Има дозволу за обављање абортуса (то спада под "гинеколошке услуге" које не дефинише закон, него правила струке), али не шаљу податке институцијама којима треба да шаљу податке. Они то не раде због пацијенткиња, да се разумемо, или да би штитили њихову приватност ил нешто, они то раде искључиво да би избегли порезе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Има дозволу за обављање абортуса (то спада под "гинеколошке услуге" које не дефинише закон, него правила струке), али не шаљу податке институцијама којима треба да шаљу податке. Они то не раде због пацијенткиња, да се разумемо, или да би штитили њихову приватност ил нешто, они то раде искључиво да би избегли порезе. У том случају треба мењати закон. Да се очепи пар тих масовних убица у белим мантилима па да видимо како ће да иду на летовање, зимовање. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Abortus-ne(osim ako je dete bolesno,ili majka ) IVF-da . Doniranje reproduktivnih ćelija( spermatozoidi i jajne ćelije ) - ne . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Doniranje reproduktivnih ćelija( spermatozoidi i jajne ćelije ) - ne . OK ajde za abrotus razumem, ali koji je razlog ovome? Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 OK ajde za abrotus razumem, ali koji je razlog ovome? To smo mi,naša deca. Namam neko racionalno objašnjenje,zaista. Ja ne bih mogla da živim sa tim,kao da se ništa nije desilo. Nije isto. Nije . I nikd neće biti. Jednog dana,ta deca začeta našim ćelijama,ličiće na nas, voleće slične stvari,imače iste oči,boju glasa, voleće neke druge ljude,neki stranci će im biti ono što smo mi trebali i nikad,nikad ih nećemo upoznati,našu krv. Ja to tako vidim i osećam. Ja nikad ne bih mogla to da podnesem. To bi bilo ravno -Sina majci iz naručja.... A sa druge strane stoji poražavajuća činjenica da parovi koji nemaju dece daju ogromne sume ,umesto da usvoje decu koja ih čekaju kao ozeblo sunce. winter Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 To smo mi,naša deca. Namam neko racionalno objašnjenje,zaista. Ja ne bih mogla da živim sa tim,kao da se ništa nije desilo. Nije isto. Nije . I nikd neće biti. Jednog dana,ta deca začeta našim ćelijama,ličiće na nas, voleće slične stvari,imače iste oči,boju glasa, voleće neke druge ljude,neki stranci će im biti ono što smo mi trebali i nikad,nikad ih nećemo upoznati,našu krv. Ja to tako vidim i osećam. Ja nikad ne bih mogla to da podnesem. To bi bilo ravno -Sina majci iz naručja.... A sa druge strane stoji poražavajuća činjenica da parovi koji nemaju dece daju ogromne sume ,umesto da usvoje decu koja ih čekaju kao ozeblo sunce. winter Shavatam, šta hoćeš da kažeš, mislim verovatno bi i ja delio tvoje mišljenje, međutim pošto još nisam u tom stadijumu da razmišljam o mojoj deci nekako mi se čini to kao daleka budućnost (mada ne mora da znači da će biti toliko daleka), samo mi se tako čini. I razumem. I ovaj drugi deo se slažem, mada možda ti parovi zapravo žele da npr majka ukoliko je otac neplodan, da ima svoje dete, tj. svoju krv. Tako da sa druge strane razumem i ove ljude, možda majka želi dete koje će da ličiće na nas, voleće slične stvari,imače iste oči,boju glasa I još jednna stvar malo sam se prešao pošto se obično ovakve stvari svode na to šta treba da bude zabranjeno, a ne na to šta bi neko radio i šta neko podržava, pa sam mislio da je i kod tebe isti slučaj, a ne da si napisala tvoje stavove o ovim stvarima, pa mi je bilo čudno zašto bi neko želeo da zabrani vantelesnu oplodnju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 @@Odahviing, Ne kažem da treba da razmišljaš o maloj deci,samo to da su tvoji spermatozoidi tvoja buduća deca. I ovaj drugi deo se slažem, mada možda ti parovi zapravo žele da npr majka ukoliko je otac neplodan, da ima svoje dete, tj. svoju krv. Tako da sa druge strane razumem i ove ljude, možda majka želi dete koje će da Dete ne može nikda biti malo tvoje,malo moje,bez obzira na sve. Iz ugla roditelja koji nemaju dece ova mogućnost deluje ok , ali da li to sve baš tako iz drugog ugla ,ne znam, svako ima slobodu da prosudi. , pa mi je bilo čudno zašto bi neko želeo da zabrani vantelesnu oplodnju. Vantelesna oplodnja je ok. Zapravo,i doniranje je ok, ako neko nema srca,tj ako može .... :1479603ou32ggymb3: ... da nekome pokloni dete. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Vantelesna oplodnja je ok. Da kažem moja greška, pogrešno sam te shvatio. Dete ne može nikda biti malo tvoje,malo moje,bez obzira na sve. Verovatno (malo više od "verovatno") nisam adekvatna osoba za razgovor o osećanjima roditelja prema detetu, pa ću ti verovati na reč. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 A sa druge strane stoji poražavajuća činjenica da parovi koji nemaju dece daju ogromne sume ,umesto da usvoje decu koja ih čekaju kao ozeblo sunce. winter To je mnogo lakše reći i želeti nego učiniti. Kad bi ljudi znali kakve stvari ljudi prolaze da bi usvojili dete, i uglavnom budu odbijeni jer nisu adekvatni iz nekih nebuloznih razloga, ne bi verovali. Mnogo je više roditelja koji pokušavaju da usvoje dete nego dece koja su za usvajanje. Јефимија Крунић and badenac је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 У том случају треба мењати закон. Да се очепи пар тих масовних убица у белим мантилима па да видимо како ће да иду на летовање, зимовање. Колико год мени морално било неприхватљиво то шта они раде, ипак, ради здравља тих углавном младих жена или девојака, сматрам да треба да постоје они који ће и то да обављају. Боље и то него да буду препуштене разним сеоским вештичарама које ће да их осакате за цео живот. Шта ће бити са тим докторима, није на нама да уопште размишљамо о томе, јер нам фали спознаје да уопште и видимо једно двадесетак непознатих у тој једначини, а камо ли решења за тих двадесетак непознатих. Џуманџи and Margareta је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Јун 26, 2014 Пријави Подели Написано Јун 26, 2014 Kada slusam o abortusu uvek se provlaci lazna dilema tipa ili podignuti savest i obrazovanje, a abortus ostaviti legalnim, ili abortus zabraniti i onda jadne zene idu kod mesara da vrse abortuse.Treca opcija je i najmoralnija i najsmislenija ,a to je zabrana abortusa i podizanje savesti i obrazovanja. Win,win. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука