palpatine Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 Заиста откуд Путинофилија међу онима који себе сматрају хришћанима, када је Путин више пута показао да је остао оно што је и био - комуниста. Од својих изјава жаљења за Совјетским Савезом, до обустављања плана (који је подржавала Московска Патријаршија) да се Лењинов маузолеј затвори, а Лењин сахрани поред своје мајке, уз образложење да би сахрањивање Лењина значило да су се грађани Русије током 70 година комунизма држали погрешних вредности, а што наравно имплицира да он верује да су се држали исправних вредности. Како неко ко себе сматра православцем може онда да подржава човека за кога су исправне вредности: спаљивање цркава и манастира, масовна убиства и тоталитаризам?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 25, 2014 Пријави Подели Написано Април 25, 2014 У року од месец дана ХХ тема о Путину. Путине, алал вера тебра! 8086.gif Crveni Baron, verum est in beer and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Više je to inat (da ne kažem neku težu reč) prema zapadu i idealizovanje Rusije nego neko stvarno obožavanje Putina... Саша од Москве, Дуња, Караконџула and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Kompleks niže vrednosti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Заиста откуд Путинофилија међу онима који себе сматрају хришћанима, када је Путин више пута показао да је остао оно што је и био - комуниста. Од својих изјава жаљења за Совјетским Савезом, до обустављања плана (који је подржавала Московска Патријаршија) да се Лењинов маузолеј затвори, а Лењин сахрани поред своје мајке, Pa Lenjinu bi i mi trebali podici muzej i nazvati po neku ulicu po njemu kao sve evropske drzava sto cine. Svaki italijanski grad ima Vai Lenin ... Idi na maps.google.com da se uveris ... E sada nase neznanje je nas problem, Putin ga ne deli sa nama na srecu zato i jeste dobar drzavnik a i Rusi su dobar narod i cvrst. Svaka cast i jednima i drugima. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 уз образложење да би сахрањивање Лењина значило да су се грађани Русије током 70 година комунизма држали погрешних вредности, а што наравно имплицира да он верује да су се држали исправних вредности. Како неко ко себе сматра православцем може онда да подржава човека за кога су исправне вредности: спаљивање цркава и манастира, масовна убиства и тоталитаризам?! Naravno da su se drzali ispravne ideologije, deo te ideologije koja je u temelju svih modernih evropskih drzava .. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
palpatine Написано Април 26, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Pa Lenjinu bi i mi trebali podici muzej i nazvati po neku ulicu po njemu kao sve evropske drzava sto cine. Svaki italijanski grad ima Vai Lenin ... Idi na maps.google.com da se uveris ... E sada nase neznanje je nas problem, Putin ga ne deli sa nama na srecu zato i jeste dobar drzavnik a i Rusi su dobar narod i cvrst. Svaka cast i jednima i drugima. Знаш ли ти тај Лењин колико је цркава и манастира наредио уништити, колико клирика, лаика и монаха дао побити?!? А тек шта је Лењинова заоставштина, сва комунистичка злодела која су уследила... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Заиста откуд Путинофилија међу онима који себе сматрају хришћанима, када је Путин више пута показао да је остао оно што је и био - комуниста. Од својих изјава жаљења за Совјетским Савезом, до обустављања плана (који је подржавала Московска Патријаршија) да се Лењинов маузолеј затвори, а Лењин сахрани поред своје мајке, уз образложење да би сахрањивање Лењина значило да су се грађани Русије током 70 година комунизма држали погрешних вредности, а што наравно имплицира да он верује да су се држали исправних вредности. Како неко ко себе сматра православцем може онда да подржава човека за кога су исправне вредности: спаљивање цркава и манастира, масовна убиства и тоталитаризам?! То је веома уопштено и површно што си написао. И код нас имаш људе који сматрају да је комунизам био добар и да је борба партизана била добра ствар. Када би сад у Србији дошли рецимо на власт Милосав Самарџић и ја и увели одреднице по којима је комунизам био лош а борба партизана издаја само бисмо поделили ионако подељен народ и направили невероватне проблеме у држави. Стога чак и ми да дођемо на власт не би чачкали ово питање. А Путин је вероватно 100 пута промишљенији од нас па је стога и президенте од ту државу. Мудар државник није антиправославац зато што поповима не испуњава жеље. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, Ignjatije and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Зато што воли и он нас: http://srbinaokup.info/?p=33518 Док је он на власти не сме нико да нас бије. П.с. Свака сличност са изјавама било ког ЈУ/СР политичара из прошлости је (као) случајна Trifke је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Заиста откуд Путинофилија међу онима који себе сматрају хришћанима, када је Путин више пута показао да је остао оно што је и био - комуниста. Од својих изјава жаљења за Совјетским Савезом, до обустављања плана (који је подржавала Московска Патријаршија) да се Лењинов маузолеј затвори, а Лењин сахрани поред своје мајке, уз образложење да би сахрањивање Лењина значило да су се грађани Русије током 70 година комунизма држали погрешних вредности, а што наравно имплицира да он верује да су се држали исправних вредности. Како неко ко себе сматра православцем може онда да подржава човека за кога су исправне вредности: спаљивање цркава и манастира, масовна убиства и тоталитаризам?! Nije tesko odgovoriti na ovo pitanje. U Srbiji u ovom trenutku cvijeta vucicfilija, u R.Srpskoj dodikfilija, skoro do pre jedne decenije je cvijetala djindjicfilija, malo prije toga milosevicfilija, a prije toga titofilija. Srbi su zestoki filicari zato sto im je u korijenu mentaliteta teznja da im drugi pruze zastitu i da rijesi njihove probleme, jer sami ne znaju sta ce. Ovo je narocito izrazeno zadnjih 100 godina. Za ovo drugo, zasto se Putinovic usprotivio zatvaranju lenjinovog mauzoleja, pa to je nemoguce jer prosto Rusija svoju drzavotvornost danas zasniva i na borbi protiv nacizma, i svake godine na paradi u maju s ponosom isticu tu borbu. Veliki dio ljudi koji su doprineli toj borbi je iz redova komunista i njima taj Lenjin znaci nesto. Tako da totalno zatiranje sovjetskog nasledja u Rusiji bilo bi kontraproduktivno, i stvorilo bi piz****ju u drzavi. Nemoj misliti da je Rusija danas svepravoslavna zemlja. Nije uopste od 150 miliona stanovnika, oko 60-80 miliona se izjasnjava kao pravoslavni, a bar njih 40 miliona su ateisti ili neki neopredeljeni, koji jos zive duh sovjetskog saveza. Zasto bi Putinovski radio protiv interesa ovih ljudi?. On istovremeno velica i SSSR, Nikolaj 2 mu je krvavi car, i tako ima podrsku postovalaca SSSR, Rusija mu je istovremeno sveta pravoslavna, pravoslavlje je jedno od znacajnih oruzija pored nuklearnog za borbu protiv zlog SAD i tako ima podrsku onih koji se izjasnajvaju kao pravoslavni itd...svima ponesto ispunjava kao dobri duh iz lampe i tako balansira i drzi svoju poziciju cvrstom. Putler ti je kao i svi drugi drzavnici-sanjari, on nije opredeljen ni na kakvu vjeru, niti nevjeru, vec prosto balansira izmedju svih kako bi pridobio sve za ostvarenje svojih politickih i geostrateskih ciljeva. Ћириличар and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Тематици си приступио веома површно. Има много Срба који се куну у Обаму (сетите се само оне маније код нас коју је водио Срђа Трифковић када је Обама по први пут изабран, правили су и Обаму од картона и са њим се сликали), има многих одавде са форума који су изражавали дивљење према Ангели Меркел, неки трећи воле Путина... Да не помињем каква клања настану када крене прича о домаћим лидерима, па се некад дешава (сад много мање него раније, додуше) и да се побију ако им увредиш лидера. Стање је исто у свим народима, само, у зависности од степена просвећености, можда нису свуда подједнако острашћени. Рекао бих да је у питању мешање лидера и система чији је лидер само експонент, ма колико можда и сам био битна карика система. Тако ће Немац да заступа политику Ангеле Меркел, Рус Путина, Американац Обамину, а кад критикују, критике упућују на исте адресе. Не ради се нужно о идолопоклонству или љубави према одређеној личности, него о тешкоћи сагледавања целог система чији је експонент та одређена особа. И онда, због чега је Путин код нас толико популаран? Због традиционалних осећања према руском народу које Срби гаје, која су још и повећана у задњих пар година због неправде коју су нам у блиској прошлости нанели неки други, и драстично скочила због тога што је Русија нагло ојачала под тим системом чији је Путин представник. Не могу да схвате или обухвате ни целу државу Русију, цео један народ, нити систем који стоји иза свега тога, али виде Путина, и онда она осећања или очекивања која имају од Русије као државе пројектују на њега. Многи би можда и хтели да се и Србија опорави и ојача, али не знају на који начин, нити могу да знају, па зато слику успона Русије као државе пројектују на Путина и сагласили би се са неким кога виде као Путина. У међувремену, док им се такав не појави, воле Путина. Sasa Kolbas, verum est in beer, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Ja ne videh Putina u početnom uvodnom tekstu. Takodje površno opisana osnova na kojoj treba da diskutujemo o pitanjima koja je uvodni tekst želeo da otvori. Ja mislim da se je Putin ipak okrenuo nekim Hrišćanskim vrednostima ali kao državnik postupa malo tvrdje kako bi zadovoljio i prevazišao komunizam u svojoj zemlji a da ga ne napada i krivi Ruski narod. Naravno da mislim da su to i politički poeni a ne preumiljenje i usinovljenje prema Hristu. (nadamo se kasnije da će i do toga doći) Politika i Crkva ne bi trebalo da uredjuju jedno drugo i to zahvaljujući svesti koju ima Ruska Crkva a i Putin do sad dobro funkcioniše. Prava slika Putina će izaći na videlo tek kad bude predavao vlast nekom drugom. NemanjaVa and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 pravoslavlje je jedno od znacajnih oruzija pored nuklearnog za borbu protiv zlog SAD Увек си био активан и вољан да нападаш Православље и Хришћанство уопште, као и срБство. Али баш. Милина ти је да стајеш на страну атеиста, муслимана, "кандићеваца" и осталих, и веома опширно и детаљно изнесеш "негативне" стране наше вере и народа. Не знам да си икада, макар мало, бранио поменуто. А не дај Боже да си величао. То се теби не може догодити. Исто радиш и сада изједначавајући Православну Цркву са нуклеарним оружјем. Стварно се питам које си ти вере уопште? Делујеш као неки агент који се декларишући као православац заправо бори против свега православног на најлукавије начине. Договори се са собом ко си и у шта верујеш, па јави и нама да знамо са ким имамо посла. Путин, поред негативних особина, има огромну заслугу за јачање Русије у сваком погледу и сегмемту. И на тај начин враћању баланса сила на овом свету. Ту спада и повратак Русије Православној Цркви и моралу. То су ЧИЊЕНИЦЕ, а вама може само да буде криво због тога из не знам којих разлога. Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Увек си био активан и вољан да нападаш Православље и Хришћанство уопште, као и срБство. Али баш. Милина ти је да стајеш на страну атеиста, муслимана, "кандићеваца" и осталих, и веома опширно и детаљно изнесеш "негативне" стране наше вере и народа. Не знам да си икада, макар мало, бранио поменуто. А не дај Боже да си величао. То се теби не може догодити. Исто радиш и сада изједначавајући Православну Цркву са нуклеарним оружјем. Стварно се питам које си ти вере уопште? Делујеш као неки агент који се декларишући као православац заправо бори против свега православног на најлукавије начине. Договори се са собом ко си и у шта верујеш, па јави и нама да знамо са ким имамо посла. Путин, поред негативних особина, има огромну заслугу за јачање Русије у сваком погледу и сегмемту. И на тај начин враћању баланса сила на овом свету. Ту спада и повратак Русије Православној Цркви и моралу. То су ЧИЊЕНИЦЕ, а вама може само да буде криво због тога из не знам којих разлога. Ignjatije, bio si mi nekad drag covjek, ali sad vidim vec iz tebe kipi neki bezobrazluk vec ne znam koji put me licno etiketiras, jer ne znam kako da nazovem ovu tvoju opasku sa Kandickom i da napadam pravoslavlje i hriscanstvo, stvarno ne znam sta si jutros jeo ili pio, ili si mozda ustao na lijevu nogu, ili si stalno na lijevoj nozi ne znam, dogovori se sa sobom. Putin je sam izjavio u istoj recenici da su vojska i pravoslavlje dva velika potencijala koji Rusiju cine jakim...dakle nazovi gospon Putina pa s njim raspravi zasto je pravoslavlje izjednacio sa vojskom, a mene se okani brate igumane, ako ne znas normalno razgovarati. Жика је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 26, 2014 Пријави Подели Написано Април 26, 2014 Prava slika Putina će izaći na videlo tek kad bude predavao vlast nekom drugom. Putin ne predaje vlast. Vlast se predaje Putinu. Ћириличар and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука