Jump to content

OŠTRO PISMO NOVOM REKTORU 'Na koje biblijske vrijednosti ste mislili? Genocid, kamenovanje, pogubljenja...?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dino brate kako si? Meni si ti jedan pošten čovek ako veruješ da si Hrišćanin tek kad i neko drugi to vidi u tebi.

Poštenje je hrabrost i vrlina. Živ ti nama bio brat moj.

Blagodarim, borba je to, eto kako sam :0102_laugh:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Opet ti padre o nekoj šteti Crkve? :)) Moram radi sebe da obnavljam opet i opet. Crkva ne trpi štetu, ali duše vrlo znaju da nastradaju, tako i one koje mnogo za Crkvu ne mare, tako i one koji ju vazda nešto brane. Sotona samo brani ono što je drugi već davno odbranio, kad si već spomenuo neku "decu" :)

Pa zavisi kako se odnosiš prema njoj - prema Crkvi. Ako ti je sve jedno da li joj neko pravi štetu ili ne, jer, pa, nemože joj niko ništa, onda može da znači da te baš briga za te duše koje se sablažnjavaju o dela onih koji sebe predstavljaju kao deo Crkve, a to i te kako šteti Crkvi, jer svako od nas je DEO TELA Crkve i svako je pozvan da bude deo. Kad kažem, šteti Crkvi, to upravo znači, šteti dušama koje bi i postale deo Tela Hristovog, ali to ne žele videvši licemerje i nikakav efekt Isusovog učenja na onima koji sebe predstavljaju hrišćanima. Neću ja odbraniti Crkvu ni Boga, Bog je sposoban to sam da izvede na način kako hoće, ali mi svi imamo dužnost da je čuvamo, zato jer, čuvajući Crkvu i braneći je u stvari potpomažemo i učestvujemo u spasenjskom delu Hristovom. Pa ti vidi. Crkva, dakle, trpi UŽASNU štetu ako se i jedna duša izgubi zbog nas, a onda i mi sami trpimo štetu jer smo to omogućili i dozvolili.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Pa zavisi kako se odnosiš prema njoj - prema Crkvi. Ako ti je sve jedno da li joj neko pravi štetu ili ne, jer, pa, nemože joj niko ništa, onda može da znači da te baš briga za te duše koje se sablažnjavaju o dela onih koji sebe predstavljaju kao deo Crkve, a to i te kako šteti Crkvi, jer svako od nas je DEO TELA Crkve i svako je pozvan da bude deo. Kad kažem, šteti Crkvi, to upravo znači, šteti dušama koje bi i postale deo Tela Hristovog, ali to ne žele videvši licemerje i nikakav efekt Isusovog učenja na onima koji sebe predstavljaju hrišćanima. Neću ja odbraniti Crkvu ni Boga, Bog je sposoban to sam da izvede na način kako hoće, ali mi svi imamo dužnost da je čuvamo, zato jer, čuvajući Crkvu i braneći je u stvari potpomažemo i učestvujemo u spasenjskom delu Hristovom. Pa ti vidi. Crkva, dakle, trpi UŽASNU štetu ako se i jedna duša izgubi zbog nas, a onda i mi sami trpimo štetu jer smo to omogućili i dozvolili.

Ovo je nonsense.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Da, ne shvatam iz tvog ugla gledanja, jer ja imam moj ugao. Ko je sad u pravu? :0102_laugh:

Подели на овим сајтовима

Da, ne shvatam iz tvog ugla gledanja, jer ja imam moj ugao. Ko je sad u pravu?

Ja nemam ugao gledanja - jedini ispravan način se nalazi u Pismu, a pismo upravo o tome govori. Lično spasenje se prihvata predavanjem sebe za druge. To znači čuvati Crkvu - briga za druge, Ako nas je baš briga šta rade ljudi Crkvi, jer je nepobediva u stvari se može desiti da nemamo ljubavi prema Crkvi i Hristu. Mene lično boli kad neko čini takve stvari, iako ne mogu da promenim dosta stvari, ipak, mogu da se ja ne ponašam tako. Kad nekog voliš, onda ga i braniš - to važi i za Crkvu, a posebno zbog onoga što sam napisao u predhodnom postu - briga za Crkvu je briga za duše. U suprotnom se pretvara u - Bože hvala ti što mene spasavaš, a druge spasi kako sam znaš - meni sam ja dovoljan.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Zna se ko i sta je Crkva, to pokusavam da kazem.

Подели на овим сајтовима

Ali i ti si u pravu, ako si mogao primetiti, ja sam jos radikalniji po tom pitanju od tebe, ali sad je rec o Sustini.

Tema je bas o tom nerazumevanju sustine. Chilac iz prvog posta sto kritikuje pojma nema sta kritikuje. On i ne zna o cemu prica, ali bitno je da prica. E zato mu treba napisati odgovor tj. pojasnjenje.

Подели на овим сајтовима

Ali i ti si u pravu, ako si mogao primetiti, ja sam jos radikalniji po tom pitanju od tebe, ali sad je rec o Sustini.

Tema je bas o tom nerazumevanju sustine. Chilac iz prvog posta sto kritikuje pojma nema sta kritikuje. On i ne zna o cemu prica, ali bitno je da prica. E zato mu treba napisati odgovor tj. pojasnjenje.

Lako je braniti Crkvu jer ju je Hristos odavno odbranio. Kad se kaže vi ste svetlost svetu, po meni se misli da je briga o sopstvenoj duši ustvari ono što Telo,Crkvu čini zajednicom jer nas ne okuplja petar petrović već nas okuplja Hristos koji želi da mu svako pojedinačno dušu preda na usinovljenje i da se ne brine o Crkvi na drugi način jer Crkvom upravlja sam samcati Bog.

Pogledajmo u svoju dušu i ako ona blista sjajem da je i drugi mogu videti eto odbrane Crkve od tamnih znalaca i neznalaca koji "Štete Crkvi"

Crkva,Hristos, nas čuva i brani a ne mi Njega.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pošto padre priča o brigi za druge...

Prvo i osnovno poziv Hrišćana je da bude neprekidno otvoren za Drugog i prava briga za svakog Hrišćanina je da neprekidno svedočimo Drugog i svojom svetošću dajemo primer poslušnosti i želje za savršenim životom, gde upravo Hristos preko nas pomaže a ne mi sami po sebi. (ako je jasno ko pomaže a ko nema snagu da pomaže).

Mi smo u Crkvi da Crkva upravlja nama a ne mi njom, tako ej bilo od prvih dana kad je Hristos počeo da skuplja učenike...

Подели на овим сајтовима

Ja nemam ugao gledanja - jedini ispravan način se nalazi u Pismu, a pismo upravo o tome govori. Lično spasenje se prihvata predavanjem sebe za druge. To znači čuvati Crkvu - briga za druge, Ako nas je baš briga šta rade ljudi Crkvi, jer je nepobediva u stvari se može desiti da nemamo ljubavi prema Crkvi i Hristu. Mene lično boli kad neko čini takve stvari, iako ne mogu da promenim dosta stvari, ipak, mogu da se ja ne ponašam tako. Kad nekog voliš, onda ga i braniš - to važi i za Crkvu, a posebno zbog onoga što sam napisao u predhodnom postu - briga za Crkvu je briga za duše. U suprotnom se pretvara u - Bože hvala ti što mene spasavaš, a druge spasi kako sam znaš - meni sam ja dovoljan.

Поштовани оче, да и ја недостојни, у освит овог за све нас најтужнијег дана у историји, додам само пар речи.

Схватам вашу бригу за Цркву, и слажем се да треба бранити оног кога волимо. Питање је ЗБОГ ЧЕГА и КАКО. Можда ако одговоримо на прво нађемо одговор и на друго. Али гле!-ви сте дали одговор, ако сам Вас добро схватио. Јер ми хришћани У НАЈВЕЋЕМ БРОЈУ не живимо хришћански. Потпуно се слажем. И опет гле!- и други одговор је дат! Апостол Јаков упозорава:"Вера без дела је мртва". Дакле, да "мртве" бранимо од "мртвих"? "Оставите да мртви укопавају своје мртве"-позива нас Господ, ако ћемо за њим. Мислите да они нису своји? Размислите двапут - "По плодовима њиховим познаћете их". Први што нападају су плод других који од истинске вере отпадају.

А ми, шта ћемо?

"Донесите, дакле, род достојан покајања"-поучава св. Јован Крститељ.

"Узми свој крст и крени за мном"-давно смо позвани од Господа.

Бољег дана од овог за то нема...

"Слава дуготрпљењу твоме, Господе"!

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

DA bre branimo mrtve od mrtvih.

Tužan je ovo dan, a najveća tuga se pojavljuje kod ljudi koji su svesni da ovaj dan ne bi ni postojao da čovek nije zgrešio.

Koga da branimo danas? Od koga da branimo danas? Kako da branimo Sina Božjeg?

Spomenuta je biblijska vrednost..... evo danas je tu prisutnija vrlo jako. Biblijska vrednost samog i suštog Boga. Kome da se okrenemo danas? Mrtvima ili živima? Da li danas da tugujemo ili da branimo Onoga koji od nas ne traži borbu jer ju je izvojevao za nas?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...