w.a.mozart Написано Мај 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Мислим да Бога не може ништа угрозити. Можда би угрозило наше поимање Бога, али не и Њега самога. svakako... ali probaj da zamisliš Oca koji šamara Duha na primer (po telu govorim) Meni je to nepojmljivo jer u spletu odnosa koji imaju to mi je nemoguće... kao i ovo pomenuto Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Inače opet zapadate u stanje da govorite ono što Bog Jeste a da niste to čuli ili pročitali od samog Bogočoveka koji Jedini svedoči. Dakle ne ispada da je Bog svemoguć i da je zbog toga nemi posmatrač, to je samo "doživljaj i stanje" u samom čoveku i uopšte nije relevantno i značajno. Potpuno pogrešan pristup i smisao je objašnjavati ko je Bog samo na konto svog "doživljaja i nepotrebnog logiranja". Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 sa vatrenom željom širenja tog "stanja" i na druge. У праву си, сав изгорех у тој жељи. Ако не обратим бар четири форумаша на дан, те вечери морам да узмем лекове да бих могао да спавам. Теши ме да још има вас које уопште не занима да своје уверења пренесете другима, те још има наде за овај свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Ja da mi je trenutno na pameti neki istoriski dogadjaj naprimer gde se iskazuje Hristova nemoć ja bi ga napisao i diskutovao o njemu i ne pada mi napamet da psihologiram po svom sopstvenom "umovanju" ko je i šta je Bog i njegova nemoć. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Inače opet zapadate u stanje da govorite ono što Bog Jeste a da niste to čuli ili pročitali od samog Bogočoveka koji Jedini svedoči. Dakle ne ispada da je Bog svemoguć i da je zbog toga nemi posmatrač, to je samo "doživljaj i stanje" u samom čoveku i uopšte nije relevantno i značajno. Potpuno pogrešan pristup i smisao je objašnjavati ko je Bog samo na konto svog "doživljaja i nepotrebnog logiranja". Da se razumemo, sve što mi ovde bulaznimo, što bi reko oco Joil, nije ni blizu Božijeg bića. Eto, dali smo sebi slobodu da pretrišemo Božiju ličnost po svojim slabostima pa pokušava svako da prati neku svoju nit. Prava Istina se ne da iskazati rečima već je u tišini. Kako ono beše, tišina je jezik budućeg veka. Жика and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 У праву си, сав изгорех у тој жељи. Ако не обратим бар четири форумаша на дан, те вечери морам да узмем лекове да бих могао да спавам. Теши ме да још има вас које уопште не занима да своје уверења пренесете другима, те још има наде за овај свет. Mislim da ćeš se prvi put zausta iznervirati i uplašiti kad dobiješ prvu boricu. Imaš vatrenu želju da te ljudi čuju slušaju i čitaju. (voliš da iskoristiš svaki tudji odgovor kako bi nabacio svoje mišljenje. Učini i daj svoje mišljenje ne preko "replike" i slobode drugačijeg miljenja, već ga iznesi kao i ostali kao potpuno ličnostni stav koji nema veze sa drugima. (replika odgovor na dankin odgovor) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Ja da mi je trenutno na pameti neki istoriski dogadjaj naprimer gde se iskazuje Hristova nemoć ja bi ga napisao i diskutovao o njemu i ne pada mi napamet da psihologiram po svom sopstvenom "umovanju" ko je i šta je Bog i njegova nemoć. Ево шта каже авва Исаија : "Онај ко се труди да нађе са чиме би упоредио Бога, хули на Бога. Онај, међутим, ко тражи како да га успоштује, воли чистоту у страху Божијем.Онај ко, видећи рећи Божије, себе утврђује на тумачењима сопственог разума, не познаје славу Божију и Његово богаство, а онај ко говори: "Човек сам и не знам", те узноси славу Богу, стиче богаство Божије по сили својој и по помисли својој." Иван Ивковић, Volim_Sina_Bozjeg and Жика је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Da se razumemo, sve što mi ovde bulaznimo, što bi reko oco Joil, nije ni blizu Božijeg bića. Eto, dali smo sebi slobodu da pretrišemo Božiju ličnost po svojim slabostima pa pokušava svako da prati neku svoju nit. Prava Istina se ne da iskazati rečima već je u tišini. Kako ono beše, tišina je jezik budućeg veka. Moci samo mi je bitan način jer ne može se govoriti o Bogu van Svetog Pisma i Predanja, jer priznaćemo svi, da Bog sam svedoči o sebi kao izmedju ostalog i mi sami o sebi, naprimer. Dakle nije kritika već diskusija ako nisam previše off. Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Ево шта каже авва Исаија : "Онај ко се труди да нађе са чиме би упоредио Бога, хули на Бога. Онај, међутим, ко тражи како да га успоштује, воли чистоту у страху Божијем.Онај ко, видећи рећи Божије, себе утврђује на тумачењима сопственог разума, не познаје славу Божију и Његово богаство, а онај ко говори: "Човек сам и не знам", те узноси славу Богу, стиче богаство Божије по сили својој и по помисли својој." Da to mi je bio cilj. Hvala Danče. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 О Божијој немоћи "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Mislim da ćeš se prvi put zausta iznervirati i uplašiti kad dobiješ prvu boricu. Imaš vatrenu želju da te ljudi čuju slušaju i čitaju. (voliš da iskoristiš svaki tudji odgovor kako bi nabacio svoje mišljenje. Učini i daj svoje mišljenje ne preko "replike" i slobode drugačijeg miljenja, već ga iznesi kao i ostali kao potpuno ličnostni stav koji nema veze sa drugima. (replika odgovor na dankin odgovor) Јесте, у праву си. Р. S. Набави једно огледало, макар и најмање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Дакле, задржали смо се на историјском унижењу Богочовека који Своју немоћ постулира на крсту и Који Сам будући Богом показује и Своју немоћ Сам будући остављен од Бога Оца а не само од људи. Мада има моћ да све измени и постави радикалнији сценарио, ипак усаглашава Своју вољу са вољом Другог Којег од пре-свега-што-настаде- познаје нествореним односом какав Му и доликује. Васкрсење и Вазнесење то само потврђују печатом Духа над Оним Ко жури да види Свог Оца. Међутим, ту је и четврта проблематика, јер се Његовим Отелотворењем поглавље не завршава, него драматика добија наставак управо у томе што се Сам Бог и даље поставља у позицију немоћног (нпр.немешањем у зло овога света) да би лудило људске врсте своју свемоћ лакше препознало као коначну немоћ без Њега Самога. Он нас и даље трпи, и даље страда, и даље саосећа. Није искључив али је често у корозији са логиком овог света која не одговара темпераменту есхатолошког. Зато, да не би био свемоћан у смислу да Своју свемогућност тоталитаризује, Он радије бира Своју свенемоћност у смислу да до крајњег Самоуништења испоштује слободу сваког. Ovo gore je citat sa gornjeg linka. Pitam se da li je Hristos bio na Krstu nemoćan ili je bio sve vreme u premudrosti Božjoj kao svemoguć koji će Krstom doneti ljudima dar večnoga života u Carstvu Božjem. Dakle da li je po vama Hristos bio nemoćan ili svemoćan? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Јесте, у праву си. Р. S. Набави једно огледало, макар и најмање. izvini nemam vremena za ovo.... praštaj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 26, 2014 Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Дакле, задржали смо се на историјском унижењу Богочовека који Своју немоћ постулира на крсту и Који Сам будући Богом показује и Своју немоћ Сам будући остављен од Бога Оца а не само од људи. Мада има моћ да све измени и постави радикалнији сценарио, ипак усаглашава Своју вољу са вољом Другог Којег од пре-свега-што-настаде- познаје нествореним односом какав Му и доликује. Васкрсење и Вазнесење то само потврђују печатом Духа над Оним Ко жури да види Свог Оца. Међутим, ту је и четврта проблематика, јер се Његовим Отелотворењем поглавље не завршава, него драматика добија наставак управо у томе што се Сам Бог и даље поставља у позицију немоћног (нпр.немешањем у зло овога света) да би лудило људске врсте своју свемоћ лакше препознало као коначну немоћ без Њега Самога. Он нас и даље трпи, и даље страда, и даље саосећа. Није искључив али је често у корозији са логиком овог света која не одговара темпераменту есхатолошког. Зато, да не би био свемоћан у смислу да Своју свемогућност тоталитаризује, Он радије бира Своју свенемоћност у смислу да до крајњег Самоуништења испоштује слободу сваког. Ovo gore je citat sa gornjeg linka. Pitam se da li je Hristos bio na Krstu nemoćan ili je bio sve vreme u premudrosti Božjoj kao svemoguć koji će Krstom doneti ljudima dar večnoga života u Carstvu Božjem. Dakle da li je po vama Hristos bio nemoćan ili svemoćan? Dakle jedno pitanje ako ste za to da zajedno razmišljamo.... Da li je Hristos na Krstu projavljivao svoju nemoč ili svoju svemoć upravo zato što je osećao premudrost Božju jače od telesnog bola i tako pobedio smrt i darovao nam dar večnoga života u samom sebi tj. u Carstvu Božjem? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Мај 26, 2014 Da li je Hristos na Krstu projavljivao svoju nemoč ili svoju svemoć upravo zato što je osećao premudrost Božju jače od telesnog bola Čini mi se da si malo racionalizovao - On jeste Premudrsot Božija (izmedju ostalog) i ne bih na ovakvum mestu akcenat bacio na poredjenje - On je prosto živeo svoj odnos sa Ocem do kraja Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука