w.a.mozart Написано Јул 16, 2014 Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Ne znam za druge al meni je uvertira za Don Đovanija najluđa... a i Rosini je odličan Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Simfoničar Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Da napišem onda i ja nešto za početak. Simfonija prirode i sveta, flažoleti kao prvi jutarnji bljesaak svetlosti, to je osnovno obeležje simfonijskog prvenca jedne od mojih najznačajnijih muzičkih koordinata, Gustava Malera. Njegova SIMFONIJA broj 1. D-Dur, zvana TITAN, jedna je od orkestarski najprozračnijih Simfonija u vaskolikoij simfonijskoj literaturi. Simfonijsko jutro kao još jedan početak. Orkestrom Bečke Filharmonije, diriguje Leonard Bernštajn. Тања1 and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Simfoničar Написано Јул 22, 2014 Пријави Подели Написано Јул 22, 2014 Gustav Maler: SIMFONIJA broj 2. c-moll, zvana VASKRSENJE. Malerova Druga Simfonija, već opsežnih dimenzija, gde se orkestru u četvrtom i petom stavu pridružuju dvoje ženskih vokalnih solista i veliki mešoviti hor, evokacija je smrti i vaskrsenja. Kada čujem muziku za peti stav, pred očima mi izlaze slike Hrista, koji sa krstom na leđima i bičevan od svojih dželata ide poslednjom stazom prema Golgoti gde ga raspinju. U poslednjem pak klimaksu, vidi se vaskrsli Hrist na svetloplavom nebu. Izvode: Šejla Armstrong-sopran, Dženet Bejker-mecosopran, Hor (svi u četvrtom i petom stavu) i Londonski Simfonijski Orkestar. Dirigent :Leonard Bernštajn. Тања1 and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Simfoničar Написано Јул 24, 2014 Пријави Подели Написано Јул 24, 2014 Gustav Maler: SIMFONIJA broj 3. d-moll. Najveća po dužini trajanja i najrazuđenija po broju stavova. To je opet jedna kolosalna evokacija prirode, sveta, a u poslednjem stavu - i jedna moćna simfonijska poruka ljubavi. Izvodi orkestar Bečke Filharmonije, dirigent: Leonard Bernštajn. U četvrtom i petom stavu sudeluju: Krista Ludvig-mecosopran, Hor Bečkih Dečaka i Ženski Hor Bečke Državne Opere. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 26, 2014 Пријави Подели Написано Јул 26, 2014 Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Благодат, само благодат ... Бог је посебно осетљив на љубитеље Баха и Моцарта! (хехехе...) A šta je sa onima što vole Betovena? Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 A šta je sa onima što vole Betovena? Бог је милостив, можда и за њих има наде Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 C a r o l i j a! http://www.youtube.com/watch?v=LfjD-DQ5REk Драшко, Данче*, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 C a r o l i j a! http://www.youtube.com/watch?v=LfjD-DQ5REk Неки музичари тумаче овај став као "живот после смрти" GeniusAtWork, Данче* and LISA је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Неки музичари тумаче овај став као "живот после смрти" Moze i tako, s razlogom! Po meni, kao da opisuje neke predele i unutrasnja stanja koja se smenjuju, a sve je u nekoj dinamicnoj, a opet smirujucoj harmoniji. Kao retrospektiva celokupnog burnog zivotnog toka ali smireno, s distance uz finu notu melanholije... Ah, nemam dar pesnika pa da se valjano iskazem. Sve u svemu, izvanredno... GeniusAtWork, Иван Ивковић, Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Јул 30, 2014 Пријави Подели Написано Јул 30, 2014 Negde je pričao Šnitke kako mu je uvek bio cilj da piše dopadljivu muziku, ali da pritom ne izgubi sadržaj. Evo jedna takva lepa "pesmica" iz nekog filma. Данче*, Лазар Нешић, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 LISA and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Август 13, 2014 Пријави Подели Написано Август 13, 2014 w.a.mozart, Данче* and LISA је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 14, 2014 Пријави Подели Написано Август 14, 2014 Данче* and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука