Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Компанија Амазон нуди својим запосленима $5000 да оставе посао... На први поглед звучи бесмислено, али Џеф Безос ("газда" Амазона) објашњава мотивацију за то: "Циљ нам је да охрабримо људе да застану и размисле шта заиста желе. Дугорочно, ако запослени остане негде где не жели да буде није здраво ни за њега, ни за компанију." Својим запосленима послао је мејл под насловом "Молимо вас да не прихватите ову понуду". Схватили су да је скупље задржати запослене који успоравају окружење него да им плате да оду. http://thelibertarianrepublic.com/amazon-offers-employees-5000-quit-jobs/#axzz2yVbST2VZ Juanito, Млађони, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 pametan čovek, al' se nije baš pretrg'o, tih 5000 je jedna mesečna plata, tako da i nije neki izazov feeble and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Па добро, то је за "излаз"... Нађеш други посао, даш отказ у Амазону и добио си једну плату више. Гуд дил. Плутон је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Па добро, то је за "излаз"... Нађеш други посао, даш отказ у Амазону и добио си једну плату више. Гуд дил. srbinu to deluje strasno al ameru treba nedelju dana za drugi posao oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Па добро, то је за "излаз"... Нађеш други посао, даш отказ у Амазону и добио си једну плату више. Гуд дил. jes', pa da bude ,,onaj što su mu platili da ode" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Није ово ништа. Код нас послодавац, кад отпусти радника, мора да му исплати отпремнину не само за године проведене код њега, него и за претходни радни стаж код других послодаваца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Није ово ништа. Код нас послодавац, кад отпусти радника, мора да му исплати отпремнину не само за године проведене код њега, него и за претходни радни стаж код других послодаваца. Мора, ако је проглашен технолошким вишком...мислим да у случају отказа под било којом другом формулацијом, не мора. Отпремнина код свог послодавца плус додатно плаћање отпремнине у вези са претходним послодавцима, ако их има...не смем ни да помислим... па када се узме у обзир да је законом прописано да отпремнина не сме бити нижа од збира 1/3 зараде запосленог за сваку навршену годину рада у радном односу за првих 10 година проведених у радном односу и 1/4 зараде запосленог за сваку наредну навршену годину рада у радном односу преко 10 година проведених у радном односу...хаос! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 U italiji plata za 6 meseci, plus naravno otpremnina koja iznosi jednu platu po godini staza ...pa kada napunis 15-20 godina staza u jednoj firmi tesko se odlucuju da daju otkaz i zaposle mladjeg radnika ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Те социјалистичке бесмислице прописали су људи који уопште не разумеју тржиште и економију. Када закон присиљава послодавце на те "отпремнине" и сличне "обавезе" само се дешава "временска прерасподела" твоје плате. Послодавац "отпремнину" рачуна као будући трошак и смањује ти тренутну плату да би могао да ти исплати "кад одеш". А ако рикнеш пре тога или нешто друго непредвиђено се деси, онда те паре никада не видиш. Зато је паметније да нема таквих закона већ будеш плаћен сада према вредности коју доносиш фирми. А ти онда од тих пара уштеди за "црне дане" итд. Ал` то и није тема... Мени је фасцинантно шта раде генијални људи. Какве фантастичне законитости проналази тржиште, потпуно контра-интуитивне, које ни један "планер" не би могао да предвиди. Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Није ово ништа. Код нас послодавац, кад отпусти радника, мора да му исплати отпремнину не само за године проведене код њега, него и за претходни радни стаж код других послодаваца. Ovo je u teoriji a u praksi mislim da se ovo desava samo kad neko prelazi iz jednog javnog preduzeca u drugo. Ne znam da je neko to dobio kod privatnika. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Те социјалистичке бесмислице прописали су људи који уопште не разумеју тржиште и економију. Када закон присиљава послодавце на те "отпремнине" и сличне "обавезе" само се дешава "временска прерасподела" твоје плате. Послодавац "отпремнину" рачуна као будући трошак и смањује ти тренутну плату да би могао да ти исплати "кад одеш". Pa nije bas besmislica ...vidis ja se uopste ne zalim na taj vid "stednje" ... cak su italijani promenili pre neku godinu zakon te od te godine otpremnine se dobijaju tek kada odes u penziju a do sada je bilo kada odes iz firme, das otkaz ili sta slicno ... Medjutim zaposleni koji su vec bili u radnom odnosu mogli su da odaberu da te pare ostanu u firmi i da ih dobiju kada napuste firmu i père penzije ...I stvar uopste nije losa..posle 15-20 godina rada u istoj firmi sjajno ti legne a uz to koci vlasnika da te se eventualno kurtalise i nadje mladji kadar ... To je moj interes, u stvari dva koja ostvarujem sa tom otpremninom i sjajno mi pase ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 koci vlasnika da te se eventualno kurtalise Ovo je i glavna poenta zasto hoce da se menja zakon o radu kod nas - da se te kocnice uklone. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Фуј... Гаде ми се такве ствари. Никада нисам узео нити очекивао било шта осим онога што зарадим, то је понижење. Ја сам човек, имам достојанство, своју вредност. Волим свој живот и не тражим од других да живе за мене. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 moju majku su skoro otpustili da bi zaposli mladje to su radili na komplet regionu da bi dobili stimulacije po zaposlenom radniku .. prvo su to uradi navodno za gresku a sud je to ponistio...a posto je to ponisteno posle su morali kao teh visak oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 13, 2014 Пријави Подели Написано Април 13, 2014 Послодавац "отпремнину" рачуна као будући трошак и смањује ти тренутну плату да би могао да ти исплати "кад одеш". Верујеш ли да би послодавац повећао плату кад не би имао тај будући трошак или би повећао капитал предузећа, да не кажем, свој лични? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука