Гости Guest Написано Мај 16, 2014 Гости Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 СВЕ О ПОПЛАВАМА У СРБИЈИ ИЗ МИНУТА У МИНУТ Потребна је помоћ угроженима од поплава у Србији. Најпотребнији су храна, вода, одећа и ћебад. Отворено више пунктова за прикупљање помоћи. ЖИРО РАЧУНИ ЗА ПОМОЋ (динарски и девизни рачуни Владе Србије за помоћ угроженима): Динарски рачун: 840-3546721-89. Сврха уплате: Отклањање последица ванредних околности - поплаве. Девизни рачун: 01-504619-100193230-000000-0000, наменски девизни рачун за уплату средстава за отклањање последица од поплава За слање из иностранства: Упутство на сајту Владе Србије. ОТВОРЕН СМС БРОЈ ЗА ПОМОЋ (за све мреже, цена 100 динара): 1003 ЖИРО РАЧУН ЗА ПОМОЋ (Град Београд): Наменски девизни рачун: 01-504103-100000300-000000-0000 - Град Београд - Секретаријат за финансије. IBAN: РС35908504103000030058. Инструкције за уплату су на сајту Града Београда, на адреси www.beograd.rs. ЦРВЕНИ КРСТ - УПЛАТЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА, ДЕВИЗНА СРЕДСТВА: Све инструкције на овом линку - www.redcross.org.rs Информације о помоћи можете добити путем телефона Кол-центра МУП-а Србије: + 381 11 312 0741 + 381 11 312 0741 + 381 11 312 0739 + 381 11 312 0739 + 381 11 312 9939 + 381 11 312 9939 + 381 11 312 0742 + 381 11 312 0742 + 381 11 312 0646 + 381 11 312 0646. Или на мејл: [email protected] БЕОГРАД: Помоћ у одећи, обући, новцу се прикупља на пункту у "Атексу", Милорада Јовановића 7. БЕОГРАД: Помоћ у храни и води се прикупља у "Интеркомерцу", Омладинских бригада 31. БЕОГРАД: Помоћ се прикупља на Старом ДИФ-у (Делиградска 27). Ради целу ноћ има и смештај. БЕОГРАД: Помоћ прикупљају и студенти у холу ПМФ-а. БЕОГРАД: ОБАВЕШТЕЊЕ - Пункт Сајам Хала 11 има довољно потрепштина за наредна два-три дана. Помоћ би требало да се преусмери на друге пунктове. НИШ: Црвени Крст - Обреновићева 39 - субота од 8ч до 14ч. Студентски културни центар - Двориште Универзитета у Нишу, улаз из Шуматовачке улице - субота од 12ч-18ч. (Захваљујемо се екипи "Јужних вести", посетите њихов сајт за још информација о пунктовима на југу Србије). ВРАЊЕ: Црвени Крст - Трг Братсва и јединства 22 - дежурство 24ч - додатне информације на телефон: 017 74-16-633 КРАГУЈЕВАЦ: Црвени крст, Светозара Марковића 7, дежурства од 9ч-19ч. ДИМИТРОВГРАД: Општина и Црвени крст прикупљају помоћ у Спортској хали, дежурства од 7ч-19ч сваки дан. ПАРАЋИН: Зграда општине Параћин, Томе Живановића бб - кол-центар у Параћину 063367100 Списак пунктова и на www.poplave.rs (НАПОМЕНА: Нису све локације проверене) Засад нема више информација о званичним пунктовима ван Београда, грађанима се саветује да се обрате локалним самоуправама и Црвеном крсту (уколико имате информација, пошаљите мејл на [email protected]) Фонд Б92 и Радио Б92 прикупљаће помоћ у Реxу (Јеврејска 16). Дежурство у суботу од 10ч-20ч. Апелујемо на све да донесу помоћ: воду, конзерве хране, гардеробу, ћебад, средства за хигијену. Опширније о акцији у посебној вести. Акција дијаспоре. Организација "Срби за Србе" покреће акцију прикупљања помоћи. Све информације и бројеви рачуна у посебној вести. АПЕЛ ЗА СМЕШТАЈ: МУП апелује на хотеле у Србији да отворе капацитете за спасиоце из иностранства. Телефони су: 064 8921 021 064 8921 062. Најпотребнији су хотели у Београду и Нишу и остали у близини угрожених подручја. Српска православна црква ће као прву помоћ најугроженијима у поплављеним подручјима издвојити 10 милиона динара и основаће специјални фонд за учешће у санирању последица. Општина Нови Београд: Помоћ се прикупља у згради Општине и током викенда. Број за информације 3106-872. Помоћ ће бити распоређена у целој Србији. Београдска општина Стари град: Помоћ се може донети у хол зграде Градске општине Стари град, Македонска 42, где и током викенда, у суботу и недељу, током 24х дежурају староградски волонтери. Неопходне информације могу се добити на телефон општине Стари град 011/3220-721. Црвени крст: Информације за пружање помоћи 011/ 3032-125, локали 217 и 215. Пријем помоћи у општинским штабовима 9ч-15ч, а касније у седишту ЦК у Београду у Симиној 19. Влада Србије апеловала је на власнике чамаца са мотором, који су вољни да их уступе за евакуацију људи из поплављених подручја, да довезу своја пловила копненим путем до хотела уОбреновцу. Београдска општина Врачар: Волонтери општине Врачар придружили се акцији помоћи Шапцу.Градска општина Врачар позвала је све грађане спремне да помогну у евакуацији угроженог становништва да се пријаве на број телефона 0113081400. Хрватски Црвени крст је покренуо прикупљање помоћи за становништво угрожено катастрофалним поплава које су погодиле подручја Босне и Херцеговине и Србије. Прикупља се искључиво новчана помоћ on-line донацијама. Београд: Помоћ за Свратиште у Крфској је прикупљено у довољној мери. Из Свратишта поручују да се помоћ преусмери на друге стране: Информације и помоћ у Крфској 7 или на телефон 011/641-4928. Одећа и средства за хигијену потребни Прихватилишту за одрасле у Београду Кумодрашка 226А, 011 2463-987, помоћ потребна и Прихватилишту и прихватној станици Београд, Булевар ослобођења 219, 011/309 - 6741 (доступан 24ч). Информације о појединачним иницијативама можете наћи користећи hashtag на Twitter-у #poplavaи #poplave. Апелујемо да се ови hashtag-ови користе само у сврху помоћи и информисања. ИНФОРМАЦИЈА О ПОТРЕБНОМ ЗА ЕВАКУИСАНЕ ИЗ ОБРЕНОВЦА: Потребни првенствено ћебад и душеци, средства за хигијену, пелене, млеко у праху. Вода и конзервирана храна и готова јела. Одећа и обућа нису приоритет у центрима у Београду. ПОЗИВ ДОБРОВОЉЦИМА: Друга рупа добровољаца кренула од Арене у Обреновац - молба надлежних да сви остали буду у приправности, биће информисани преко медија о организованим турама. ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ (Извор: Б92) Београд, где однети помоћ угроженима Бројни београдски објекти отворили су своја врата како би прихватили помоћ намењену угроженом становништву. Министарство унутрашњих послова наводи списак потребних ствари за сваки објекат појединачно. Робна кућа "Нама", Кнез Михаилова 5, од 10 до 16 часова - одећа, вода, обућа, храна за бебе, пелене, хигијенски улошци, сапуни влажне марамице, пасте за зубе и остала средства за хигијену, фабрички упакована храна; ДИФ на Бановом брду - расклопиви кревети, душеци, било шта за спавање; Прва београдска гимназија, Цара Душана 61, од 10 часова - одећа, вода, обућа, храна за бебе, пелене, хигијенски улошци, сапуни влажне марамице, пасте за зубе и остала средства за хигијену, фабрички упакована храна; Трећа београдска гимназија, Његошева 15, од 14 часова - одећа, вода, обућа, храна за бебе, пелене, хигијенски улошци, сапуни влажне марамице, пасте за зубе и остала средства за хигијену, фабрички упакована храна; СЦ "Шумице", Устаничка 125/1, стално - одећа, вода, обућа, храна за бебе, пелене, хигијенски улошци, сапуни влажне марамице, пасте за зубе и остала средства за хигијену, фабрички упакована храна; "Миксер Хоусе", Карађорђева 46, субота од 10 часова - храна, вода, одећа и обућа; Омладинска организација "Уједињена Србија", Омладинских бригада 7, до 19 часова - потребан им је већи број волонтера; Центар за интеграцију младих, Крфска 7а - одећа и обућа за младе до 19 година старости; Грађевински факултет, Булевар Краља Александра 73, од 12 часова - одећа, ћебад, конзервирана храна; ПМФ Београд - Студентски трг 12-16, од 10 до 17 часова - одећа, вода, обућа, храна за бебе, пелене, хигијенски улошци, сапуни влажне марамице, пасте за зубе и остала средства за хигијену, фабрички упакована храна; Кумодрашка 226а, прихватилиште за одрасле - одећа и средства за хигијену; Булевар Ослобођења 219 - одећа, обућа и храна, дечија одећа; У Филолошкој гимназији (Зелени венац), недеља од 10 до 12 часова - средства за хигијену, упакована храна, пелене, одећа; Каприц бар - вода 5 литара, ћебе, конзерве хране; Дрво Јаворово, Кнегиње Зорке 3, субота од 09.00 до 02.00 ујутро - одећа, конзервирана храна; ОШ "Јован Ристић", субота од 10 до 15 часова - одећа, храна, вода и ћебад; Омладинских бригаде 31, у зграду "Интер комерца." - конзервирана храна, флаширана вода; Општина Савски венац, субота од 11 до 18 часова - храна, вода, ћебад; Општина Врачар, од 0 - 24 часа - храна, одећа, вода; Задруга Октобар Страхињића бана 33, субота од 16 до 24 часа - конзерве, флаширана вода, одећа, ћебад, средства за хигијену, пелене, кабанице, гумене чизме; Четрнаеста Београдска гимназија, Хаџи Проданова, субота од 9 до 17 часова - храна, пице, одеца, вода, ћебад, јакне... Било шта што мислите да може да помогне евакуисаним људима, деци, бебама; Клуб студената технике, Булевар краља Александра 73, субота од 12 до 17 часова - топла гардероба, прслуци, гумене чизме, ћебад, флаширана вода, храна у конзервама (или она која се не квари), опрема за бебе (првенствено пелене) итд; Општина Раковица, Мишка Крањца 12 - топла одећа, конзервирана храна, постељина, све што је могуће; Омладинских бригада 7, Нови Београд, код Цркве Св. Димитрија, сваки дан од 10 до 19 часова- храна, одећа, средства за хигијену; Мапа локација на којима се сакупља помоћ Центар за промоцију науке направио је мапу локација на којима се сакупља помоћ угроженима од поплава. Мапа је доступна на линку:https://docs.google.com/spreadsheets/d/1rGdVHTvTPKbQUI4Fi7k9hDQx5fVz2BfturiMwU9jGLQ/edit?usp=sharing и може је допуњавати сваки корисник. Помоћ настрадалима прикупља се и у научном клубу ЦПН-а у Кнез Михаиловој улици 5 у центру Београда од 10 до 16 сати. МУП Апелује: Потребне чизме, храна за бебе Министарство унутрашњих послова апеловало је данас на све који су у могућности да пруже помоћ спасиоцима, али и најмлађим суграђанима. Њима су неопходне чизме, кабанице, лопате и друга опрема. У саопштењу се подсећа да је и најмлађима неопходна помоћ - храна за бебе, млеко у праху, кашице, пелене. Потребна су и средства за хигијену како би се спречило ширење заразе. Заинтересовани могу да јаве на следеће телефоне: + 381 11 3110 356 + 381 11 3121 687 + 381 11 2690 874 + 381 11 3131 719 + 381 11 2690 792 + 381 11 3120 696 + 381 11 3111 914 + 381 11 3148 536 + 381 11 312 0741 + 381 11 312 0739 + 381 11 312 9939 + 381 11 312 0742 + 381 11 312 0646 + 381 11 3148 474 + 381 11 3148 547 + 381 11 3613 321 + 381 11 3148 509 + 381 11 3148 517 У Министарству подсећају да постоје два центра за скупљање помоћи. Први центар налази се у Омладинских бригада 31, у зграду "Интер комерца." Подсетимо, важно је да храна буде конзервирана, а вода флаширана. Други центар је у Милорада Јовановића 7, у згради некадашње фирме "Атекс." Градски штаб за ванредне ситуације поручио је грађанима да помоћ људима угроженим поплавом могу да пошаљу тако што ће је однети у општинске организације Црвеног крста, од 9 до 15 сати. После тог времена помоћ треба донети у централу, у Симиној улици 19. Евакуисанима су најпотребнији топла обућа и одећа - и за децу, и одрасле, јакне, веш. (Студио Б). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Како су људи и у овим ситуацијама зли и покварени... Пљују власт, ко да су они могли да спријече кишу и невријеме, и катастрофе... Кад се служио молебан за престанак кише, људи се спрдају и исмијавају... Умјесто да сједе, што не изађу и помогну, већ само пљују, блате и осуђују! Ја не могу да дођем до Бијељине, путеви затворени и непроходни, једино што могу је да се молим Богу... Драган Јашић, Ненад Р., Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Како су људи и у овим ситуацијама зли и покварени... Пљују власт, ко да су они могли да спријече кишу и невријеме, и катастрофе... Кад се служио молебан за престанак кише, људи се спрдају и исмијавају... Умјесто да сједе, што не изађу и помогну, већ само пљују, блате и осуђују! Ја не могу да дођем до Бијељине, путеви затворени и непроходни, једино што могу је да се молим Богу... На послу сам данас наглас приметио како сам стекао утисак да их не дотиче много то што се догађа по Србији, као да се догађа у некој далекој земљи на крају света. Коментар је изазвао бурне реакције. "Па наравно да се догађа негде другде, нама ће само да подигну порез како би њима морали да помогну...", махом су прихватили овај став. Која безосећајност и себичност! Цео дан сам шокиран да заиста постоје такви људи и да ја са њима проводим 8 сати дневно у истој просторији. Никанорац and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 нама ће само да подигну порез како би њима морали да помогну...", махом су прихватили овај став. Која безосећајност и себичност! Nema potrebe da nam drzava podize poreze, mozemo mi ljudi sami da se organizujemo da pomazemo jedni drugima. Ja bih pre da dam direktno nekom pomoc nego da mi drzava na silu uzima pare da mu pomognem. Jer se tu politicari ugrade. Ja bih to nazvao - svesnost da imamo lopovsku drzavu. badenac, Лидија Миленковић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agaton Vuzman Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Наравно да можемо сами да се организујемо и наравно да постоји свест да имамо лоповску државу али радим у екипи где је развијена свест о Војвођанима и Србијанцима и да се од Војвођана стално узима новац и даје доле нерадницима. У том контексту су ти коментари били упућени, а у оваквој ситуацији најблаже је речено да такви коментари не приличе. feeble, -Владимир- and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Катастрофа ! Треба се сада ујединити ! Моје колеге по ТЕНТ-у се боре за све нас и незнам како ће живе главе извући одатле . Ја сам јутрос кренуо из Бгд-а на посао али су нас код колубарског моста вратили због поплаве није могло да се дође до ТЕНТ-а . А безобзиран и докон народ пљује посвему . На друштвеним мрежама . И ја сам против овог Вучића али сада му треба помоћи ма не одмоћи ! Никанорац, Mилена КШ, Драшко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вељко Н. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 ко је у (ширем) центру Београда може да носи помоћ у Средачку 2а, II улаз 1. спрат, шаљу тамо где је најпотребније Никанорац, Agaton Vuzman and Млађони је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Наравно да можемо сами да се организујемо и наравно да постоји свест да имамо лоповску државу али радим у екипи где је развијена свест о Војвођанима и Србијанцима и да се од Војвођана стално узима новац и даје доле нерадницима. У том контексту су ти коментари били упућени, а у оваквој ситуацији најблаже је речено да такви коментари не приличе. Taj ko misli da se od vojvodjana uzimaju pare da se daju nama u centralnoj Srbiji taj nije bas cist u glavi posto je centralna-industrijska zona Srbije najpokradenija regija Srbije Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Nema potrebe da nam drzava podize poreze, mozemo mi ljudi sami da se organizujemo da pomazemo jedni drugima. Ja bih pre da dam direktno nekom pomoc nego da mi drzava na silu uzima pare da mu pomognem. Jer se tu politicari ugrade. Ja bih to nazvao - svesnost da imamo lopovsku drzavu. Pa jesi li izasao da pomognes nekome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Inovacioni centar pri Fakultetu bezbednosti u Beogradu postavio je ovaj post na fejsbuku: Drage kolege, studenti Srbije!Obaveštavamo Vas i pozivamo da se svi uključimo u zajedničku akciju pomoći i spašavanja stanovništva u ugroženim područjima!U tom cilju, na Fakultetu bezbednosti, Univerziteta u Beogradu, Gospodara Vučića 50, funkcioniše studentski humanitarni centar kao koordinator svih akcija studenata svih Univerziteta Srbije.Molimo studente svih Fakulteta da se što hitnije jave i prijave za pomoć i budu deo naše zajedničke akcije! Kontakt osobe: Mina 064/3314231Mirna 064/5458012Milica 064/9998844Ivana 060/70322012Saša 069/1101777 Миљан Јокић, Млађони and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Миљан Јокић Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 LISA and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Pa jesi li izasao da pomognes nekome? A jel to treba tebi da se opravdam? Ovde nema ugrozenih predela u okoloni, prijavili se moji drugari ali nikog ne zovu - verovatno ni nece, zato se i ja ne prijavljujem. Ako budu zvali i bude potrebe, prijavicu se. Kad si toliko radoznala. A finasijski, pomoci cu koliko je u mojoj mogucnosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 A jel to treba tebi da se opravdam? Ovde nema ugrozenih predela u okoloni, prijavili se moji drugari ali nikog ne zovu - verovatno ni nece, zato se i ja ne prijavljujem. Ako budu zvali i bude potrebe, prijavicu se. Kad si toliko radoznala. A finasijski, pomoci cu koliko je u mojoj mogucnosti. Не да се правдаш, већ да одговориш на питање Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 На послу сам данас наглас приметио како сам стекао утисак да их не дотиче много то што се догађа по Србији, као да се догађа у некој далекој земљи на крају света. Коментар је изазвао бурне реакције. "Па наравно да се догађа негде другде, нама ће само да подигну порез како би њима морали да помогну...", махом су прихватили овај став. Која безосећајност и себичност! Цео дан сам шокиран да заиста постоје такви људи и да ја са њима проводим 8 сати дневно у истој просторији. Заиста жалосно, није ни чудо шта нас све сналази, а на интернету се спрдају... види ово.. https://pbs.twimg.com/media/BnsPRabIcAEi7lz.jpg:large Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Не да се правдаш, већ да одговориш на питање Pa eto, odgovorih ti.. ev osad citam na fejsu: NEZVANICNA INFORMACIJA: VLADA JE APELOVALA DA LJUDI NR KRECU IZ UNUTRASNJOSTI DA NE BI DOSLO DO GOMILANJA U SAPCU. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука