Jump to content

Božija nemoć

Оцени ову тему

Препоручена порука

Čini mi se da si malo racionalizovao - On jeste Premudrsot Božija (izmedju ostalog) i ne bih na ovakvum mestu akcenat bacio na poredjenje - On je prosto živeo svoj odnos sa Ocem do kraja

Ne zaboravi da Bogočovek ima dve prirode koje su nedeljive ali ipak ne slivene jedna u drugu. Pa pokušaj da nadješ racionalnost u tome da je Hristos ljudskom prirodom na Krstu verovao i osećao tu uzvišenu premudrost Božju i ostao do kraja jedno sa Ocem u obe prirode.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Čini mi se da si malo racionalizovao - On jeste Premudrsot Božija (izmedju ostalog) i ne bih na ovakvum mestu akcenat bacio na poredjenje - On je prosto živeo svoj odnos sa Ocem do kraja

Ako ipak odlučiš da odgovoriš, voleo bi da znam u tom slučaju, da li je Hristos na Krstu projavljivao nemoć ili svemoć?

Подели на овим сајтовима

Nameće  mi se jedno razmišljanje, koje bi da skratim u jednu rečenicu...Pošto dve prirode Sina Božjeg nisu slivene, mogao bi nekako formulisati to tipa. Bogočovek u svojoj Božjoj prirodi zna a u svojoj ljudskoj prirodi veruje i oseća.

Vrlo mi je bitno da znam da li je Bogočovek ostao uz Oca u obe prirode koje sam gore formulisao na sopstveni način, gde nijedna priroda ne izlazi iz svoje suštine i gde je ljudska priroda potpuno predata u poslušanje Ocu.

Подели на овим сајтовима

Dakle jedno pitanje ako ste za to da zajedno razmišljamo.... Da li je Hristos na Krstu projavljivao svoju nemoč ili svoju svemoć . . . ?

Svemoc. On, (Koji je) Zivot je "uspeo", "mogao" (da hoce) da umre na krstu.

Ne umem da nadjem reci kojima bih bolje izjasnila misao. :/

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Svemoc. On, (Koji je) Zivot je "uspeo", "mogao" (da hoce) da umre na krstu.

Ne umem da nadjem reci kojima bih bolje izjasnila misao. :/

Da, tu je po meni ključno pitanje Njegove vere u Oca nebeskog, a to se vidi iz nekoliko aspekata. Evo da spomenem jedno kad moli Oca da ga ova čaša mimoidje.....Svemogući može šta hoće, pa iako premudrošću nekad deluje "nemoćno". 

Posle "nemoćnog" načina,Njegovo stradanje dobija pobedom smrti svemoćni karakter, koji ga ne čini diktatorom i nemim posmatračem,nego aktivnim učesnikom Božje promisli spasenja ljudskog roda vaskrsnućem.

Bogočovek pobedjuje smrt i u svojoj ljudskoj prirodi i njegova "nemoć" verom dobija karakter svemoći jer se u nijednom momentu nije protivio promislu Oca Nebeskog.

Hristos je stradao jer je znao da volja Oca Nebeskog nije uvek odmah razumljiva ali nijednog trenutka nije sumnjao u "vrednost" žrtve i načina pobede.

Подели на овим сајтовима

Da, tu je po meni ključno pitanje Njegove vere u Oca nebeskog, a to se vidi iz nekoliko aspekata. Evo da spomenem jedno kad moli Oca da ga ova čaša mimoidje.....Svemogući može šta hoće, pa iako premudrošću nekad deluje "nemoćno". 

Posle "nemoćnog" načina,Njegovo stradanje dobija pobedom smrti svemoćni karakter, koji ga ne čini diktatorom i nemim posmatračem,nego aktivnim učesnikom Božje promisli spasenja ljudskog roda vaskrsnućem.

Bogočovek pobedjuje smrt i u svojoj ljudskoj prirodi i njegova "nemoć" verom dobija karakter svemoći jer se u nijednom momentu nije protivio promislu Oca Nebeskog.

Hristos je stradao jer je znao da volja Oca Nebeskog nije uvek odmah razumljiva ali nijednog trenutka nije sumnjao u "vrednost" žrtve i načina pobede.

facenew22222222

Он моли Оца да га чаша мимоиђе , али и додаје да не буде Воља Његова , већ Воља Оца Његова . Ту се јасно види да Његово поверење у Оца је неограничено.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

facenew22222222

Он моли Оца да га чаша мимоиђе , али и додаје да не буде Воља Његова , већ Воља Оца Његова . Ту се јасно види да Његово поверење у Оца је неограничено.

Da, prava pravcata svemoć.

Подели на овим сајтовима

Жалосна је душа моја до смрти (Мт. 26;38).

Da, tužan je pred stradanje ali ne i nemoćan,svoju svemoć upravo pokazuje poslušanjem prema Ocu.

Otac moj veći je od mene.

Ja i Otac jedno smo.

Подели на овим сајтовима

poslušanje Bogu i nemoć su meni nekad ista stvar a kod tebe mi se čini uvek oblik svemoći

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

poslušanje Bogu i nemoć su meni nekad ista stvar a kod tebe mi se čini uvek oblik svemoći

Da, potpuna svemoć! Bolje od tog (i po opitu) ne mož ni dumreš:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...