Jump to content

CIA otkrila: Pavelić se krio u Vatikanu prerušen u sveštenika

Препоручена порука

Ovo su zvanočni dokumenti, a obzirom da su vest preneli svi naši mediji, verujem da je autentična.

Ne znam kako će sada VAtikan da se odbrani od optužbi da je saradjivao sa ustašama i postavio vojnog vikara ustaškoj vojsci

Pa što ga nisu uhvatili? Naravno da su znali gde je i naravno da ništa nisu preduzeli. Šta da kaže Vatikan? Šta da kaže Argentina, Brazil, Kolumbija, Čile, Španija? Prošlo je puno godina, zastareo slučaj.

Подели на овим сајтовима

Meni je vazno da nije sahranjen u Hrvatskoj, mnogo volim svoju bivsu domovinu ,ne bi mi bilo drago da je grob tog ubice u hr. A da li je odgovoran Vatikan ne znam, ali verujem da je deo  crkve u Rimu to isplanirao do detalja, necu da grešim dušu sad i optuzujem celu KC.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Заиста мислиш да званични Ватикан има жељу и намеру да се брани?

A ko će ih napasti i tužiti zbog ovoga?

Srbi?

A ne lepi moj, sad je aktuelnije pitanje da li će gledaniji biti novi Grand ili Bravo šou

Подели на овим сајтовима

To je plasirala Moskva i KGB ... da narusi bratsku saradnju ..

Ne bi Vatikan to nikada a ni mi hrvati ne bi pomagali zlocince ..

Mi volimo Srbe .,..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Богаташ и Лазар.

Размислимо на трен дистанцу између не Лазара но богаташа и лопова на пример. Па онда од лопова до разбојника. Па од разбојника до убице. Па од убице до вишеструког убице. Па од вишеструког убице до усташког кољача, павелића. Ту је негде и степинац није далеко. О како би се неки радо мењали и са разбојником са леве стране од Господа Христа али не иде.

"Простимо људима да Бог нама прости, сви смо ми на земљи привремени гости."

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Свети Владика Николај Велимировић

Подели на овим сајтовима

Hrvatska je danas uredjena, demokratska država

хахахахахахахахахахаххахахахахаахахахаха

Која си ти тролчина. :D

Подели на овим сајтовима

Немој да се вређаш Калиник али просто морам да те игноришем јер пишеш небулозне ствари, што са историјског што са моралног аспекта живота. Да мислим да ниси безазлен испадало би да си јако покварен. Овако што рече човек само испадаш тролчина. Ако желиш да те људи озбиљно схвате, ако ти је то жеља, мораш брате мало више трезвено да размишљаш пре него што почнеш да пишеш.

А ти, Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никада ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала сво ју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и живиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу, и Он ће те осветлити и спасти. Амин.

Подели на овим сајтовима

za razliku od Srbije.

Да, да... Видим, расчистили су са својом прошлошћу, процесирали ратне злочинце, обезбедили повратак прогнаних, вратили им имовину, клинци им уопште нису у наци фазону, крајње нељудски злочини се не славе као национални празници и то на највишем државном нивоу, нацисти се не прослављају као свеци... На све стране пршти слобода и поштовање људских права. Немачка је пример (а и они не савршен) како се са таквим стварима поступа. То је релативно уређена демократија. Хрватска је срамота Европе, можда једина земља која се извукла од денацификације.

Подели на овим сајтовима

Intervju za "Nedeljnik"

Ćosić: Kosovo je izgubljeno

Dobrica Ćosić u intervjuu za Nedeljnik govorio je o srpskoj istoriji, o pobedama i porazima, o Nikoli Pašiću i Živojinu Mišiću, o Kosovu, Miloševiću, Tadiću, Đinđiću, Vučiću...

9177581985358e11c3757e002002573_368x427.
Foto: Nedeljnik

"Za mene je kosovsko pitanje rešeno. To znači da ono više ne postoji kao južna srpska pokrajina. Vašoj generaciji savetujem da ne trošite snagu na kosovsko pitanje, jer je istorija to rešila mimo vas", poručio je bivši predsednik Savezne Republike Jugoslavije, i podsetio da je prvi izašao u javnost, još šezdesetih, sa idejom o podeli Kosova, ali da ona nije prošla.

On se u opširnom razgovoru, objavljenom na 14 strana u prazničnom dvobroju Nedeljnika, koji je od četvrtka na svim kioscima, osvrnuo i na Prvi svetski rat, opisan u njegovom romanu "Vreme smrti".

"Ako u jednom ratu izgubimo 60 odsto muškaraca, kao što se nama desilo, ako se jedna zemlja tako razori i opljačka kao Srbija, onda taj rat ne može da se slavi - kako se to danas slavi - samo kao pobeda", kazao je Ćosić.

"Mi više ne smemo da ratujemo. Nemamo biološki, a više ni patriotski potencijal. Verujem da je mir jedini uslov našeg postojanja. Ima mnogo sličnosti u postupcima, ultimatumima i odnosu evropskih sila prema Srbiji 1914. i 1941. godine. Mnogo sličnosti. Naravno, niko nam ne postavlja ratne ultimatume, ali mislim da su danas ti pritisci perfidniji u svojoj metodologiji jer se prenose na ekonomsku sferu, na celokupan život naroda. I da se taj pritisak podnese ili umanji, neophodno je svim silama raditi na novim savezništvima."

Jedan od najvećih srpskih intelektualaca smatra da jedini realni saveznik Srbije danas može da bude samo Putin, i to dok je "putinovac", dok je Angela Merkel previše agresivna, i prema Srbima "nastupa sa revanšističkom strašću".

Ćosić je poručio da teško žali za odlaskom i ubistvom Zorana Đinđića.

"Mislim da je to doista koban čin za sudbinu Srbije. Mi nemamo tako darovitog čoveka u politici, čoveka te inteligencije, tog obrazovanja, te vrednoće."

Na pitanje da li se nadao da će intelektualac poput Borisa Tadića dobro voditi državu, Ćosić je za Nedeljnik odgovorio da je želja za popularnošću bila ograničavajuća sila za Tadićev uspešan rad.

"On nije uvažio politiku svoga oca i moju", ocenio je Ćosić.

Ćosić i danas tvrdi da nije mogao da odbije da uđe u politiku.

"Prosto sam morao da se prihvatim te dužnosti, iako je ona bila apsolutno protiv mene kao pisca, u sukobu s mojim osećanjima i sa mojom ambicijom. Znao sam da je cena izuzetno velika i da ću na neki način prestati da budem pisac. I negativna percepcija Dobrice Ćosića kao pisca, posebno kod mladih generacija, počinje od trenutka kada sam postao predsednik, kada sam postao čovek vlasti, mada sam 20 godina pre toga bio disident sa najvećim policijskim dosijeom", rekao je književnik i akademik za Nedeljnik.

Dobrica Ćosić je za Nedeljnik prvi put govorio i o novoj vlasti predvođenoj Aleksandrom Vučićem, ukazavši da njemu mora da se napravi jaka opozicija.

"Vi ste generacija oportunista, a jednopartijska vlast će ovu zemlju teško da košta. Pogotovo što ima i vođu koji se poistovetio sa državom. To je samo Komunistička partija radila. Mlada generacija je hedonistička i apolitična više nego što sme. Ovo je vreme u kojem su mladi zbunjeni. Te proklete devedesete su jedan rez u vašoj kolektivnoj svesti."

http://www.b92.net/info/vesti/pregled_stampe.php?yyyy=2014&mm=04&dd=24&nav_id=840138

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

za razliku od Srbije.

Nije Hrvatska nista bolja od Srbije.. mozda za nijansu ... to je sve. Imaju cak i vece probleme sa fasistima nego mi. 

Nemoj da nasedas na ove prozivke ovih sto pricaju da je 15 % hrvata mera mnjenja hrvatske nacije.... mani to... gledaj hrvatsku kakvu jeste, ima problem isto kao i Srbija. 

To sto oni oce da nametnu tu neku logiku da neki celnici vatikana koji su pre 50 godina saradjivali sa fasistima su slika i prilika vatikana danas, ili kompletnog vatikana su samo naivne budale koje ne shvataju da u organizacijama velikim kao sto je vatikan ima mnogo interesa i da nikako ne moze da ih gledamo kao celinu, jer "mnogi igraci" igraju na tom polju.

Isto kao sto ne mozes gledati politicki aktivizam svestenika i vladika SPC.... koji je sto puta manja organizacija. Jedan je demokrata, drugi gotivi djilasa, treci vucica, cetvrti ovog ili onog.

Isto tako u vatikanu bilo onih koji gotivili Pavelica... bog da im dusu prosti... dal nisu znali sta rade ili su malo fiju fiju bili.. diskutanbilno je..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Да, да... Видим, расчистили су са својом прошлошћу, процесирали ратне злочинце, обезбедили повратак прогнаних, вратили им имовину, клинци им уопште нису у наци фазону, крајње нељудски злочини се не славе као национални празници и то на највишем државном нивоу, нацисти се не прослављају као свеци... На све стране пршти слобода и поштовање људских права. Немачка је пример (а и они не савршен) како се са таквим стварима поступа. То је релативно уређена демократија. Хрватска је срамота Европе, можда једина земља која се извукла од денацификације.

mogu kako hoce jer su Srbiju spustili na zemlju. Za to je kriva sama Srbija,Srbi u Hr jesu ugroženi,ali zašto im Srbija ne pomogne???

Подели на овим сајтовима

mogu kako hoce jer su Srbiju spustili na zemlju. Za to jekriva sama Srbija,Srbi u Hr jesu ugroženi,ali zašto im Srbija ne pomogne???

Какве сад везе има Србија са угроженим правима грађана Хрватске у Хрватској? Грађане једне уређене и демократске земље треба да штити сама та земља, па били ти грађани Срби или Индијанци.

Подели на овим сајтовима

Mislio sam na uredjenostdržave,pravednost društva, Srbija je svom narodu maćeha, Hr nije, Hr sve radi za svoj nacionali interes, a Srbija uvek protivsvog naroda. 

Ma to samo za nijansu, veruj mi imam drugare hrvate... trse i njih nenormalnim porezima i ko zna cime.. ja se druzim sa nekim splicanima, oni mi rekose - kad bi ovde jedne godine malo opao turizam mi bi svi pomrli od gladi...

Imaju srece sto je veliki deo hrvatske na moru, pa tu ima prihoda i "ovci za sisanje"

Daleko od toga da je Hrvatska svom narodu majka i da sve radi a svoj nacionalni interes... mozda kao sto rekoh za nijansuuu bolje od Srbije - to je sve.

Uredjenost drzave je mozda za nijansu bolja, a pravednost drustva ni malo.... vidis da svi nasi krimosi kad beze - idu tamo da se sakriju.

Isti kriminalni milje vlada i tamo.... nasi fasisti jure pedere, njihovi srbe... to je razlika.. i njihovih fasista ima malo vise.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Да је мени ауторитет хрватска демократија или добрица ћосић или хашим тачи или кетрин ештон некако би се споразумели брате калиник али овако нема ту приче.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...