Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Нема никакве дилеме да слобода подразумева и одговорност и да је ограничена интересима других, односно целог друштва. Твоја слобода не може да буде ограничена мојим "интересима". Може да буде ограничена само мојом "слободом". Ти можеш да радиш шта год хоћеш против мојих "интереса", све док не угрожаваш моју слободу. Друштво нема интерес, то имају само појединци. Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Al' je zato jako razvijena svest tipa: Video sam hiljade leseva kako plutaju Moravom uzvodno ... vracaju se za Obrenovac ... Ah, kako je lepo biti slobodouman .... (ili malouman ) ... Ovu trojicu a i slicne bi u najboljerm slucajku trebalo poslati u neku ustanovu zatvorenog tipa na lecenje .... Људи имају права да буду глупи, то није кривично дело. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Твоја слобода не може да буде ограничена мојим "интересима". Може да буде ограничена само мојом "слободом". Ти можеш да радиш шта год хоћеш против мојих "интереса", све док не угрожаваш моју слободу. Друштво нема интерес, то имају само појединци. У држави постоји нешто што се зове "закони", што се доноси да би се штитио интерес свих појединаца у тој држави. Ширење панике јесте кривично дело које, ако се докаже и ако се докажу последице, спада у групу понашања које штете општем интересу, тј. збиру интереса већине појединаца једне државе, односно једног друштва. Као што и свако кривично дело има један део који погађа конкретну жртву тог кривичног дела, али и онај део који погађа целокупан поредак тог друштва, односно збир интереса већине појединаца у том друштву. коЖељ њацИ and ZarkoZ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Људи имају права да буду глупи, то није кривично дело. А да ли је кривично (или како га већ правници класификују) дело лагати? Видиш ли разлику између ”Звонко је похлепна нула од човека” (мишљење као продукт глупости и плиткости) и ”Звонко виђен како шета младу манекенку по Ници” (свесно измишљање ради дискредитовања Звонка, згртања пара, небитно). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 У држави постоји нешто што се зове "закони", што се доноси да би се штитио интерес свих појединаца у тој држави. Ширење панике јесте кривично дело које, ако се докаже и ако се докажу последице, спада у групу понашања које штете општем интересу, тј. збиру интереса већине појединаца једне државе, односно једног друштва. Као што и свако кривично дело има један део који погађа конкретну жртву тог кривичног дела, али и онај део који погађа целокупан поредак тог друштва, односно збир интереса већине појединаца у том друштву. Наравно да у држави постоје закони, питање је само да ли су добри или не. И Северна Кореја има "законе" који "штите интерес друштва"... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 А да ли је кривично (или како га већ правници класификују) дело лагати? Видиш ли разлику између ”Звонко је похлепна нула од човека” (мишљење као продукт глупости и плиткости) и ”Звонко виђен како шета младу манекенку по Ници” (свесно измишљање ради дискредитовања Звонка, згртања пара, небитно). Шит... трудио сам се да ме нико не види... Мислим да није. Људи имају права да лажу и то чине свакодневно. Озбиљна особа, као моја жена, не би веровала некоме тамо на реч већ би проверила поуздано (тј. питала мене) да ли је то истина. Juanito and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Наравно да у држави постоје закони, питање је само да ли су добри или не. И Северна Кореја има "законе" који "штите интерес друштва"... Пре свега штите интерес идеологије и Северна Кореја је баш екстреман пример уколико се поведемо том логиком лако ћемо завршити у анархији а кад тамо доспемо онда ће нам и Северна Кореја бити обећана земља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=29&nav_category=16&nav_id=854396 ови ће сад (кад изађу) поново да крену, још и горе, АКО! Taman sam hteo da opljunem i po tužilaštvu i po sudu... vidim da je Viši ovim ukidanjem pritvora bar malo izvadio stvar. Evo ovde vidimo još jednu tipičnu gadost naše krivične prakse (zakon je u redu, samo ga rutinski pogrešno primenjuju) koja se sastoji u tome da se potpuno sumanuto po defaultu okrivljenima određuje pritvor... Pazi molim te, okrivljenima koji su osumnjičeni da su pokušali da izazovu paniku u vreme vanredne situacije je određen pritvor iz sledećeg razloga (citiram zakon): "osobite okolnosti ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili dovršiti pokušano krivično delo ili učiniti krivično delo kojim preti" Kao tužilac i sudija su zamislili da će ova lica da dovrše započeto delo? KAKO? Neke "osobite okolnosti" sigurno nisu ni tumačene pošto naša sumanuta praksa "osobite okolnosti" da će neko ponoviti delo, uticati na svedoke, pobeći iz zemlje i slično... tumači kao "postoji teorijska mogućnost" da će ponoviti delo ponoviti delo, uticati na svedoke, pobeći iz zemlje i slično... ali i to da zanemarimo, ovde je i teorijska mogućnost da ova lica dovrše delo - tj. izazovu paniku potuno sumanuta. DYNABLASTER, Grizzly Adams and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Шит... трудио сам се да ме нико не види... Мислим да није. Људи имају права да лажу и то чине свакодневно. Озбиљна особа, као моја жена, не би веровала некоме тамо на реч већ би проверила поуздано (тј. питала мене) да ли је то истина. Озбљину жену то можда не би дотакло, али замисли да неко крене да објављује како ”Звонков софтвер прикупља и чува личне податке без знања и дозволе корисника и продаје тој и тој влади и компанији”... Упс... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Пре свега штите интерес идеологије и Северна Кореја је баш екстреман пример уколико се поведемо том логиком лако ћемо завршити у анархији а кад тамо доспемо онда ће нам и Северна Кореја бити обећана земља. Само је илустрација да то што закони "постоје" не мора да значи да су добри. А да ли би нам у "анархији" (у смислу одсуства државе) баш било толико лоше је веома добро питање... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Озбљину жену то можда не би дотакло, али замисли да неко крене да објављује како ”Звонков софтвер прикупља и чува личне податке без знања и дозволе корисника и продаје тој и тој влади и компанији”... Упс... Па морао би да докаже да је то истина. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Па морао би да докаже да је то истина. А зашто мора да докаже, кад по теби не треба да сноси никакве последице за своје речи? Доказуј ти корисницима да то не чиниш. Не морамо баш да идемо у крајности. Као што неко не сме да позива на насиље, тако неко не сме да измишља лажне чињенице, уколико могу да угрозе друге људе. Наравно, овде говорим о општем принципу, док лично дубоко верујем да се у овом конкретном случају ради о тешком циркусу и о директној наредби било Вучића, било неке његове слине. Полиција и тужилаштво сами не реагују ни у далеко озбиљнијим случајевима као што су директне претње или чак ситне крађе, баш ће одједном да се сете да апсе неке тамо анонимне фејсбучаре због статуса. Ситуацију погоршава то што би први Вучић лично требало да буде ухапшен за све што је говорио и радио током поплава. Па онда власник, уредник и новинари његовог личног таблоида. А кад још на то додамо да су током ових пар дана блогови мистериозно нестајали не зато што су ширили панику, већ зато што су позивали Вучића на одговорност, не знам како наиван неко треба да буде да у овоме види реакцију некакве ”озбиљне државе”, а не чист покушај застрашивања. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 чл. 343. - Изазивање панике и нереда "Ко ширењем или проношењем лажних вести или тврђења изазове панику, (...), или осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа (...) " Последица је ово болдирано. Дал је последица наступила, то је на надлежнима да утврде (нисам проучавао дела из ове области, па нисам ни довољно компетентан да оцењујем степен панике или осујећења спровођења одлука потребан да би дело постојало), ал радња је дефинитивно ту. Ok, hajde ti možeš sad da se ogradiš pa kao ne znaš da li je njihovim radnjama izazvana panika ili ometano sprovođenje odluka državnih organa ali to nam je u međuvremenu postalo irelevantno, jer smo saznali da tužilaštvo to i ne tvrdi, već ih goni za pokušaj. Dakle, i po stavu tužilaštva ovi ljudi nisu izazvali paniku, nego su pokušali da izazovu paniku... Pri čemu za pokušaj svakako mora da postoji umišljaj... i ti sad veruješ da kao tužilaštvo ima neke dokaze ili indicije da su ovi ljudi lupetali upravo sa ciljem da izazovu paniku a ne samo lupetali gluposti jer su verovali da je to istina? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 http://haos.ff.bg.ac.rs/nastava/biografije/mladja.pdf Ако не одраде (у року од одмах) заштиту од поплава на нивоу хиљадугодишњих вода ( проток > 940 m3 /s) , никакве. Следећа већа поплава однеће све. Укључујући Београд са Београдом на води. ne mislim ja na to!! sa poplavama, sušama, zemljotresima, požarima .... živelo se Hiljadama (milionima) godina svuda ovako ili onako. Ta priča o klimi (greenpeace, stranke zelenih i sl.) je jedna velika podvala. Šta, kao da nepogode postoje od kako se vučić uključiou njihovo 'rešavanje'!? Kada pitam kakva je perspektiva mislim na to 'saterivanje' ljudi, nas raje, u ne znam šta, a sa tim varednim situacijama, nebitnošću škole, plaćanjem/uključivanje marka blagojevića i sličnih u raspodeli pomoći, postojanju pogodnih koji se samo smenjuju po utisku i sl. emisijama (ranije su postojali nepodobni koji nisu imali pristup medijima i svi ostali, danas pak postoje samo podobni i niko više), novinari (npr oko magazin) školovani po bbc receptima, ambasadori koji daju (svakodnevno) intervjue po novinama u zemlji domaćina (to je i danas bar kada su suverene zemlje u pitanju skandal) o kadrovskim rešenjima pri formiranju vlade, zakonu o radu koji prevode kao stvaranje ambijenta za privlačenje investicije, ... lako ćemo mi sa prirodom, sa njom smo živeli i živećemo, pa i uz žrtve od nepogoda, tako mora. Nego kakve su perspektive kada je ovo zlo u pitanju koje je u galop prešlo sa svim svojim merama/delima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Мај 29, 2014 Пријави Подели Написано Мај 29, 2014 Само је илустрација да то што закони "постоје" не мора да значи да су добри. А да ли би нам у "анархији" (у смислу одсуства државе) баш било толико лоше је веома добро питање... Да је анархија била добра остали бисмо на пећинском нивоу. Плутон, Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука