Jump to content

Откуд Путинофилија међу неким православнима?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Putin je sam izjavio u istoj recenici da su vojska i pravoslavlje dva velika potencijala koji Rusiju cine jakim...dakle nazovi gospon Putina pa s njim raspravi zasto je pravoslavlje izjednacio sa vojskom, a mene se okani brate igumane, ako ne znas normalno razgovarati. 

Bez uvrede ali ovde Putin nije izjednačio vojsku i Crkvu. To su dve različite stvari ali potpuno su obe jako bitne za Rusku državu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Bez uvrede ali ovde Putin nije izjednačio vojsku i Crkvu. To su dve različite stvari ali potpuno su obe jako bitne za Rusku državu.

Ako to nije izjednacavanje, onda zasto bi ono sto sam ja napisao bilo izjednacavanje? Umjesto vojske, sam upotrebio nuklearno oruzije, jer to je moje misljenje da je Rusija mnogo jaca sa nuklearnim nego bez nuklearnog oruzija. Znas sta znaci izjednaciti nuklearno oruzije i pravoslavlje? Sigurno si svjestan toga, a mozda ignjacijus nije pa je zato odvalio od brda glupost. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ako to nije izjednacavanje, onda zasto bi ono sto sam ja napisao bilo izjednacavanje? Umjesto vojske, sam upotrebio nuklearno oruzije, jer to je moje misljenje da je Rusija mnogo jaca sa nuklearnim nego bez nuklearnog oruzija. Znas sta znaci izjednaciti nuklearno oruzije i pravoslavlje? Sigurno si svjestan toga, a mozda ignjacijus nije pa je zato odvalio od brda glupost. 

Znaš li koliko zla ima u ovom svetu? Potpuno je legitimno svoju odbranu zasnivati na nuklearnom oružju i jasno reći gde su granice odbrane zemlje.

Što se tiče Crkve i Hrišćanskih vrednosti čovek ih ne koristi kao vojnu odbranu niti u bilo kakvoj odbrani od neprijatelja, već je koristi da Ruski narod posle komunizma ima gde da se obrati i nadje svoj duhovni dom i ne napušta predanje Otaca. Da bi Rusija bila "izlečena" mora imati svetinje i moliti se kako za sopstveni duhovni preporod tako i za  preporod države. U tom smislu je izjedničavanje jednog ili drugog modela moguće (po važnosti) samo ako su potpuno suprotni po prirodi.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Прво постави питање одакле  међу онима који себе сматрају Хришћанима, толика изражена љубав према нашим државнцима који су више пута показали да су остали оно што јесу-комунисти. Како неко ко себе сматра православцем може онда да подржава људе за које су исправне вредности: спаљивање цркава и манастира, масовна убиства и тоталитаризам?!

Ми као народ прво волимо вође са бичем, волимо да нас неко угњетава. Тако смо навикли.

У Путину виде борца против западне неправде. Једини је од таквих државника који је јак, који има војно јаку земљу иза себе да може по некада да пријушти забаву за људе који га подржавају и који тада у њему виде све и свја.

Друга ствар је што наш народ још увек има ембарго, па не види ствари како би требало да виде.

Ми волимо све да величамо, било исток било запад. Гарантујем да они који величају Русију и Путина у својој глави имају представу царске Русије, како је све тамо нај нај и све је бљештаво.

Исто тако и они којих има исто као и оних као што ти кажеш што су заслепљени Путинофилијом, који подржавају запад и у западу виде све и свја, имају представу запада као месту где тече мед и млеко.

Исто ми није јасно тако како неко може да воли запад, а они су по неким стварима гори од Путина по питању Хришћанства.

Ми само гледамо лепе ствари које се дешавају у иностранству и онда стварамо слике о рајевима. Знам многе који су отишли на запад са сликом раја и доживели су велико разочарење. Не кажем да је тамо лоше, чак напротив, тамо човек има велике могућности да ради, да се пробије и да има квалитетно школовање, али морамо бити реални и реално размишљати.

Тако исто имамо слике и о вођама и у њима видимо само најлепше и идеализујемо их.

Путин је веома паметан државник, зна тачно шта треба да каже да би добио симпатије. Не убацује он за џабе с времена на време причу око Косова, око љубави према српском народу и о томе да до догађаја 99' не би ни дошло да је он био на челу Русије. Исто тако убацује и за друге народе где има и мало подршке.

Тако и западни политичари убаце речи хвале у вези нас па се еврофанатици упишке од среће.

Мислим да превише генерализујеш ствари, то је нормално и увек ће бити тих појава.

Далеко од тога да величам Запад, па тамо су сада свуда на власти разноразне феле неомарксиста, философска и духовна чеда Франкфуртске школе и Фабијанских социјалиста. Него само кажем, јер је за мене то што Путин ради равно ономе као кад би сад нпр. Ангела одговорила да би нпр. када би Хитлер имао маузолеј у Берлину, затварање Хитлеровог маузолеја значило да је немачки народ гајио погрешне идеале, па мени је то апсурдно, очигледно је да су ти идеали били погрешни, и са злочиначком прошлошћу дефинитивно треба раскрстити (наравно не мислим ни на какво тоталитарно утеривање неке колективне кривице, свако нека индивидуално верује у какве год идеале хоће, чак не мислим ни да треба рушити наци-комуњарске споменике, то ми делује варварски и пре као нешто што би они урадили него неки цивилизован човек, али је бесмислено јавно величање најозлоглашенијих светских злочинаца од стране модерних државника, па колико год имао неонациста или старих комуњара у држави)...

Подели на овим сајтовима

Ignjatije, bio si mi nekad drag covjek, ali sad vidim vec iz tebe kipi neki bezobrazluk vec ne znam koji put me licno etiketiras, jer ne znam kako da nazovem ovu tvoju opasku sa Kandickom i da napadam pravoslavlje i hriscanstvo, stvarno ne znam sta si jutros jeo ili pio, ili si mozda ustao na lijevu nogu, ili si stalno na lijevoj nozi ne znam, dogovori se sa sobom.

Драг си и ти мени још увек. Зато што не верујем да си стварно агент, него да тако делујеш. Највероватније подсвесно. Бог је рекао да кога Он воли тог и укорава. Из истих разлога сам и тебе поменуо.

А сам размисли шта и како радиш. Од јутрос сам јео пржено и качамак, пио воду са водовода за коју кажу да није за пиће. Устао сам на десну ногу, јео десном руком, и писао подсетник за куповину у продавици десном руком. Сав некако нагињем по мало на десну страну. ;) Ко је левичар међу нама нећу да коментаришем.

Схвати да те ценим без обзира на разлику у ставовима. Не мрзим те сигурно. Иначе те не бих узимао у постове.

Putin je sam izjavio u istoj recenici da su vojska i pravoslavlje dva velika potencijala koji Rusiju cine jakim...dakle nazovi gospon Putina pa s njim raspravi zasto je pravoslavlje izjednacio sa vojskom, a mene se okani brate igumane, ako ne znas normalno razgovarati.

Путин је изјавио оно што је изјавио. А то јесте да су војска и Православље два велика ПОТЕНЦИЈАЛА Русије, а не оружје у борби против САД-а. Ево да ти појасним мало. Ако, нпр.Тома каже да ће малине и "Београд на води" заједно опоравити лоше стање у Србији, не можеш рећи да је подразумевао продају тог дела Београда исто као и малина. Или да Србија неће продавати малине него ће малињаци привући стране туристе и грађевинаре, и на тај начин дати допринос као "БГ на води". До таквог закључка може доћи само неко ко патолошки мрзи Тому.

Важи, брате владико. Умем нормално разговарати, надам се. Не замери ми што сам био искрен и добронамеран. Халали!

Подели на овим сајтовима

Знаш ли ти тај Лењин колико је цркава и манастира наредио уништити, колико клирика, лаика и монаха дао побити?!? А тек шта је Лењинова заоставштина, сва комунистичка злодела која су уследила...

Koliko? Ne znam? Znam za Staljina, njemu ne posvecuju ulice a za Lenjina ne znam, njemu posvecuju ulice, trgove itd ...

I Marksu takodje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

И онда, због чега је Путин код нас толико популаран? Због традиционалних осећања према руском народу које Срби гаје, која су још и повећана у задњих пар година због неправде коју су нам у блиској прошлости нанели неки други, и драстично скочила због тога што је Русија нагло ојачала под тим системом чији је Путин представник. Не могу да схвате или обухвате ни целу државу Русију, цео један народ, нити систем који стоји иза свега тога, али виде Путина, и онда она осећања или очекивања која имају од Русије као државе пројектују на њега. Многи би можда и хтели да се и Србија опорави и ојача, али не знају на који начин, нити могу да знају, па зато слику успона Русије као државе пројектују на Путина и сагласили би се са неким кога виде као Путина. У међувремену, док им се такав не појави, воле Путина.

Ima tu jos jedna stvar koja je jako, ali jako bitna a koja se provlaci po defaultu a u stvari je podvala. Kome drugom nego slovenima i Rusima u ovom slucaju. Tendeciozno se poistiovecuje Rusija sa Putinom po onom sablonu, istocni despotizam itd te se perpetuira laz o nekakvom "ruskom sistemu vrednosti" i nekokvoj nedemokratiji i neslobodi koja toboz vlada u Rusiji.

Te ces uvek, to sam bas primetio u jucrasnjem Bildu ( nemacke dnevne novine), da nadjes clanak u kome kada se pise o vojnim potencijalima u Ukrajini i oko okrajine u kome pise kako PUTIN raspolaze sa toliko i toliko vonika i tehnike a sa druge strane NATO a ne Obama ...

Tako se tendeciozno poistovecuje Rusija i Rusi sa jednom licnoscu i to nije slucajni. Ta podvala se permanentno plasira i danas i na forumu recimo itd ..

Rusija je danas demokratska drzva sa demokratski izabranim parlamentom i predsednikom i vladom i nema nikakve razlike izmedju Rusije i Nemacke danas po tom pitanju.

Kao sto nema razlike  ni izmedju Srbije i Nemacke po tom istom pitanju.

A identicna podvala je proturena Srbima sa Milosevicem ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Заиста откуд Путинофилија међу онима који себе сматрају хришћанима, када је Путин више пута показао да је остао оно што је и био - комуниста. Од својих изјава жаљења за Совјетским Савезом, до обустављања плана (који је подржавала Московска Патријаршија) да се Лењинов маузолеј затвори, а Лењин сахрани поред своје мајке, уз образложење да би сахрањивање Лењина значило да су се грађани Русије током 70 година комунизма држали погрешних вредности, а што наравно имплицира да он верује да су се држали исправних вредности. Како неко ко себе сматра православцем може онда да подржава човека за кога су исправне вредности: спаљивање цркава и манастира, масовна убиства и тоталитаризам?!

Na ovo pitanje su Zeljko i Rylah dali sasvim jasne odgovore, pa da se ne ponavljamo.

Nego, za mene je vaznije pitanje - otkud tolika putinofobija?

Ja vidim da je putinofobija na ovim prostorima mnogo veca nego ta putinofilija.

A opet, nigde ne videh da se pojavljuje obamofobija, merkelofobija, sarkozifobija, i slicni strahovi, iako bi za to realno postojalo neuporedivo mnogo vise razloga nego za postojecu putinofobiju medju srbljima...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ма дааааај! :D

Znaci, ti ih ipak imas?

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

A opet, nigde ne videh da se pojavljuje obamofobija, merkelofobija, sarkozifobija, i slicni strahovi, iako bi za to realno postojalo neuporedivo mnogo vise razloga nego za postojecu putinofobiju medju srbljima...

Putinofobija je na nivou statisticke greske, u usporedbi sa putinofilijom na ovim prostorima. Za podrsku Putinu, uspostavljanje rusko-srpskog prijateljstva itd... imas vec i udruzenja i grupe, koji se time bave, pa casopise poput "Rusija" itd...dok sa druge strane nista slicno nema sto se tice putinofobije, osim pojedinaca koji svoje stavove izrazavaju putem drustvenih mreza i foruma. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ма какви, ја лично обожавам Бурека, Ниџа и Анђу. 

E ne znam ti ja dete ko su ti ovi...

Подели на овим сајтовима

dok sa druge strane nista slicno nema sto se tice putinofobije

Uh, vidi se da zivis u inostranstvu...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...