Jump to content

Карл Билт: Православље је претња за западну цивилизацију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zenlja moze da bude slojevita ili krecnjacka, moze da bude crnica ili tresetnica... Moze i crvenica... Al ne kontam kako moz da bude pravoslavna?

Ako mislis na ljude, nisu ni tamo svi pravoslavni, ima ih raznih... A ako kazes da su u vecini onda i cikago ispada pravoslavni grad...

Zbunjen sam ovom nju ejdz teologijom..

a ja ti ne morem pomoci, djelujes mi ograniceno, pokusaj potraziti u nekom leksiikonu srpskog jezika termin zemlja  za pocetak 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 583
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zar Gospod nije Jevrejima dao Cara kao vladara,znaci pomazanika preko kojeg ce Gospod delovati na narod.

У ствари је Господ оштро осудио Израелце када су тражили да им постави цара. То је изједначио са одбацивањем Бога. Погледај 1. Самуилову глава 8.

ne mozemo reci da ne postoji Boziji pomazanik na zemlji,Pravoslavni Car.

Постоји, то је сваки хришћанин који је "Божији помазаник на Земљи". "Православни Цар" је само Христос. Може неки владар да буде православни хришћанин, али то је његова лична ствар.

I on moze pozvati drzavu na pokajanje,kao sto je nekad kralj Ninevije pozvao narod na pokajanje,pa se Ninevija spasila..Slazemo se?

Може било ко да народ позове на покајање - краљ, министар, свештеник, учитељ, трговац, моја баба. Покајање је опет појединачна ствар.

Dalje,sta je drzava nego narod.Bez etnosa nema ni drzave,Dakle,ako se narod pokaje ,fakticki se i drzava pojala.

Држава није народ. Држава су неке институције које контролишу одређену територију.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ne slazem se.Zar Gospod nije Jevrejima dao Cara kao vladara,znaci pomazanika preko kojeg ce Gospod delovati na narod.Znam da je to tad bilo radi okorelosti njihovog srca.Slazem se da ima vladara koju svoju poziciju koriste radi raznih nehriscanskih interesa,al ne mozemo reci da ne postoji Boziji pomazanik na zemlji,Pravoslavni Car. I on moze pozvati drzavu na pokajanje,kao sto je nekad kralj Ninevije pozvao narod na pokajanje,pa se Ninevija spasila..Slazemo se?

Dalje,sta je drzava nego narod.Bez etnosa nema ni drzave,Dakle,ako se narod pokaje ,fakticki se i drzava pokajala.Ako je narod utvrdjen u pravoslavnoj veri,izabrace vladavinu koja odgovara Bozijem delovanju na drzavu.Dakle monarhiju.

Pa jel sam kazes da je Jevrejima dao cara zbog okorjelosti njihovog srca, zato sto nisu htjeli Boga za vladara vec zemaljskog cara po ugledu na okolne narode.

Kad bi zemaljaki car trebao, sam Hristos bi se proglasio za cara kao Muhamed. Naprotiv em sto nije to uradio, em sto nije ukazao ni nakakvu drzavu koju je potrebno stvorti em sto je je odvracao od pobune protiv rimskih vlasti. Prvi hriscanski car se pojavio cetiri vijeka nakon Hrista.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

,ne mislis li da Hristos nije pozvao i drzave na pokajanje?

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

која бесмислица хахахахахахахахахахах. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Држава није народ. Држава су неке институције које контролишу одређену територију.

ako tumacis advokatski u pravu si al ako smatras da je tako  i u narodnom jeziku   e onda ti treba usavrsavanje srpskog jezika, al znas ti siguran sam, nego volis da lovis ljude za pojedinacne rijeci zanemarujuci poentu, bitno da se neko udara makar i u jednu rijec....

Подели на овим сајтовима

:))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))  :))

која бесмислица хахахахахахахахахахах

Ша не вреди када и треба да се гледа на нивоу појединца. Ти спасење добијаш ко појединац, суди ти се појединачно, створен си као јединка са сопственом слободном вољом. У цркви учествујеш као појединац својом слободном вољом као део зајединице.

Дрежаве са целом причом немају везе...нити било каквих други колективи осим колектива цркве.

православне државе и остале приче су обичне измишљотине које немају везе са православљем, више имају везе са колективизмом, тоталитаризмом и укидање слободе појединцу. 

Једина заједница коју православац треба да познаје је црква. а не неке тамо православне државе.... 

i ti advokatises ko i grizli, pravite se mutavi, pa niko ovdje nije pomenuo drzavu kjo aparat i institucije , vec kao kolektiv, al ja ne mogu da vjerujem jel ste toliko uskog gledista ili ste namjerno takvi zbog svadje

Подели на овим сајтовима

pa niko ovdje nije pomenuo drzavu kjo aparat i institucije , vec kao kolektiv

Хришћански колектив не зове се држава, него Црква.

Да си рекао да је Христос позвао тај "хришћански колектив" на покајање сложили би се.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ako tumacis advokatski u pravu si al ako smatras da je tako  i u narodnom jeziku   e onda ti treba usavrsavanje srpskog jezika, al znas ti siguran sam, nego volis da lovis ljude za pojedinacne rijeci zanemarujuci poentu, bitno da se neko udara makar i u jednu rijec....

i ti advokatises ko i grizli, pravite se mutavi, pa niko ovdje nije pomenuo drzavu kjo aparat i institucije , vec kao kolektiv, al ja ne mogu da vjerujem jel ste toliko uskog gledista ili ste namjerno takvi zbog svadje

То што ћеш сваког ко износи неку чињеницу која ти се не свидђа да оптужиш да тумачи "адвокатски" не значи да тај неко није у праву. Управо је то тачно држава није народ, држава су гомила институција.

Ти ниси држава Србија. Не знам шта ти ту није јасно, ти си само становник државе Србије. Држава је првенствено државна власт, и територија над којом се шири та власт. У већини случејава држава није имала везе са народом, више је била палица која контролише народ на одређеној територији.

Подели на овим сајтовима

Хришћански колектив не зове се држава, него Црква.

Да си рекао да је Христос позвао тај "хришћански колектив" на покајање сложили би се.

a brate jel mora tako precizno da se kaze, to se podrazumjeva....govorimo o rusiji i religiji, normalno da se misli na taj pravoslavni kolektiv a ne na ministarstvo unutrasnjih poslova ....

Подели на овим сајтовима

a brate jel mora tako precizno da se kaze, to se podrazumjeva....govorimo o rusiji i religiji, normalno da se misli na taj pravoslavni kolektiv a ne na ministarstvo unutrasnjih poslova ....

Ne govorimo govorimo o putinu i kolektivu po imenu Saveyna Republika Rusija....a ne Ruska PRavoslavna Crkva.... 

Подели на овим сајтовима

То што ћеш сваког ко износи неку чињеницу која ти се не свидђа да оптужиш да тумачи "адвокатски" не значи да тај неко није у праву. Управо је то тачно држава није народ, држава су гомила институција.

Ти ниси држава Србија. Не знам шта ти ту није јасно, ти си само становник државе Србије. Држава је првенствено државна власт, и територија над којом се шири та власт. У већини случејава држава није имала везе са народом, више је била палица која контролише народ на одређеној територији.

znam ja odlicno sta je drzava, ne trebas me uciti, radi se o tome da po ko zna koji puta lovite nekog za rijec a poenta vas totalno ne zanima, bitno da imate za sta da zagrizete, a ti si cuven u tome, sta mislis kad bi ti ja po komentarima prebirao rjeci pa te razapinjao ovdje, oces da ti radim to par dana ? da vidis kako je

Подели на овим сајтовима

Овде смо коментарисали изјаву о држави Русији једног министра у њеној влади и у контексту међу-државних односа.

Ако говоримо о Цркви, онда би се вероватно сложили у већини ствари.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Reci mi ,zar ti zbilja mislis da institucije ne mogu da sluze Bogu?Zar se ne mogu doneti i primenivati zakoni na slavu Boziji?Recimo zabraniti sve ono sto je Gospod zabranio.Zar Putin zabranom gey pride-a nije  pokazao i taj primer?Dakle i institucije mogu da sluze Bogu,stoga je logicno da Drzava moze biti Pravoslavna.Ne znam sta tu nije jasno.

У ствари је Господ оштро осудио Израелце када су тражили да им постави цара. То је изједначио са одбацивањем Бога. Погледај 1. Самуилову глава 8.

Al im je ipak dao Cara.I automatski blagoslovio taj vid vladavine.

Постоји, то је сваки хришћанин који је "Божији помазаник на Земљи". "Православни Цар" је само Христос. Може неки владар да буде православни хришћанин, али то је његова лична ствар.

Kakav apsurd i nelogicnost.

Може било ко да народ позове на покајање - краљ, министар, свештеник, учитељ, трговац, моја баба. Покајање је опет појединачна ствар.

Moze.Tacno.Al ne moze tvoja i moja baba da izda dekret.Drzava kad izda- onda ona sluzi Gospodu.

Подели на овим сајтовима

@Milosavljevicu, ako cemo kruto, usko  i bukvalno kako ti gledas na svijet ili se bar pravis takav , ti nisi pravoslavac, ti si mozda samo na momente pravoslavac, kad pustas onu svoju dzukelu na macku u dvoristu sigurno nisi pravoslavac, aj da ne krenem sad sa nekim seksoloskim stvarima i nekim drugim, znaci po takvoj logici ti nisi pravoslavac, imas prekide u pravoslavlju, to ne more ni teorija neodredjenosti da odredi...

po istoj toj logici ne moze da postoji pravoslavna zemlja,rusija nije pravoslavna zemlja, jer tamo ne zive samo ljudi vec i komarci i to u daleko vecem broju a ima i ostalih vjeroispovjesti, sveta zemlja ne postoji, jer u sred svete zemlje kamila urinira na pjesak, tebi je sveta njoj nije, ne znam koja bi budala oduzela pravo kamili da to bude i njena zemlja jer je tamo recimo rodjena i tamo zivi, zbog toga advokatskom logikom moremo zakljuciti da se treba pod hitno pred haskim medjunarodnim sudom zatraziti proces kojim bi bilo zabranjeno da se nesto jednostrano naztiva svetom zemljom, bas kao sto se to nabija republici srpskoj jer u njoj gle ne zive samo srbi jel de ??? 

e logika ti je da je uramis i okacis na zid, al stvarno care

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...