Гром Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 @Juan Тамо на теми Математика квантне механике дошао си до дела када у игру треба да уђе посматрач. Нека свест је смислила начин како да провери кроз који ће отвор да прођу златне куглице. Претпостављам да је то Гризли Адамс смислио. И пошто он није свестан да је божанско биће и да има способност да енергију обликује у матерују изненадили су га резултати. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Upravo to i jeste greška. Ne možeš govoriti o evoluciji a onda smještati Boga van granica ovog svijeta. Bog jeste i te kako prisutan u ovom svijetu. Sve ostalo je hula. Ajd da se ponovim : On mu dodje jedan veliki krug, a ovaj svet jedan mali krug unutar tog velikog kruga. Ako me razumes. Ali ja ne znam kakve to veze ima sa tvojom pricom o energiji. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 @, Nije u pitanju krug, već je spirala Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 A kako ćemo odatle u dio van vremena? Никако, колико је мени познато. Време је настало великим праском. Е сад, има она прича о мултиверзумима, али да не идемо у то... Но, и ако је та прича тачна, увек можеш да пташ: ”А одакле мултиверзуми?” И ту отприлике ступа на сцену вера у ово или оно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Никако, колико је мени познато. Време је настало великим праском. Е сад, има она прича о мултиверзумима, али да не идемо у то... Но, и ако је та прича тачна, увек можеш да пташ: ”А одакле мултиверзуми?” И ту отприлике ступа на сцену вера у ово или оно. Ja kažem, ne možeš da razmišljaš u istim terminima pitanja i odgovora. Odgovor mora da bude "veći" od pitanja. Materija ne može da objasni materiju i da joj bude osnova za nastanak, zar ne? Idite iznad. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Materija ne može da objasni materiju i da joj bude osnova za nastanak, zar ne? Не може, али ”материја” може да буде вечна и може да буде део неког цикличног процеса. Не кажем да је тако, само кажем да тако нешто (и ко зна шта још што се може измозгати) није логички или философски мање (или више) вероватно од тога што ти причаш. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Не може, али ”материја” може да буде вечна и може да буде део неког цикличног процеса. Не кажем да је тако, само кажем да тако нешто (и ко зна шта још што се може измозгати) није логички или философски мање (или више) вероватно од тога што ти причаш. Materija ne može da se posmatra odvojeno od energije, to je tačno, ali ne u tom pravcu u kojem se do sada posmatrala. Logika i filosofija nemaju mnogo veze sa tim što energija ne može da se uništi zar ne? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Materija ne može da se posmatra odvojeno od energije, to je tačno, ali ne u tom pravcu u kojem se do sada posmatrala. Logika i filosofija nemaju mnogo veze sa tim što energija ne može da se uništi zar ne? Сад се већ погубих. Изгледа да ми је време за чај. Oglo and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Сад се већ погубих. Изгледа да ми је време за чај. Idem i ja. Vidimo se Ivice. Juanito је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ne možeš dobiti odgovore na pitanja istim razmišljanjem kojim si do njih i došao. Управо тако када једна свест направи проблем тада је потребна друга врста свести да би се проблем решио. Дао Бог да ми као божанска бића имамо чак три врсте свести па је решење увек део проблема. Наш ум, наша инфериорна свест размишља да све има почетак и крај па је смислио космичко јаје као почетак свега. Само зато што мерења показују да се свемир шири. Тако су некад бистри умови стајали на обали океана и смислили да је земља равна плоча која плива по океану. Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Није то нимало једноставан проблем... Ne kazem da je jednostavan, ali svijest ima svoje porijeklo u mozgu. Ajde neka mozak i komunicira na kvantnom nivou sa okolinom, mozda i to ima ne kazem da nema. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гром Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Можда ми и немамо мозак јер је наше тело и сва материја само илузија погледајте! Какав доказ имамо да материја постоји. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Друга Гром Размишљанка Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Pogledajte kraj filma ,,Veštačka inteligencija'' šta kaže vanzemaljac. Film je Stivena Spilberga. Kad ni vanzemaljci nemaju pojma o čemu se radi sa ljudskom svešću, šta tek mi možemo. Bitno je samo da se sve informacije zadržavaju u svojstvu prostorvremena, uključujući sadržaj naše svesti. Preporučujem film. Ništa više. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 To uopste nije nova ideja nego ono sto je majnstream u nauci vec odavno. E sad protico ovo je jedna teorija kvantna svesti, koja se medju ostalom je omiljen kod esoterickih sekta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Što se tiče energije... vladika Anfilohije kaže da je nestvorena energija sami Bog. Dakle kad govorimo o energiji uvek postoji pitanje Ko? I ako se slažemo da energija mora imati nosioca onda treba imati na umu da čovek nije samo materija. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука