Дејан Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 "samoubistvo je izvršila monahinja Milena Ilić (52), javlja Telegraf.rs!" - а онда copy/paste Milena nije monaško ime, ako je žena iskušenica već 10 godina moguće da nije bila psihički zdrava, naravno ako je vest tačna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Milena nije monaško ime, ako je žena iskušenica već 10 godina moguće da nije bila psihički zdrava, naravno ako je vest tačna Шта ти ово значи? "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Дешава се. Чувен је пример, из историје СПЦ, када се један архимандрит обесио епитрахиљом о царске двери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 A sada neka nam neko kaže da li je ovo istina ili ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Шта ти ово значи? možda nisu hteli da je zamonaše jer je bila psihički nestabilna Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Дешава се. Чувен је пример, из историје СПЦ, када се један архимандрит обесио епитрахиљом о царске двери. Čitao sam negde pisanje vladike Nikodima Milaša o episkopu koji se ubio iz revovera Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 možda nisu hteli da je zamonaše jer je bila psihički nestabilna Искушенички стаж у Раковици траје најмање 10 година. Gordana ., cloudking and bgpj је реаговао/ла на ово 3 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Искушенички стаж у Раковици траје најмање 10 година. zašto tako? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 zašto tako? Критеријум игуманије, како су мени рекли. "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 zašto tako? Боље и то него неки случајеви кад се замонаше након 3 година па за коју годину одустану од монаштва. Било је неколико таквих случајева баш у Бачкој.. Данче*, bgpj, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Ali,zar je uopšte bitno što ona nije bila monahinja ,iskušenici su kao monasi,žive istim životom....i samo je pitanje vremena kada će da se zamonaše,a to je samo jedan dan koji ne menja mnogo toga kod nekoga ko želi da se posveti molitvi,bar ja tako mislim jer će i dalje živeti kao i pre,samo što će biti monah. To je isto i sa episkopima,kada su otišli u manastir postali su monasi,vremenom su se stvari menjale,posetali su episkopi,samo je patrijarh postao patrijah,ali je i on isto monah kao i svi drugi monasi .Samo što iskušenici imaju veću slobodu da odu i nikad se ne vrate u manastir,jer ništa Bogu nisu obećali... Zar ne ? P.s. Ne znam što se čudite. Svaki čovek koji hoće može da se ubije. Bog neće da mu brani,sve i da je monah,ali je zaista tužno kada čovek toliko izgubi volju za životom i odluči da osudi sebe ba propast. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Морава Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Боље и то него неки случајеви кад се замонаше након 3 година па за коју годину одустану од монаштва. Било је неколико таквих случајева баш у Бачкој.. Да али по чему је боље да се обесиш ? Откуд ти знаш какве последице вуче једно а какво друго, сем оних последица који нам оци објашњавају а то је да су оба преступа тешка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Да али по чему је боље да се обесиш ? Откуд ти знаш какве последице вуче једно а какво друго, сем оних последица који нам оци објашњавају а то је да су оба преступа тешка. Ко каже да је боље да се обесиш? Где си то прочитао? Ја сам рекао да је боље да дуже траје искушенички стаж, него да се монаше након 3 године а онда схвате да то ипак није за њих па прекрше монашке завете и напусте манастир. Млађони, Gordana ., Данче* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Велика трагедија за манастир, као и за све нас. Сестра у Христу је отишла Богу на истину. Шта се стварно десило, то зна најбоље Господ, а нешто мало знају сигурно и остали чланови те заједнице, и њени рођени и пријатељи, као и њен духовник. Ми можемо само да је споменемо у молитвама, да јој Господ да рајска насеља. Људска истрага може утврдити само делимично шта се стварно збило, а Господ једини зна шта је било на њеној души. Пг, Gordana ., Дуња and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 2, 2014 Пријави Подели Написано Мај 2, 2014 Као што сам и мислила, није монахиња у питању. Ради се о сестри која је често била тамо на послушању. Много ми је жао. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hronika/aktuelno.291.html:489731-Monahinja-se-obesila-u-prostorijama-gde-poceiva-patrijarh-Pavle Пг and Данче* је реаговао/ла на ово 2 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука