Jump to content

OŠTRO PISMO NOVOM REKTORU 'Na koje biblijske vrijednosti ste mislili? Genocid, kamenovanje, pogubljenja...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ova izjava je paradox, kako neko moze biti Hriscanin a da ne zivi hriscanstvo?

Nikako, moze samo da se ceshlja tako i da izjavljuje kako je Hriscanin.

nije paradoks, u ovoj državi živi 90 % pravoslavnih hrišćana, dakle jasno ti je na šta mislim, i vladika Kačavenda je hrišćanin...

Подели на овим сајтовима

Jasno mi je na sta mislis, ali kazem to je protivrecno.

Mogu eventualno da kazu da veruju da Hristos postoji, a nesto sasvim drugo je biti Hriscanin.

Mogu ja sad da kazem da sam matematicar, a nisam.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Jasno mi je na sta mislis, ali kazem to je protivrecno.

Mogu eventualno da kazu da veruju da Hristos postoji, a nesto sasvim drugo je biti Hriscanin.

Mogu ja sad da kazem da sam matematicar, a nisam.

A ti? Jel ti zivis hriscanstvo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Trudim se. A ako me pitas jesam li Hriscanin, to je na drugima da kazu. Isto kao kad bih sad za sebe rekao da sam lep.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Trudim se. A ako me pitas jesam li Hriscanin, to je na drugima da kazu. Isto kao kad bih sad za sebe rekao da sam lep.

Ne vrdaj. Jesi li ti hriscanin koji zivi hriscanstvo? Da ili ne?

Подели на овим сајтовима

Odgovorio sam ti.

Подели на овим сајтовима

Odgovorio sam ti.

Pa sad, vidi ovako. To da li sami sebe smatramo ili ne za hrišćane, ne utiče mnogo na druge, jer nam nigde ne piše na čelu. Međutim, ako si član Crkve, i sebe deklarišeš kao pravoslavca, katolika, sve jedno, sve što radiš protivno Isusovom učenju, degradira Crkvu u očima drugih. Javno svedočenje da smo hrišćani je poziv Isusov, ali uz taj poziv ide i da se tako i ponašamo. E sad, to što mnogi znaju da se ne drže Isusovog učenja, pa zato za sebe ne govore da su hrišćani, je jedna stvar  (u ovom smislu bi bila čak i pozitivna, ali opet malko kukavička). Problem je sa onima koji trube ispred sebe da su pravoslavci, katolici, hrišćani a ponašaju se kao sotonina deca. Njih je velik broj, i grlati su, i to nanosi štetu Crkvi - ne mogu da je pobede, ali mnoge duše odvraćaju od Crkve i Hrista.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

U sustini to i kazem, al sa necim se i ne slazem.

Crkvu ne moze nista da degradira, upravo sam o tome i pricao, sve zavisi sta ko podrazumeva pod Crkvom.

Подели на овим сајтовима

U sustini to i kazem, al sa necim se i ne slazem.

Crkvu ne moze nista da degradira, upravo sam o tome i pricao, sve zavisi sta ko podrazumeva pod Crkvom.

Upravo je  to i bila poenta mog pitanja na koje nisi mogao da odgovoris... Niko nema prava da odredjuje ko je kakav  i koliko hriscanin/covek/ ateista...

Подели на овим сајтовима

Dino brate kako si? Meni si ti jedan pošten čovek ako veruješ da si Hrišćanin tek kad i neko drugi to vidi u tebi.

Poštenje je hrabrost i vrlina. Živ ti nama bio brat moj.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa sad, vidi ovako. To da li sami sebe smatramo ili ne za hrišćane, ne utiče mnogo na druge, jer nam nigde ne piše na čelu. Međutim, ako si član Crkve, i sebe deklarišeš kao pravoslavca, katolika, sve jedno, sve što radiš protivno Isusovom učenju, degradira Crkvu u očima drugih. Javno svedočenje da smo hrišćani je poziv Isusov, ali uz taj poziv ide i da se tako i ponašamo. E sad, to što mnogi znaju da se ne drže Isusovog učenja, pa zato za sebe ne govore da su hrišćani, je jedna stvar  (u ovom smislu bi bila čak i pozitivna, ali opet malko kukavička). Problem je sa onima koji trube ispred sebe da su pravoslavci, katolici, hrišćani a ponašaju se kao sotonina deca. Njih je velik broj, i grlati su, i to nanosi štetu Crkvi - ne mogu da je pobede, ali mnoge duše odvraćaju od Crkve i Hrista.

Opet ti padre o nekoj šteti Crkve? :)) Moram radi sebe da obnavljam opet i opet. Crkva ne trpi štetu, ali duše vrlo znaju da nastradaju, tako i one koje mnogo za Crkvu ne mare, tako i one koji ju vazda nešto brane. Sotona samo brani ono što je drugi već davno odbranio, kad si već spomenuo neku "decu" :) 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Мени је ово писмо одлично за проучавање. Оно је као одјек пропаганде која се врши против хришћанства. Да, неће то нашкодити ни Богу ни цркви. Али хоће многим душама. И одлично је видети које квазиаргументе пласирају, и спремити одговоре за душе које траже а не знају. Можда нас неко пита, и то буде тај пресудни тренутак да му се отворе очи, а ми неспремни оставимо да полулаж и полуистина и жонглирање фразама извађеним из контекста слуде наше ближње. Ђаво је то већ добро извежбао путем медија, сви смо постали ултрапријемчиви за то. Само да вас подсетим на Дневник 1.

Или атеистичку посланицу Јелене Карлеуше.

Подели на овим сајтовима

Upravo je  to i bila poenta mog pitanja na koje nisi mogao da odgovoris... Niko nema prava da odredjuje ko je kakav  i koliko hriscanin/covek/ ateista...

Jeste niko nema prava da sudi, ali zaboravljas na cinjenicu da kad u 100 grama meda ubacis 1 gram govana, pokvaris sav med.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...