зеленизуб Написано Мај 14, 2014 Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Биће да је у питању што си ти вероватно у војводини, а тамо више свраћају европљани и живе мађари и људи којима је матерњи на латиници, те се латиница више форсира... МилоОосаве ја сам из Србије. Ил' ако 'оћеш прецизније: Сирмије - Змај Огњеног Вука деспотије. ( как'и Маџари и Европљани... боле ме баш бриге за њија, и њи'ове латинице ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 14, 2014 Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Чек', сад сам ту нешта нанебудилењ прегугл'о... На ово си мис'ио? Gresi taj malo. Pravi se u sloveniji. U henkelu se sada prave praskovi, a sapuni iz programa henkel i svarckop se prave u sloveniji. (svi sapuni, iz njihovog programa, fa i merimini) - znam to provereno jer sam radiio u njihovoj komercijali. ako te zanima dodatna informacija, merimne paste za zube se sada prave u nemackoj, zajedno sa videmecumom. To jes ona pasta azulin ako znas koja je. Henkel je kupio merimu, i ima pravo da prenese program gde god hoce. зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2014 Пријави Подели Написано Мај 14, 2014 Gresi taj malo. Pravi se u sloveniji. U henkelu se sada prave praskovi, a sapuni iz programa henkel i svarckop se prave u sloveniji. (svi sapuni, iz njihovog programa, fa i merimini) - znam to provereno jer sam radiio u njihovoj komercijali. ako te zanima dodatna informacija, merimne paste za zube se sada prave u nemackoj, zajedno sa videmecumom. To jes ona pasta azulin ako znas koja je. Henkel je kupio merimu, i ima pravo da prenese program gde god hoce. Ето. А 'ес видио како су намазани? И оставили ову традиционално небулозно српску амбалажу, на дасевласинедосете фору. Ал' и даље има тај шарм љуте недоумице од по' века, и није ништа изгубило на енигматичности. Ви'ш како су глобалисти то умели лепо да препознају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Ето. А 'ес видио како су намазани? И оставили ову традиционално небулозно српску амбалажу, на дасевласинедосете фору. Ал' и даље има тај шарм љуте недоумице од по' века, и није ништа изгубило на енигматичности. Ви'ш како су глобалисти то умели лепо да препознају. Pa nisu namazani, ljudi rade tko da zarade a ne da izgube novac. Naravno ja bih vise voleo da su svu proizvodnju zadrzali ovde sa njom i ljude.... bilo bi bolje i za mene i za sve. Ali oni su tu fabriku kupili i imaju pravo raditi sta hoce, a rade ono sto im je najsiplativije. Inace, ako mislis da su "sklonili" tu proizvodnju van, da bi ukinuli konkurenciju sami sebi (kako tvrde) to nije tacno, oni sapuni koje oni prodaju i ovaj sapun nisu konkurencija jedan drugom jer su razlicit tip proizvoda.ima tamo tacno kako se klasifikuje, ja sma pre verovao u tu pricu... ali sam posle video kako se zapravo kalsifikuju prodaje - koji proizvod gledas kao konkureciju kom. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Па то им није више "конкуренција" кад је њихова фабрика. Производњу су пребацили тамо где им се више исплати да раде и могу да остваре већи профит. То значи да је окружење у Србији веома лоше и не исплати им се да раде. Пошто је радна снага јефтинија него у Словенији онда значи да је у питању нешто друго - државне регулације, неефикасност институција итд. То им прави трошкове који су већи него разлика у цени рада. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Па то им није више "конкуренција" кад је њихова фабрика. Производњу су пребацили тамо где им се више исплати да раде и могу да остваре већи профит. То значи да је окружење у Србији веома лоше и не исплати им се да раде. Пошто је радна снага јефтинија него у Словенији онда значи да је у питању нешто друго - државне регулације, неефикасност институција итд. То им прави трошкове који су већи него разлика у цени рада. Verovatno su imali dobar razlo. LJudi misle da su kupili da bi "ugasili" merimin program da ne bi bili konkurencija "fa" brendu koji takodje prave i prodaju... to ovako na prvu ima logike.. posto slichne stvari proizvode ali kada pogledas ciljne grupe kupaca... totalno drugi tip proizvoda... bez obzira sto su oba "sapun" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Па мени се чини да су циљне групе за брендове "Мерима" и "Фа" различите. То у ствари значи да нису конкурентни него комплементарни производи. Компаније намерно праве комплементарне брендове да би заузеле више циљних група на тржишту, на пример - Toyota/Lexus, Honda/Acura, Nissan/Infinity итд. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Па мени се чини да су циљне групе за брендове "Мерима" и "Фа" различите. То у ствари значи да нису конкурентни него комплементарни производи. Компаније намерно праве комплементарне брендове да би заузеле више циљних група на тржишту, на пример - Toyota/Lexus, Honda/Acura, Nissan/Infinity итд. Upravo tako, low budget i premium proizvod. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Stipendije za studente + neotvaranje radnih mesta = odliv mozgova. I tako drzava Srbija subvencionise odliv mozgova pa smo 3ci na svetu u tome. Млађони, Ђуро Станивук and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Pa na ovom fejsbuk linku imas puno poslije-ratnih slika. Ne vjerujem da je prije rata bilo ista znacajnije ljepse nego poslije komunista, jedino ako komunisti nisu porusili stare zgrade ali ne vjerujem da su to radili, nisu to nigdje. Nije to toliko do komunista, sto rece Baron, istocna Njemacka je bila isto toliko pod komunistickom cizmom, a otidji sad u Dresden, Berlin, Magdeburg, to je ljepota. Berlin je jedan od najbolje urbanisticki isplaniranih gradova na svijetu. Komunisti nisu mogli unistiti ono sto su svabe imale u umovima vijekovima. Srbi su imali nista, smucali su se po brdima i gorama 400 godina krijuci se od Turaka, a prije toga su znali samo manastire i crkve praviti i kakvu estetiku mogu da imaju. Ајд сад баш да се не залећемо у празно.... од 1830-их... Емилијан Јосимовић Александар Бугарски Светозар Ивачковић Константин Јовановић Владимир Николић .... па све до драгише Брашована, Злоковића, Табаковића и многих других архитеката и урбаниста....1950-их.... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Pa nisu namazani, ljudi rade tko da zarade a ne da izgube novac. Naravno ja bih vise voleo da su svu proizvodnju zadrzali ovde sa njom i ljude.... bilo bi bolje i za mene i za sve. Ali oni su tu fabriku kupili i imaju pravo raditi sta hoce, a rade ono sto im je najsiplativije. Inace, ako mislis da su "sklonili" tu proizvodnju van, da bi ukinuli konkurenciju sami sebi (kako tvrde) to nije tacno, oni sapuni koje oni prodaju i ovaj sapun nisu konkurencija jedan drugom jer su razlicit tip proizvoda.ima tamo tacno kako se klasifikuje, ja sma pre verovao u tu pricu... ali sam posle video kako se zapravo kalsifikuju prodaje - koji proizvod gledas kao konkureciju kom. Те корпорације су монструми капитализма. Имају чак рачун да откупе локалну конкурентну производњу, па да је онда угасе искључиво зарад монопола на тржишту. Што је ту код тебе, ил' бар добрим делом, очигледно. Као и то да о радницима нико и не размишља. Овај dečiji sapun "бренд" је задржан вероватно због прође на локалном и тржиштима околних земаља. Заправо је то нов производ, у другом стандарду ако сам добро разумео, само упакован у Yugoносталгију. Немој погрешно да ме схватиш, није ми прича о транзиционој економији била намера, него сам се једноставно сетио те "необичне" графике. И то сасвим случајно, заправо кад си поменуо то предузеће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Те корпорације су монструми капитализма. Имају чак рачун да откупе локалну конкурентну производњу, па да је онда угасе искључиво зарад монопола на тржишту. Што је ту код тебе, ил' бар добрим делом, очигледно. Као и то да о радницима нико и не размишља. To i nije bas tacno, barem u mom sluchaju. Ne postoji nikakav monopol na trzistu. Da koorporacije teze monopolu, to je tacno, ali to onda nije kapitalizam vec nesto drugo, jer jedini nacin da ostvaris monopol na trzistu je uz pomoc drzave. Sto se tiche radnika, svakom dobrom poslovodji i poslodavcu je stalo do brige o radnicima. Poslodavci koji najvise brinu o radnicima imaju najbolje radnike. Sa tim sto briga o radnicima ne znaci zadrzacu visak radne snage i poklanjacu im platu. Ukoliko je henkel u ovom sluchaju ovde i kod nas lose postupio, to je mogao da uradi samo uz pomoc drzave. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Па ко је прод'о ту фабрику? Колико је сад исправан тај термин монопол, ал' ко је доминантан на српском тржишту те, не знам ни ја, кућне хемије? И због чега?Пази Милосављевићу... не могу ја да кажем како ме та политика, или економска политика ако 'оћеш, нешто нарочито и занима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Па ко је прод'о ту фабрику? Колико је сад исправан тај термин монопол, ал' ко је доминантан на српском тржишту те, не знам ни ја, кућне хемије? И због чега? Пази Милосављевићу... не могу ја да кажем како ме та политика, или економска политика ако 'оћеш, нешто нарочито и занима. Henkel nije dominatantan. Ima konkunreciju silnu. Nema nikakav monopol, ustvari ima ljutu borbu. Za svaki proizvod ima bar pet konkurenata... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Не би пословично педантни Немци куповали тржиште да им је ту конкуренција нарочито ljuta. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука