Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Čini mi se da si malo racionalizovao - On jeste Premudrsot Božija (izmedju ostalog) i ne bih na ovakvum mestu akcenat bacio na poredjenje - On je prosto živeo svoj odnos sa Ocem do kraja Ne zaboravi da Bogočovek ima dve prirode koje su nedeljive ali ipak ne slivene jedna u drugu. Pa pokušaj da nadješ racionalnost u tome da je Hristos ljudskom prirodom na Krstu verovao i osećao tu uzvišenu premudrost Božju i ostao do kraja jedno sa Ocem u obe prirode. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Čini mi se da si malo racionalizovao - On jeste Premudrsot Božija (izmedju ostalog) i ne bih na ovakvum mestu akcenat bacio na poredjenje - On je prosto živeo svoj odnos sa Ocem do kraja Ako ipak odlučiš da odgovoriš, voleo bi da znam u tom slučaju, da li je Hristos na Krstu projavljivao nemoć ili svemoć? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Ризикујући да испаднем луд - и једно и друго Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Dobro, naravno.... Za šifru se javi Bogu on je jedini milostiv Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Nameće mi se jedno razmišljanje, koje bi da skratim u jednu rečenicu...Pošto dve prirode Sina Božjeg nisu slivene, mogao bi nekako formulisati to tipa. Bogočovek u svojoj Božjoj prirodi zna a u svojoj ljudskoj prirodi veruje i oseća. Vrlo mi je bitno da znam da li je Bogočovek ostao uz Oca u obe prirode koje sam gore formulisao na sopstveni način, gde nijedna priroda ne izlazi iz svoje suštine i gde je ljudska priroda potpuno predata u poslušanje Ocu. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Dakle jedno pitanje ako ste za to da zajedno razmišljamo.... Da li je Hristos na Krstu projavljivao svoju nemoč ili svoju svemoć . . . ? Svemoc. On, (Koji je) Zivot je "uspeo", "mogao" (da hoce) da umre na krstu. Ne umem da nadjem reci kojima bih bolje izjasnila misao. :/ Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Svemoc. On, (Koji je) Zivot je "uspeo", "mogao" (da hoce) da umre na krstu. Ne umem da nadjem reci kojima bih bolje izjasnila misao. :/ Da, tu je po meni ključno pitanje Njegove vere u Oca nebeskog, a to se vidi iz nekoliko aspekata. Evo da spomenem jedno kad moli Oca da ga ova čaša mimoidje.....Svemogući može šta hoće, pa iako premudrošću nekad deluje "nemoćno". Posle "nemoćnog" načina,Njegovo stradanje dobija pobedom smrti svemoćni karakter, koji ga ne čini diktatorom i nemim posmatračem,nego aktivnim učesnikom Božje promisli spasenja ljudskog roda vaskrsnućem. Bogočovek pobedjuje smrt i u svojoj ljudskoj prirodi i njegova "nemoć" verom dobija karakter svemoći jer se u nijednom momentu nije protivio promislu Oca Nebeskog. Hristos je stradao jer je znao da volja Oca Nebeskog nije uvek odmah razumljiva ali nijednog trenutka nije sumnjao u "vrednost" žrtve i načina pobede. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 To vec ne znam, tj. ne bih zalazila u to... :.mislise. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Da, tu je po meni ključno pitanje Njegove vere u Oca nebeskog, a to se vidi iz nekoliko aspekata. Evo da spomenem jedno kad moli Oca da ga ova čaša mimoidje.....Svemogući može šta hoće, pa iako premudrošću nekad deluje "nemoćno". Posle "nemoćnog" načina,Njegovo stradanje dobija pobedom smrti svemoćni karakter, koji ga ne čini diktatorom i nemim posmatračem,nego aktivnim učesnikom Božje promisli spasenja ljudskog roda vaskrsnućem. Bogočovek pobedjuje smrt i u svojoj ljudskoj prirodi i njegova "nemoć" verom dobija karakter svemoći jer se u nijednom momentu nije protivio promislu Oca Nebeskog. Hristos je stradao jer je znao da volja Oca Nebeskog nije uvek odmah razumljiva ali nijednog trenutka nije sumnjao u "vrednost" žrtve i načina pobede. facenew22222222 Он моли Оца да га чаша мимоиђе , али и додаје да не буде Воља Његова , већ Воља Оца Његова . Ту се јасно види да Његово поверење у Оца је неограничено. Zero and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 facenew22222222 Он моли Оца да га чаша мимоиђе , али и додаје да не буде Воља Његова , већ Воља Оца Његова . Ту се јасно види да Његово поверење у Оца је неограничено. Da, prava pravcata svemoć. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Жалосна је душа моја до смрти (Мт. 26;38). Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 Жалосна је душа моја до смрти (Мт. 26;38). Da, tužan je pred stradanje ali ne i nemoćan,svoju svemoć upravo pokazuje poslušanjem prema Ocu. Otac moj veći je od mene. Ja i Otac jedno smo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 27, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 poslušanje Bogu i nemoć su meni nekad ista stvar a kod tebe mi se čini uvek oblik svemoći Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 svoju svemoć upravo pokazuje poslušanjem Isto mislim. Potpuno slobodno, svojom voljom kaze(mo): "Neka bude volja Tvoja". Volim_Sina_Bozjeg and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 27, 2014 Пријави Подели Написано Мај 27, 2014 poslušanje Bogu i nemoć su meni nekad ista stvar a kod tebe mi se čini uvek oblik svemoći Da, potpuna svemoć! Bolje od tog (i po opitu) ne mož ni dumreš Ненад Р. and w.a.mozart је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука