Jump to content

Препоручена порука

Ne, ostace ovde da ih pljackaju politicari  i drzava da bi bili dobri hriscani i Srbi po tvom standardu. 

То није мој стандард већ Христов,то прво, као друго одлазим са ове теме и носите се сви у красни ..... и идите где хоћете!

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Одговори 248
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pun ti je kufer a? :0102_laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

То није мој стандард већ Христов,то прво, као друго одлазим са ове теме и носите се сви у красни ..... и идите где хоћете!

Sta je Hristov standard? Ne smes da ides za boljim zivotom iz geografske lokacije na kojoj si rodjen, da zivis od postenog rada?

Stvarno preterujes zoske.... ali stvarno... 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ne, ostace ovde da ih pljackaju politicari  i drzava da bi bili dobri hriscani i Srbi po tvom standardu. 

Imam i jos jednog ortaka koji je zavrsio medicinu, sada radi pri nekom istrazivackom centru u Njemacke. I on je verovatno glup i izdajica Srbije i Hriscanstva...

Мешчини момак, да се ти хвалиш малчице, овај друг ради за фб, а овај неки даса у Њемачкој. хм  :0222_shocked:

Подели на овим сајтовима

Мешчини момак, да се ти хвалиш малчице, овај друг ради за фб, а овај неки даса у Њемачкој. хм  :0222_shocked:

Sta ja ima da se hvalim njihovim uspesima, ja sam anonimni alkoholicar iz jednog sela u centralnoj Srbiji..... 

Vise se kukam... sto imam ludju glavu od njih pa volim ovo mesto....pa su mi vise manje svi bliski drugari otisli u potrazi za boljim zivotom... a ja pokusavam da uradim nesto u ovoj zemlji dok me zaskacu na svakom cosku...evo sutra idem na biro josh malo da me zaskacu.... 

Al ko ima neka znanja, i josh nije "Zaglibio" za nekim idejama za kojima sam ja, toplo preporucujem bezanje iz ove zemlje... eto mu dva pozitivna i uspesna primera dva pametna i mlada momka iz Srbije, koji ce svoju pamet da daju drugom mesto jer smo mi nesposobni da izaberemo politicare koji ce da dozvoel da privreda dise i da ljudi mogu da zive. 

Подели на овим сајтовима

Sta ja ima da se hvalim njihovim uspesima, ja sam anonimni alkoholicar iz jednog sela u centralnoj Srbiji..... 

Vise se kukam... sto imam ludju glavu od njih pa volim ovo mesto....pa su mi vise manje svi bliski drugari otisli u potrazi za boljim zivotom... a ja pokusavam da uradim nesto u ovoj zemlji dok me zaskacu na svakom cosku...evo sutra idem na biro josh malo da me zaskacu.... 

Al ko ima neka znanja, i josh nije "Zaglibio" za nekim idejama za kojima sam ja, toplo preporucujem bezanje iz ove zemlje... eto mu dva pozitivna i uspesna primera dva pametna i mlada momka iz Srbije, koji ce svoju pamet da daju drugom mesto jer smo mi nesposobni da izaberemo politicare koji ce da dozvoel da privreda dise i da ljudi mogu da zive. 

Па што не одеш, што се не бориш, ако видиш да немаш перспективу?

Подели на овим сајтовима

Па што не одеш, што се не бориш, ако видиш да немаш перспективу?

Sta da radim, da krecim tri meseca pa da se vratim da zivim ovde tri pa tako u krug? Nit sam programer, nit sam doktor.... studiram prava, sta ce njima pravnik obrazovan u Srbiji? 

Krenuo sam ovde da orem njive, pa kol'ko ih izorem. 

Подели на овим сајтовима

Sta da radim, da krecim tri meseca pa da se vratim da zivim ovde tri pa tako u krug? Nit sam programer, nit sam doktor.... studiram prava, sta ce njima pravnik obrazovan u Srbiji? 

Krenuo sam ovde da orem njive, pa kol'ko ih izorem. 

cepaj na istok, kolega! master u bratskoj cajni ili rusiji i Bog da te vidi!

Подели на овим сајтовима

Sta ima tamo da se radi? 

Cepacu ja ruze tamo ako me Bog pogleda... 

Pa manje vise ima da se radi sta hoces :D ako, i to je plemenit posao! jos ako se prizetis BRICSu i da slavimo! :)

Подели на овим сајтовима

То је одлив испраних мозгова. 

Речено им је да је тамо боље, а они као овце на клање, брже-боље да оду. 

Да имају мозга, остали би.  :)

Зар није жалосно, а и на неки начин штета, што млади, школовани, интелигенти људи, одлазе из Србије, БиХ и слично у иностранства? Зар та памет не би користила њиховим земљама, зар је не би могли добро уновчити? Шта треба да ураде њихове земље, како би млади остајали у њима?

Зашто би млад, поштен и квалитетан човек остао негде где ће сви његови квалитети бити угушени, он окарактерисан као неко ко таласа и сл?

Да се разумемо, негде у свету ти нико не даје зато што те воли, већ има корист, интелект и други квалитети имају своју вредност на тржишту и требају бити сходно томе награђени.

Зашто наши неиспрани мозгови одлазе, они који су национални ресурс, треба да питамо наше очеве, ујаке, стричеве, деде , прадеде.

Зашто једна Холандија са очајним временским условима и територијално малом државом има феноменалну пољопривреду, водећу у свету, за 8 март су зарадили више него што је годишњи буџет републике Србије?

Зашто у Србији, тачније ап Војводини, са свом механизацијом и парама европске уније, нису очишћени канали за пловидбу и наводњавање које је направила Марија Терезија још и 17 веку , па нити пловимо а пропадне нам 80% усева годишње?

Она је у 17 веку била напреднија него Срби у 21?

Паре су завршиле у сламарицама људи који су овде рођени. јели српску храну, дисали српски ваздух, ишли у српске школе, имају српске пријатеље и српске комшије, ожењени српкињама и имају децу србе, ако хоћете и мало Шешељеве реторике, задојиле их српске мајке, српским млеком из српских дојки. И све их генерално заболе уво за све нас, гледају само своју задњицу а и они који би то да промене не раде то што воле народ и државу, већ су љубоморни на њих и желе само да седну на исту позицију и преузму исти модел понашања.

Ко је за то крив? Америка, Европа која даје паре, Хрвати или можда Албанци?

Свако ко има имало мозга у глави, образа, части и поштења отишао је тамо где је највећа вредност људски ресурс и  као резултат тога, стабилна економија.

Најбољи студент моје генерације и један од најинтелигентнијих и као човек најквалитетнији појединац, којег сам срео за ових својих 29 година, након што се запослио као асистент на нашем факултету, сагледао је ситуацију, дигао руке од свега и сада ради и живи у Француској и написао ми је:" остајем овде да живим, немам намеру да се враћам у то живо блато пуно костура!.

Подели на овим сајтовима

Зашто једна Холандија са очајним временским условима и територијално малом државом има феноменалну пољопривреду, водећу у свету, за 8 март су зарадили више него што је годишњи буџет републике Србије?

Не'м појма, ја сам дош'о бециклом.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Зар није жалосно, а и на неки начин штета, што млади, школовани, интелигенти људи, одлазе из Србије, БиХ и слично у иностранства? Зар та памет не би користила њиховим земљама, зар је не би могли добро уновчити? Шта треба да ураде њихове земље, како би млади остајали у њима?

Nije zalosno, njihova pamet upravno ne koristi njihovim zemljama i bilo ko da je pametan njegova rijec se ne postuje i ismijani su izrugani i odmah sasjeceni iz drustva po principu "ne talasaj". 

Tesko je reci sta zemlja treba da uradi da bi mladi, i svi koji su perspektivni, ostali. Posto postoji vise nivoa kocenja, a oni nisu medjusobno u istoj ravni i istoj vremenskoj dimenziji pa stoga je tesko eleminisati sve odjednom da bi stvari onda krenule naprijed. 

Posto je sve to tako komplikovano, sve se cini da to sve treba jendom da umre, da bi onda vaskrslo nesto novo. Koja ce to generacija dozivjeti, to samo Bog zna. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Da se razumemo, ja napisah polovina a uvek pisem o necemu vodjena iskustvom ili pricama iz okoline. Znam i ja dosta njih koji su otisli preko i uspesni su u tome sto rade. Ali toliko je primera koji su otisli i kukaju kako bi se vratili.

Kukaju...;)

Svi oni kukaju,ali niko se ne vraca.Kukaju preventivno,da ih niko ne bi smarao za pomoc,onda pricaju kako je tamo pretesko,kako se nema para itd.A ovde dizu kuce na 2,3 sprata.

Ovo je zemlja veza i mufljuza.Skolujes se,ucis,zavrsis i nema mesta za tebe nigde.

Ako nemas jedno 5000 evra u dzepu.

Evo,prijateljica zavrsila PMF,onda neki master,dobila poziv da ide dalje u Ameriku i sta ce sad,da odbije to i da se zaposli u voljenoj joj drzavi u nekoj kladionici za 25000 dinara?!

Dovoljno je i procitati neke komentare na ovoj temi da bi se dobio odgovor na pitanje,zasto imamo odliv mozgova.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...